Innovation and you

Gezonder leven met chronische aandoeningen

Onze innovators willen de klant in staat stellen om gezonder te leven. In dit digitale tijdperk is het nog belangrijker dat onze producten zinvol zijn en dat ze de kwaliteit van ons leven kunnen verbeteren.

Daarom is Philips een unieke samenwerking aangegaan met één van de meest innovatieve academische ziekenhuizen in Europa. Het Radboud universitair medisch centrum in Nijmegen is het eerste Europese academisch ziekenhuis dat de talenten van Philips en IT-pionier SalesForce gebruikt om draagbare sensortechnologie te maken voor het verbeteren van de behandeling en de levenskwaliteit van patiënten met chronische obstructieve longziekten (COPD).
Via met cloudtechnologie verbonden sensors kunnen patiënten 24 uur per dag worden bewaakt, zodat ze hun gezondheid in eigen hand kunnen nemen en proactieve ondersteuning krijgen wanneer dit nodig is. Deze innovatie veranderde het leven – en vooral de mobiliteit – van Mark Junge, die zich inzet voor bewustwording van COPD. Hij zegt: "Ik kan nu zien wat ik wel en wat ik niet kan doen. Eerst ging ik alleen twee keer per jaar naar mijn arts een check-up, maar nu weet ik ook wat er in de tussentijd allemaal gebeurt. Want ik wil graag elke dag zien hoe mijn hart en longen het doen."

Gedetailleerde gegevens uit deze realtime monitoring geven een compleet beeld van de patiënt, zodat artsen een echt persoonlijk advies kunnen geven."

 

Helping consumers with chronic conditions to live healthier live, Philips blog 2014.

Dankzij de draagbare technologie heeft Mark nu meer mogelijkheden om zijn eigen gezondheid te bewaken. Volgens Jeroen Tas, de CEO of Healthcare Informatics Solutions and Services bij Philips, zal deze innovatie de manier waarop zorg wordt verleend bij chronische ziekte ingrijpend veranderen. Hij zegt: "Samen met het Radboud-ziekenhuis werken we aan de zorg voor patiënten met een chronische ziekte en creëren we een omgeving waarin patiënten daadwerkelijk de controle hebben. Met de nieuwe draagbare technologie kunnen we sensors gebruiken om de gezondheid van de patiënt te meten. Deze gegevens worden verzameld en de patiënt en de zorgverlener kunnen in real time zien wat er gebeurt. Zorgverleners kunnen de behandeling dus bijstellen en patiënten kunnen hun eigen toestand bewaken."

25%

van de Amerikanen heeft meerdere chronische aandoeningen. Mensen met meerdere chronische aandoeningen hebben een hoger overlijdensrisico en functioneren minder goed.

 

Citaat: Philips healthcare hospital to home (website)

Al generaties lang wordt gezondheidszorg op dezelfde manier geleverd, vooral omdat het tot dusver aan de benodigde technologie ontbrak. Nu staan we aan het begin van een echte revolutie, omdat patiënten voortaan hun eigen gezondheid kunnen bewaken en zorgverleners behandelplannen op maat kunnen opstellen. Voor het eerst zijn patiënten werkelijk partners in hun eigen gezondheidszorg. Ze hoeven er niet meer passief op te vertrouwen dat ze beter zullen worden, maar kunnen zelf positieve en preventieve acties ondernemen.
Iedereen kent wel iemand in zijn naaste omgeving die lijdt aan een chronische ziekte, of het nu een hartaandoening, diabetes, longziekte of kanker is. Al deze mensen hebben constante zorg en ondersteuning nodig om hun aandoening te bewaken en complicaties te voorkomen. Gezondheidszorg is nog vaak gefragmenteerd en reageert op acute gebeurtenissen, terwijl chronische aandoeningen constante zorg behoeven.
Maar nu is effectieve levering van continue zorg mogelijk via een combinatie van teamgebaseerde modellen en digitale technologieën. Met behulp van big data kunnen professionals veel gedetailleerdere en zinvollere genetische analyses uitvoeren. 'Genotyping' kan bepalen of mensen risico lopen om een bepaalde ziekte te krijgen, bijdragen aan het stellen van de diagnose en vaststellen wat de beste behandelmogelijkheden zijn. Het big data-type 'sociale gegevens' geeft een beeld van de levensstijl van een persoon, het vermogen om zich te houden aan behandelplannen en andere factoren. Zo wordt het gemakkelijker om vast te stellen of iemand het risico loopt om een bepaalde ziekte te krijgen. Met behulp van dergelijke gegevens kan vervolgens eenvoudiger een optimaal behandelplan worden vastgesteld.
Gedetailleerde big data in de gezondheidszorg van real time monitoring geeft een compleet beeld van de patiënt. Op basis daarvan kan een arts een persoonlijk advies geven, iets wat cruciaal is in de moderne geneeskunde. De gegevens worden via de cloud verzonden naar het Philips HealthSuite Digital Platform, waar zorgverleners via de eCareCoordinator-applicatie een uitgebreid overzicht van de ziekte van de patiënt krijgen. Door het samenvoegen en analyseren van grote hoeveelheden gegevens kunnen artsen patronen herkennen en op basis daarvan beslissingen nemen. Door constante monitoring en real time analyses kan snel tot actie worden overgegaan als de situatie van een patiënt verslechtert.
Het zorgcontinuüm komt hierdoor tot leven. Het is een model dat overal ter wereld kan worden ingezet en zinvolle gezondheidszorg op maat biedt aan patiënten die daardoor een grotere kans hebben om van een ernstige ziekte te herstellen. Big data voor gezondheidszorg is één van de Philips Healthcare-innovaties die mensen helpen om een beter leven te leiden.

50% van de uitgaven in de Amerikaanse gezondheidszorg gaat op aan de behandeling van mensen met meerdere chronische aandoeningen.

Fout. 71% van de uitgaven in de Amerikaanse gezondheidszorg gaat op aan de behandeling van mensen met meerdere chronische aandoeningen. Om deze zorgverlening efficiënt en effectief te laten verlopen, zijn technologisch ondersteunde zorgprogramma's vereist die leiden tot de gewenste klinische en financiële resultaten. Bron: Philips Hospital to Home - Chronic Diseases

Bekijk al onze oplossingen voor de gezondheidszorg