Recruitment process

Philips-wervingsproces


Ons doel is om alle sollicitanten een ervaring te bieden die onze bedrijfswaarden – zorgzaam, innovatief en doeltreffend – weerspiegelt, in elke stap van het wervingsproces. Het proces zelf bestaat uit drie fasen: Sollicitatie & eerste evaluatie, sollicitatiegesprekken en besluitvorming.

Sollicitatie & eerste evaluatie

Application & First assessment

Verkenning | We weten dat verandering van baan tot de meest stressvolle gebeurtenissen behoort. Daarom willen we je zo goed mogelijk informeren over wat het daadwerkelijk betekent om bij Philips te werken. Hier kom je meer te weten over hoe je onderdeel kunt zijn van de reis die we maken om elk jaar het leven van miljarden mensen over de hele wereld te verbeteren. Daarnaast vind je tips voor verbetering van je professionele profiel. Als je meer wilt weten over een specifieke activiteit of functie binnen onze onderneming, kunnen de ‘Functional Areas’-pagina’s op onze website uitkomst bieden. Als je denkt dat wij goed bij jou passen, op zowel persoonlijk als professioneel vlak, dan kun je alle vacatures op onze ‘Career Center'-zoekpagina bekijken en specifieker zoeken op basis van functie, locatie of bepaalde zoektermen.

 

Als je op de hoogte gehouden wilt worden over Philips, dan kun je je aanmelden voor de ‘Philips career newsletter’, waarmee je nieuwe vacatures, interessant nieuws over Philips en inspirerende verhalen van HealthTech-medewerkers direct in je inbox ontvangt.

 

Solliciteren | Met het oog op een eerlijk en efficiënt wervingsproces voor alle sollicitanten nemen we alleen sollicitaties in behandeling die we via ons Career Center ontvangen.

 

Wanneer je een vacature vindt die bij je vaardigheden en interesses aansluit, kun je solliciteren met het sociale-mediaprofiel van je voorkeur (bijv. LinkedIn) OF door je CV te uploaden. Wanneer je sollicitatie is ontvangen, ontvang je een bevestiging op het e-mailadres dat we van je hebben.

Sollicitatietip

Het is altijd een goed idee om een actief, actueel LinkedIn-profiel te hebben voordat je solliciteert. Dat maakt het sollicitatieproces gemakkelijker voor jou en zorgt ervoor dat je sollicitatie eenvoudig is te vinden en in te zien.

Volgens de informatie van LinkedIn hebben de meest aansprekende profielen de volgende kenmerken:

  • Universeel gebruikte, relevante steekwoorden die je ervaring en vaardigheden beschrijven. 
  • Duidelijk aangegeven doel van en prestaties binnen je huidige rol, waaruit je bijdragen aan zowel de onderneming als de branche blijken.
  • Overzicht van alle eerdere professionele rollen en werkgevers in aflopende volgorde, elk met een beschrijving van ca. 10-15 regels van centrale verantwoordelijkheden en prestaties. De aanbevolen indeling is één samenvattende zin, gevolgd door een opsommingslijst.
  • Vermeld ook je opleidingsachtergrond en speciale onderscheidingen, bij de functie waarin je die hebt ontvangen. Daarmee val je op als een toppresteerder, waar Philips met name in is geïnteresseerd. 
Apply tip

Eerste evaluatie | Je sollicitatie wordt bekeken door een medewerker van ons wervingsteam (Talent Acquisition) en beoordeeld op basis van de functie-eisen en je profiel dat je hebt aangegeven.
 

Als je sollicitatie wordt geselecteerd, zal een lid van ons team contact met je opnemen om een afspraak te maken voor een telefonisch of online gesprek.

 

Als je sollicitatie niet wordt geselecteerd, zullen we je per e-mail op de hoogte brengen. Daarbij geldt dat we je belangstelling voor Philips en de tijd die je hebt genomen voor je sollicitatie altijd waarderen. Je CV blijft in onze database en kan eventueel weer worden gebruikt bij vacatures die later kunnen ontstaan. We wijzen er echter op dat je de grootste kans van slagen hebt als je voor elke functie waar je interesse in hebt een aparte sollicitatie instuurt. Je kunt altijd vragen om verwijdering van je persoonsgegevens door een verzoek daartoe te e-mailen naar support.careercenter@philips.com.

Sollicitatiegesprekken

Naar ons inzicht moet een sollicitatiegesprek tweerichtingsverkeer zijn. Wees niet bang om te vragen om verduidelijking als je vragen hebt over de functie, het team of Philips in het algemeen.

 

Eerste gesprek | Je eerste gesprek wordt gevoerd met Talent Acquisition, ons wervingsteam.

In dit gesprek willen we met je praten over je achtergrond en ervaring met betrekking tot de functie waar je op solliciteert. Ook vertellen we je graag meer over de onderneming en hopen we een beeld te krijgen van jouw carrièredoelen voor de korte en langere termijn. Op die manier kunnen we een optimale rol voor je vinden bij Philips. 

 

Vervolggesprekken | Als je voor een volgende gespreksronde wordt gevraagd, maak je kennis met de wervingsmanager en leden van zijn/haar team. Het exacte aantal gesprekken en degenen met wie je deze voert, zijn afhankelijk van de rol, vestiging en wervingsmanager. We proberen altijd een zo beperkt mogelijke aanspraak op je tijd te maken, zonder uit het oog te verliezen dat voor beide partijen een gepaste mate van zorgvuldigheid geboden is.

Interviews

   

 

  1. Maak kennis met ons | Bij Philips streven we ernaar om de wereld gezonder en duurzamer te maken door middel van innovatie. Ons doel is om in 2025 jaarlijks het leven van 3 miljard mensen te verbeteren. Wij bieden de ideale werkomgeving voor mensen die onze passie delen. Wij innoveren voor mensen, te beginnen met onze eigen medewerkers. Onze medewerkers dienen een doel in de wereld dat groter is dan zijzelf. We denken bovendien dat onze onderneming op haar best is als onze medewerkers dat ook zijn. Nader inzicht in dat kader kun je vinden in de ‘Innovation + You Stories and Case Studies’ en onze personeelsblog. Ook zijn er op het internet tal van artikelen, video’s en andere bronnen beschikbaar die je zonder moeite zal weten te vinden.

  2. Wees gewoon jezelf | Het gespreksproces biedt ons de tijd om elkaar te leren kennen. Wat je waarden zijn, welke sterke punten je hebt, welke doelen je voor ogen hebt, etc. De beste manier om erachter te komen of we een goede match vormen, is als beide partijen zich tijdens de gesprekken authentiek opstellen. Spreek je daarom eerlijk en oprecht uit en geef blijk van je persoonlijkheid. (HINT: Blijk geven van passie voor wat je doet, helpt zeker! Bij Philips zoeken we niet alleen naar medewerkers. We zoeken naar gepassioneerde mensen die energie krijgen van mogelijkheden om bij te dragen aan het verbeteren van miljarden mensenlevens over de hele wereld.)

  3. Vraag maar raak | We begrijpen dat je toewerkt naar een beslissing die een belangrijke invloed zal hebben op jouw leven en/of dat van je gezin. Wees daarom niet bang om die vragen te stellen die jij belangrijk vindt voor je eigen afwegingen. Vragen die ons vaker worden gesteld zijn onder meer of Philips medewerkers stimuleert om buiten het werk maatschappelijk betrokken te zijn, of en hoe we onze medewerkers mogelijkheden voor zelfontplooiing bieden, de details achter onze missie/visie, en op welke vlakken bij Philips carrière-ervaringen te verwachten zijn. Je kunt deze onderwerpen als inspiratie gebruiken voor je vragen, maar natuurlijk mag je ook je eigen vragenlijst opstellen.

Besluitvorming

Decisions and selection

Selectie | Na de laatste gespreksronde vindt er een korte interne evaluatiebijeenkomst plaats, bijgewoond door al je gesprekspartners en de wervingsmedewerker. Dat doen we om te waarborgen dat alle evaluaties en ervaringen kenbaar worden gemaakt voordat de definitieve beslissing wordt genomen. Als dat eenmaal zover is, zal jij als sollicitant daar zo spoedig mogelijk over worden ingelicht.

 

Als je voor de functie wordt geselecteerd, zal de wervingsmedewerker contact met je opnemen om mondeling met je te overleggen over de voorwaarden van de aangeboden functie en een mogelijke ingangsdatum van het dienstverband. Daarna ontvang je schriftelijke documentatie met een volledige, gedetailleerde functieomschrijving en instructies voor het bevestigen van je akkoord (althans, daar hopen we op). De wervingsmedewerker is beschikbaar voor eventuele vragen of nadere verzoeken die je nog hebt voorafgaand aan de afronding van het wervingsproces en het voorbereiden van je nieuwe start.

 

Als je niet voor de functie wordt geselecteerd, zal de wervingsmedewerker deze informatie ook met je delen als gebaar van fatsoen tussen professionals, en als erkenning voor de tijd je hebt besteed en je belangstelling voor Philips. Je CV blijft ook in onze database aanwezig en kan eventueel weer worden gebruikt bij vacatures die later kunnen ontstaan. We wijzen er echter op dat je de grootste kans van slagen hebt als je voor elke functie waar je interesse in hebt een aparte sollicitatie instuurt. Je kunt altijd vragen om verwijdering van je persoonlijke informatie uit onze database door een verzoek daartoe te e-mailen naar support.careercenter@philips.com.