Intellectual Property

functies bij Philips

innovation-and-you

Uitdagende mogelijkheden op het gebied van intellectueel eigendom bij Philips

Grote uitdagingen
Je bent technisch ingesteld, staat open voor nieuwe ideeën, kunt ‘lateraal denken’ en bent niet bang om grote uitdagingen op te pakken? Als dat voor jou geldt, horen we graag van je.

 

Veelzijdig en multidisciplinair
Als lid van het team Intellectual Property & Standards (IP&S) werk je in een veelzijdige, multidisciplinaire omgeving met verschillende bedrijven, producten, markten en technologieën. Elke dag biedt nieuwe uitdagingen. Bij dit team ervaar je het plezier dat hoort bij het nemen van strategische verantwoordelijkheid voor besluiten die een groot effect hebben op de winst. En je ervaart de voldoening dat je in geavanceerde IE-oplossingen voorziet die gericht zijn op het verbeteren van de levens van mensen over de hele wereld.

 

Ondernemersgeest
Om de waarde van onze intellectuele eigendommen te maximaliseren, zijn naast technisch inzicht ook affiniteit met intellectueel eigendom, onderzoeksvaardigheden, het vermogen om buiten bekende kaders te denken en een ondernemersgeest nodig. Naast het beschermen van onze uitvindingen ga je proactief op zoek naar nieuwe toepassingen, markten en bedrijfsmodellen om nieuwe inkomstenstromen aan te boren.

 

Strategische verantwoordelijkheid
Met strategische verantwoordelijkheid voor besluiten die een groot effect hebben op de winst, ervaar je de voldoening dat je in geavanceerde IE-oplossingen voorziet die gericht zijn op het verbeteren van de levens van mensen over de hele wereld.

 

Mogelijke functies op het gebied van intellectueel eigendom bij Philips
Intellectual Property Counsel (zakelijk)
In deze rol ontwikkel en realiseer je nieuwe mogelijkheden om via intellectuele eigendommen waarde te scheppen, stel je onderzoeken in naar bedrijfskansen die intellectuele eigendommen bieden, en zorg je voor het opstellen en uitvoeren van bedrijfsplannen. Je realiseert de potentiële waarde van nieuwe business-cases, onder meer door onderhandelingen met derden.

 

Intellectual Property Counsel (handelsmerken en auteursrecht)
Je ondersteunt sectorprojecten en biedt juridisch advies voor IE-gerelateerde zaken, waar nodig op proactieve basis.
Je stelt de noodzakelijke regels en modeldocumenten op, integreert goedkeuringsstromen voor IE contracten, neemt deel aan onderhandelingen met derden, en zorgt voor algemene juridische advisering en trainingen rondom IE. Je zorgt voor de contacten met rechtbanken en overheidsinstanties, en je bereidt vorderingen, (reacties op) verzoeken en andere IE gerelateerde documenten voor.

 

Intellectual licensing professional
Je beschikt over de technische, juridische en onderhandelingsvaardigheden om intellectuele eigendommen tot bedrijfsmiddelen te maken die onze groei, winstgevendheid en concurrentievermogen ondersteunen. Je bent in staat buiten de bekende kaders te denken en komt met nieuwe bedrijfsmodellen en mogelijkheden om intellectuele eigendomsrechten te benutten.

 

Standardization officer
Je geeft op strategisch vlak leiding aan standaardisatie, waarbij je onder meer standaardisatieprojecten actief aanstuurt (binnen een bedrijfsstrategie die je zelf mede vaststelt), over IE-bepalingen in standaardisatiecontracten adviseert, en taxaties en bedrijfsplannen opstelt ter ondersteuning van bedrijfsbesluiten waarin standaarden een rol spelen. Je lobbyt bij en onderhoudt contacten met andere bedrijven, knoopt nieuwe relaties aan en geeft leiding aan teams die zich bezighouden met externe standaardisatie.   

Lees meerToon minder

Philips News feed

Philips Social Feed

Veelgestelde vragen over carrière bij Philips

Hier vind je een lijst met de veelgestelde vragen over werken bij Philips. Je vindt wellicht je antwoord hier al onder. Zo niet, voel je dan vrij om je vraagt te stellen via ons contactformulier.

 

Ga naar veelgestelde vragen