Carrière

Philips Home

Monitoring

innovation-and-you

Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens

Naarmate mensen ouder worden, krijgen ze meer gezondheidsklachten. Ondanks de problemen die dit oplevert, willen ze graag zo lang mogelijk thuis wonen. Dat is immers een veilige en vertrouwde omgeving. Philips Home Monitoring-oplossingen maken het mogelijk om zorg van het ziekenhuis naar de thuisomgeving te verplaatsen, waardoor oudere patiënten op verantwoorde wijze langer zelfstandig kunnen leven.

Met een druk op de knop een helpende hand

Philips Home Monitoring biedt twee oplossingen die patiënten gemoedsrust geven. Philips Lifeline biedt snelle toegang tot medische hulp met een druk op de knop, terwijl Philips Telehealth zorgverleners in staat stelt om controles op afstand uit te voeren bij patiënten terwijl ze thuis zijn. Oplossing als deze zijn afhankelijk van Philips-onderzoekers, IT-experts en vele andere professionals.

“Mijn rol is volledig gericht op de eindgebruiker. Het gaat er mij om dat ik verschil kan maken in iemands leven.”
Sheree Ford, directeur Marketing Communications
 

“In eerste instantie hadden we zo onze bedenkingen vanwege al die apparatuur, maar nu zou ik niet zonder kunnen.”
Helen McCurdy, Phoenix (VS)

Een geïntegreerd team met hoogstaande patiëntenzorg in het vaandel

Directeur Marketing Communications Sheree Ford was aanwezig bij de geboorte van Philips Lifeline. Ze was lid van een team dat sprak met potentiële klanten over hun behoeften aan thuisbewaking en dat met oplossingen kwam. Toen het product een jaar later was ontwikkeld, werd ze gevraagd om de benodigde marketingcommunicatie te creëren en deze intern te verspreiden. “Er moest een scala aan marketingtactieken worden ontwikkeld”, vertelt ze. “Mijn rol was die van aanjager.”

IT Project Manager Soumen Palit is betrokken bij zowel Philips Lifeline als Philips Telehealth. In het begin werkt hij samen met productmanagers om inzicht te krijgen in wat nodig is. Vervolgens gaat hij aan de slag met IT-medewerkers en technici om te helpen bij de totstandbrenging van het product. “Ik fungeer als brug tussen het ondersteunen van de zakelijke kant en het werken met de leidinggevenden van de overige competenties. Zo zorg ik ervoor dat we het project kunnen opleveren”, legt hij uit.

Program Director Fabien Guillorit realiseerde zich al vroeg in de ontwikkeling wat de waarde van Philips Lifeline is. Tijdens de testfase kwam een patiënte ten val en kon het team geen contact meer met haar krijgen. Ze belden de hulpdiensten, die haar konden reanimeren. “Dat was het moment waarop we ons allemaal realiseerden dat dit niet zomaar een technisch project was, maar dat we bezig waren levens van mensen te redden”, vertelt hij.

“We proberen elkaar echt te helpen in het project team. We hebben uiteindelijk allemaal hetzelfde doel: om mensen langer en veiliger thuis te laten wonen.”
Janneke Annegarn, Research Scientist

Philips News feed

Philips Social Feed

Veelgestelde vragen over carrière bij Philips

Hier vind je een lijst met de veelgestelde vragen over werken bij Philips. Je vindt wellicht je antwoord hier al onder. Zo niet, voel je dan vrij om je vraagt te stellen via ons contactformulier.

 

Ga naar veelgestelde vragen