Carrière

Philips stage

ervaringen

innovation-and-you
Julliette Herin

Julliette Herin

Naam: Julliette Herin
Studie: Eco Design, Franse universiteit


Juliette Herin heeft ‘Eco Design’ gestudeerd aan een Franse universiteit en wilde voor haar afstudeerstage graag naar het buitenland, met name om internationale ervaring op te doen, professionele competenties te ontwikkelen en haar beheersing van het Engels te verbeteren. Ze solliciteerde op verschillende internationale functies, maar haar aandacht werd uiteindelijk getrokken door een project bij Philips Healthcare dat ze op een studentenwebsite had gezien.

 

 

Wat trok je aan bij Philips?
"Verschillende dingen trokken me aan. Ten eerste richt Philips zich op duurzaamheid en is er al jarenlang een echt milieubeleid van kracht. Dit inspireerde me en ik wilde deel uitmaken van het proces richting duurzaamheid. Daarnaast sprak het me aan dat Philips een internationaal bedrijf is dat producten ontwikkelt om het welzijn van mensen over de hele wereld te verbeteren. Het was voor mij heel belangrijk om een stage te kunnen doen die aansloot bij mijn eigen visie: internationale ervaring opdoen bij een bedrijf dat waarde hecht aan de toekomst. Tot slot zag ik een afstudeerstage als een mogelijk beginpunt van mijn toekomstige carrière. Ik ben van mening dat grote bedrijven zoals Philips interessantere carrièremogelijkheden bieden."

 

 

Wat was je opdracht?
"Ik werd geplaatst bij de Eco Design Facilitator van de BU voor interventionele radiologie. Mijn opdracht was het ontwikkelen van een zogenoemde Life Cycle Assessment (LCA) van een interventioneel röntgensysteem. Dit hield in dat ik het product moest analyseren, vanaf het winnen van de ruwe grondstoffen tot en met de productie, het gebruik en de verwijdering van het product, om een beeld te krijgen van de impact van het systeem op het milieu."

 

 

Wat was het lastigste aspect van je stage?
"In zo'n groot bedrijf kom je voor vele uitdagingen te staan. Je kunt bijvoorbeeld zo veel informatie tot je beschikking hebben, dat je het overzicht verliest en veel tijd kwijt bent met het vinden van de juiste contactpersonen om aan de gegevens te komen die je daadwerkelijk nodig hebt. Om daarin je weg te vinden, is het belangrijk dat je hulp krijgt. Mijn stagebegeleider heeft daarbij een belangrijke rol gespeeld en ik ben hem ook dankbaar voor de manier waarop hij me heeft geholpen in contact te komen met de juiste mensen."

 

 

Welke bijdrage heb je geleverd?
"Mijn opdracht heeft in kaart gebracht welk deel van de volledige levenscyclus van een röntgenapparaat de grootste impact op het milieu heeft. Met andere woorden, waarop moeten we ons richten om in de toekomst een milieuvriendelijker product te kunnen maken."

 

 

Waar ben je het meest trots op?
"Ik ben er trots op dat ik mijn stage bij Philips Healthcare heb gedaan. Hierdoor kreeg ik de kans me zowel op professioneel als op persoonlijk vlak te ontwikkelen, omdat het mijn eerste werkervaring in het buitenland was. Ik heb heel veel geleerd."

 

 

Waar werk je op dit moment?
"Dankzij deze stage kon ik op een interne vacature solliciteren. Nu werk ik als LCA-analist voor Philips Environmental Services binnen Philips Innovation Services."

 

Terug naar Philips Stages pagina

Create a job alert

Philips Social Feed

Veelgestelde vragen over carrière bij Philips

Hier vind je een lijst met de veelgestelde vragen over werken bij Philips. Je vindt wellicht je antwoord hier al onder. Zo niet, voel je dan vrij om je vraag te stellen via ons contactformulier.

 

Ga naar veelgestelde vragen