Design vacatures

bij Philips

innovation-and-you
Speel video

Interessante mogelijkheden op Design bij Philips

Verwachtingen van gebruikers overtreffen
Wij geloven in het creëren van producten en diensten die de verwachtingen van gebruikers overtreffen en die de kwaliteit van hun leven verbeteren. We geloven ook dat dit alleen haalbaar is wanneer we heel precies weten welke waarden, inspiratiebronnen en prioriteiten gebruikers hebben en waar hun voorkeuren liggen (en waar niet).

 

Zenuwcentrum van de innovatie
Daarom is een baan bij Philips Design zo interessant en uitdagend. Je speelt een cruciale rol in het proces waarmee we waarborgen dat onze innovaties zinvol, onderscheidend en cultureel relevant zijn. Sterker nog: je bevindt je in het zenuwcentrum van dat proces.

 

Inzicht in de behoeften en wensen van gebruikers
Bij ons multidisciplinaire team voer je uitgebreide gebruikersonderzoeken uit om inzicht te krijgen in de wensen en behoeften van eindgebruikers wat betreft hun privéleven en werk. Vervolgens werk je samen met de relevante Philips-onderdelen om die inzichten om te zetten in een overtuigend product of onmisbare dienst.

 

Dynamische werkomgeving
Bij Philips Design werk je naast mensen die tot de wereldtop behoren als het om design gaat, in een van de grootste en meest succesvolle ontwerporganisaties die er zijn. Met meer dan 400 mensen en meer dan 35 nationaliteiten vormen wij echt een creatieve grootmacht.

 

We hebben grote ontwerpstudio's in Amsterdam en Eindhoven, en daarnaast in Andover, Bothell en Pittsburgh (VS), Hongkong en Shanghai (China), Kontich (België) en New Delhi (India).

Wij zijn actief op een groot aantal uiteenlopende gebieden, waaronder productinnovatie, merkcommunicatie, het verkennen van nieuwe generaties ontwerpmogelijkheden, en de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor kwetsbare gemeenschappen..

 

Internationale erkenning
Philips wordt elk jaar onderscheiden voor zijn bijzondere prestaties als het gaat om innovatieve, mensgerichte ontwerpen. Alleen al in 2012 hebben we een recordaantal van 124 internationale onderscheidingen voor onze ontwerpen gekregen, en in 2014 hebben we meer prestigieuze iF Awards gewonnen – 47 maar liefst – dan welke andere deelnemer ook.

 

Mogelijke ontwerpfuncties bij Philips
Design manager/creative director

Je bent de inspirator van, drijvende kracht achter en hoofdverantwoordelijke voor de merkontwerpstrategie en het ontwerpportfolio van een specifieke activiteit of categorie en waarborgt op die manier de ontwerpfunctie.

 

Product designer
Je ontwerpt het concept, de vormgeving en de werking van nieuwe producten op basis van samenwerking rondom inzichten in de behoeften van gebruikers en gebruikscontexten, alsmede een grondig begrip van technologische trends, trends onder gebruikers en de richting van het merk.

 

Communication designer (inclusief online)
In deze rol ontwerp je het concept, de vormgeving en de impact van communicatiekanalen op basis van samenwerking rondom inzichten in de behoeften van gebruikers en gebruikscontexten, alsmede een grondig begrip van mediatrends, trends onder gebruikers en de richting van het merk.

 

Service & digital designer
Je taak bestaat uit het ontwerpen van gebruikerservaringen voor diensten en product/dienst-systemen op basis van samenwerking rondom inzichten in de behoeften van gebruikers en gebruikscontexten voor een groot aantal uiteenlopende interacties tussen gebruikers en fysieke, mobiele en online omgevingen.

 

Interaction designer
Je ontwerpt het concept, de vormgeving en de werking van nieuwe gebruikersinterfaces op basis van samenwerking rondom inzichten in de behoeften van gebruikers en gebruikscontexten, alsmede een grondig begrip van technologische trends, trends onder gebruikers en de richting van het merk.

 

(Ambient) experience designer
In deze rol ontwerp je samenhangende concepten voor gebruikerservaringen op basis van samenwerking rondom inzichten in de behoeften van gebruikers en gebruikscontexten. Daarbij richt je je op de integratie van architectuur en technologie in specifieke omgevingen.

 

Design researcher
Je ontwikkelt proposities voor nieuwe producten en diensten door nieuwe kennis over maatschappelijke en menselijke activiteiten te verwerven en nieuwe methoden en werkwijzen uit te denken.

Lees meerToon minder

How Sean Hughes creates a healthier future as the leader of Philips Design Healthcare

Philips News feed

Philips Social Feed

Veelgestelde vragen over carrière bij Philips

Hier vind je een lijst met de veelgestelde vragen over werken bij Philips. Je vindt wellicht je antwoord hier al onder. Zo niet, voel je dan vrij om je vraagt te stellen via ons contactformulier.

 

Ga naar veelgestelde vragen