Veelgestelde

vragen

Veelgestelde vragen over carrière bij Philips


Hier vind je een lijst met de veelgestelde vragen over werken bij Philips. Je vindt wellicht je antwoord hier al onder. Zo niet, voel je dan vrij om je vraag te stellen via ons contactformulier.

 

Ik wil bij Philips werken. Hoe weet ik welke vacatures er zijn?
Alle vacatures voor banen bij Philips wereldwijd staan op onze carrièresite. Als je wilt weten of Philips vacatures heeft in jouw land of werkgebied, ga je naar het onderdeel Zoeken naar banen en zoek je met de dropdown-menu's voor werkterrein en locatie naar banen die bij jou passen.  
Kunnen jullie mij op de hoogte houden van het banenaanbod?
Bij Zoeken naar banen kun je een RSS-feed aanmaken. De RSS-feed kun je definiëren met behulp van de dropdown-menu's voor werkterrein en locatie. Je kunt ook je eigen persoonlijke profiel creëren en job alerts instellen. Op deze manier kunnen we je dagelijks, wekelijks of maandelijks per e-mail op de hoogte houden van relevante vacatures bij Philips.
Wat zijn mijn mogelijkheden om bij Philips te werken in het land waar ik woon?
Als je wilt weten of Philips vacatures heeft in het land en/of op het werkterrein waar je interesse naar uitgaat, ga je naar het onderdeel Zoeken naar banen en zoek je met behulp van de dropdown-menu's voor werkterrein en locatie naar banen die bij jou passen.
Is er een contactpersoon of e-mailadres waar ik mijn CV heen kan sturen?
Om ervoor te zorgen dat je CV bij de juiste persoon terechtkomt, moet deze gekoppeld zijn aan een specifiek banenprofiel. Daarom hebben we geen algemene contactpersoon of vast e-mailadres waar je je CV heen kunt sturen. Als je wilt solliciteren naar een bepaalde baan bij Philips of een open sollicitatie wilt sturen, ga je naar het onderdeel Zoeken naar banen, kies je een profiel voor een vacature of open sollicitatie en stuur je je CV op door op de knop 'Online solliciteren' te klikken.  
Ik wil mijn sollicitatiebrief richten aan de recruiter. Waar kan ik zijn of haar naam vinden?
Als er een specifieke contactpersoon is, staat zijn of haar naam onderaan de vacature vermeld. Maar ook als je je sollicitatiebrief aan een bepaalde contactpersoon richt, moet je je brief – met je CV – versturen naar aanleiding van een bepaalde vacature of als ‘open sollicitatie’ op onze carrièresite.
Hoe kan ik een open sollicitatie naar Philips sturen?
Als je een open sollicitatie wilt sturen, ga je naar het onderdeel Zoeken naar banen om je persoonlijke profiel aan te maken. Als je een persoonlijk profiel hebt, kunnen onze personeelswervers je gegevens bekijken en contact met je opnemen als er zich een mogelijk passende vacature binnen Philips voordoet.
Hoe weet ik of jullie mijn sollicitatie hebben ontvangen?
Als je via onze carrièresite naar een baan bij Philips hebt gesolliciteerd, krijg je via e-mail een automatische bevestiging dat we je sollicitatie hebben ontvangen. Als je aan de eisen van het betreffende functieprofiel voldoet, zullen we ons best doen om binnen twee weken contact met je op te nemen.
Hoe weet ik wat de status van mijn sollicitatie is?
Meld je aan op je persoonlijke account op onze carrièresite en klik op ‘Mijn vacaturepagina’. Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over de status van je sollicitatie(s).
Kunnen jullie mij informeren wanneer er carrière-evenementen plaatsvinden?
Om op de hoogte te blijven van interessante carrière-evenementen kun je het best regelmatig kijken op de evenementenkalender op onze carrièresite.
Is het bij jullie mogelijk om in het land van mijn interesse stage te lopen?
Als je wilt weten of Philips stageplekken heeft in het land waar je interesse naar uitgaat, ga je naar onze carrièresite. In het onderdeel 'Zoeken naar banen' ga je naar 'Geavanceerd zoeken', waarna je onder 'Type functie' het blokje 'Stage' aanklikt. Het is ook mogelijk dat op de carrièresites van lokale Philips-vestigingen informatie staat over stageplekken bij Philips.
Is het bij jullie mogelijk om in het land van mijn interesse mijn afstudeeropdracht te doen?
Als je wilt weten of je bij Philips je afstudeeropdracht kunt doen in het land waar je interesse naar uitgaat, ga je naar onze carrièresite. In het onderdeel 'Zoeken naar banen' ga je naar 'Geavanceerd zoeken', waarna je onder 'Type functie' het blokje 'Afstudeeropdracht' aanklikt. Je kunt ook een open sollicitatie sturen, waarbij je in je brief aangeeft waar je precies naar op zoek bent.
Ik heb frauduleuze informatie gekregen. Wat moet ik doen?

Er zijn onlangs gevallen geweest waarbij mensen of organisaties ten onrechte hebben aangegeven dat ze namens Philips medewerkers werven of dat ze voor Philips werkzaam zijn. We zijn er opmerkzaam op gemaakt dat deze mensen of organisaties uitnodigingen versturen voor sollicitatiegesprekken en daarbij vragen om een bepaald bedrag over te maken. In hun correspondentie maken ze ongeoorloofd gebruik van het briefhoofd van Philips. We willen nadrukkelijk stellen dat Philips geen toestemming heeft gegeven voor dergelijke correspondentie en dat Philips ook geen overeenkomst heeft gesloten met dergelijke partijen. Philips zal kandidaten nooit vragen een borgsom te storten in verband met een sollicitatiegesprek.

 

Philips verzoekt mogelijke kandidaten dan ook behoedzaam om te gaan met verdachte correspondentie, aanbiedingen, sollicitatiegesprekken en verzoeken om eerst geld over te maken. Iedereen die direct of indirect een baan bij Philips aangeboden krijgt, doorloopt een formeel sollicitatieproces. Kijk in geval van twijfel op www.philips.com/careers, waar alle vacatures van Philips te vinden zijn.

Create a job alert

Philips Press Release

Philips Social Feed