De toekomst van gezondheidszorg op maat

In de 21e eeuw worden de ziekenhuisinfrastructuren zwaarder dan ooit belast. Het bieden van medische hulp aan de vergrijzende bevolking is één van de grootste uitdagingen voor de gezondheidszorg. Philips en Banner Health zijn een programma gestart om hier innovatieve oplossingen voor te ontwikkelen.

Pioniers op het gebied van gezondheidszorg op maat

 

Maak kennis met Helen en Ralph McCurdy. Ze zijn al 64 jaar getrouwd en hebben inmiddels verschillende chronische aandoeningen. Dankzij een uniek zorgprogramma van Philips en Banner Health krijgen ze nu de best mogelijke zorg, zonder dat ze daarvoor van huis hoeven.

Telemedicine: A new model for healthcare

Lekker thuis

Ontdek hoe een ouder echtpaar dankzij innovatieve telegeneeskunde bij elkaar kan blijven.

Ouder zijn wordt steeds gewoner

 

De McCurdy's zijn kenmerkend voor de nieuwe generatie ouderen die wereldwijd ontstaat. Ze zijn actief en levenslustig en hebben behoefte aan een zorgsysteem dat ze in staat stelt om hun normale leventje voort te zetten. "Ouder zijn wordt steeds gewoner", zegt Margaret Chan, directeur-generaal van de Wereldgezondheidsorganisatie.

= Mensen boven de 65
= Kinderen

In 2047 zullen er naar verwachting voor het eerst meer ouderen zijn dan kinderen.

Slechts 37% van de volwassenen boven de 50 jaar verwacht gedurende zijn of haar leven langdurige zorg nodig te hebben, terwijl het in werkelijkheid om 70% gaat.

Slechts 20% heeft een strategie voor langdurige zorg besproken met zijn of haar volwassen kinderen.

Health and Retirement: Planning for the Great Unknown, Merrill Lynch

De uitdaging voor de gezondheidszorg

 

Philips ontwikkelt samen met belanghebbenden over de hele wereld innovatieve manieren om mensen zo goed mogelijk te behandelen. Ook de resources en budgetten van professionals worden geoptimaliseerd. Dit is mogelijk door de gezondheid van patiënten met behulp van technologie voor telegeneeskunde thuis in de gaten te houden en ze rechtstreeks te verbinden met medisch personeel.

We weten dat slechts 5% van de patiënten binnen een willekeurig systeem de meeste tijd, geld en mensen voor zich opeist."

 

Dr. Edward Perrin

Banner iCare, Banner Health Medical Center

Een nieuwe aanpak

Uit de resultaten van de door Philips ingestelde Aging Well Think Tank blijkt dat we het ouder worden niet langer moeten beschouwen als een aftakelingsproces, maar als een levensfase die dankzij nuttige zorginnovaties veel te bieden heeft. We moeten gezondheidszorg op een nieuwe manier benaderen en technologische voorzieningen in het dagelijks leven integreren.
Eigenlijk zouden we niet naar een ziekenhuis hoeven te gaan, want het ziekenhuis kan ook naar ons toe komen. Dat was in ieder geval het uitgangspunt van de innovators van Philips die de technologie voor telegeneeskunde ontwikkelden, waarmee de gemeenschap beter voor zichzelf kan zorgen. Dankzij deze technologie kunnen artsen niet meer alleen patiënten thuis in de gaten houden, maar kunnen mensen ook zelf preventieve maatregelen nemen om langer en prettiger te leven.

Dit is de toekomst. Het is echt een fantastisch zorgmodel dat nog nergens anders bestaat."

 

Dr. Edward Perrin

Banner iCare, Banner Health Medical Center

Het revolutionaire thuisziekenhuissysteem van Philips gebruikt geavanceerde cloudtechnologie om grote hoeveelheden complexe gegevens vast te leggen, op te slaan en te analyseren. Patiënten worden op proactieve wijze aangemoedigd – en in staat gesteld – om hun eigen gezondheid in de gaten te houden en te verbeteren, terwijl professionals meer patiënten op een betere manier kunnen helpen.

Samenwerking

 

Het systeem voor telegeneeskunde dat het resultaat is van de samenwerking tussen Philips en Banner Health is echt revolutionair.

De patiënten gebruiken de netwerktechnologie van Philips om thuis hun medische gegevens vast te leggen.
De informatie wordt direct aan het Banner Telehealth Center doorgegeven.
De software waarschuwt de medewerkers van Banner als de toestand van de patiënt verandert.
Via een tablet kan het medisch personeel een videogesprek met patiënten voeren.

Ik ben blij dat ik thuis kan blijven bij Ralph. Als er iets is, hoef ik alleen maar op een knop te drukken om meteen iemand van Banner iCare te spreken."

 

Helen McCurdy

Patiënt bij Banner Health

De mening van een patiënt over gezondheidszorg aan huis

De mening van een patiënt over gezondheidszorg aan huis

Patiënten en experts vertellen hoe thuiszorg de levenskwaliteit kan verbeteren.

Het standpunt van de arts


Dr. Perrin weet zeker dat dit de toekomst is voor een vergrijzende wereld. "Als mijn team de beschikking heeft over technologieën van Philips kan ik dingen eerder ontdekken, dingen eerder behandelen en werkelijk iets betekenen voor de levens van deze patiënten."
Een dynamisch programma

Een dynamisch programma

Banner iCare en Philips werken samen om patiënten optimale zorg te bieden.

Ons perspectief

 

Philips gelooft dat dit type gezondheidszorg op maat – waarbij mensen in hun eigen omgeving hun gezondheid bewaken – een model kan zijn voor de vergrijzende wereldbevolking die zelfstandig wil leven, maar toch onder medisch toezicht moet staan.

Bekijk al onze oplossingen voor de gezondheidszorg