Carrière

Philips stage

ervaringen

innovation-and-you
Joost Oosterveld

Joost Oosterveld

Naam: Joost Oosterveld
Leeftijd: 24 jaar
Studie Bachelor: Marketing & Management (Commerciele Econiomie), Hanzehogeschool Groningen
Studie Minor: International Business, Haaga-Helia University Helsinki
Master in Management: International Business, Nyenrode Business University

 

 

Binnen Philips Lighting heeft Joost Oosterveld zijn afstudeeropdracht gedaan. Voor zijn scriptie (bachelor) kreeg hij een 9 en hij won hiermee de Scriptieprijs. Maar dat was nog niet alles. Tijdens zijn periode bij Philips heeft hij een weekend lang meegedaan aan de Business Game van Nyenrode welke hij ook won. De prijs was een scholarship voor de master in management aan de Nyenrode Business University. Hoezo winnaarsmentaliteit?!

 

 

Wat heeft je zo aangetrokken in Philips?
“Philips is een Nederlands bedrijf dat al meer dan 120 jaar succesvol is en inmiddels is uitgegroeid tot een multinational. Daarnaast is het een conglomeraat, dat wil zeggen een onderneming met verschillende businesses die weinig samenhang lijken te hebben, maar wel een synergie creeëren wat het bedrijf tot een eenheid maakt. Vanuit bedrijfswetenschappelijk oogpunt maakt dit Philips erg interessant. Tot slot vind ik het belangrijk dat een werkgever investeert in zijn medewerkers, zodat ze zich blijven ontwikkelen. Philips staat erom bekend dat zij die mogelijkheden biedt.”

 

 

Wat heb je binnen Philips onderzocht?
“Mijn afstudeeronderzoek ging over hoe Philips Lighting kan anticiperen op de concurrerende activiteiten van Samsung en Toshiba op de professionele luminaire markt voor LED-verlichting door het nemen van de juiste strategische en tactische Marketing-beslissingen.”

 

 

Wat vond je het meest uitdagende binnen je opdracht?
“Het onderzoek bij Philips was voor mij de eerste mogelijkheid om de tijdens mijn studie geleerde theorie in de praktijk toe te passen. Je leert al snel dat er bij het doen van onderzoek veel meer factoren komen kijken dan het droog toepassen van theorie. Alle betrokkenen hebben een eigen mening over wat belangrijk is voor jouw onderzoek bijvoorbeeld. En ik vond het een uitdaging om het gedrag van concurrenten te voorspellen en daar bruikbare aanbevelingen aan te koppelen voor Philips.”

 

 

Waar was je trots op?
“Ik had het gevoel dat mijn onderzoek direct een meerwaarde leverde binnen de organisatie. Mijn periode bij Philips was enorm leerzaam. Ik draaide ook echt mee binnen het team.”

 

 

Wat word je volgende stap?
“Die heb ik eigenlijk al genomen. Op 1 juni 2013 ben ik gestart met het Traineeship van Philips Benelux. Voor mijn eerste opdracht ga ik naar het Digital Team van Philips Healthcare. Het traineeship biedt mij onder andere de kans om nog meer van de organisatie te zien.”

 

Terug naar Philips Stages pagina

Create a job alert

Philips Social Feed