sep 13, 2023

Philips breidt het aanbod mobiele C-bogen verder uit met de Zenition 30

  • De nieuwe Zenition 30 van Philips biedt chirurgen een verhoogde mate van flexibiliteit, controle en personalisatie bij de bediening van de C-boog en beeldacquisitie, wat resulteert in verminderde afhankelijkheid van technische ondersteuning bij minimaal invasieve ingrepen.
  • Geavanceerde beeldvormingsalgoritmen dragen bij aan een uitstekende beeldkwaliteit en dosisefficiëntie.
  • Dit resulteert in een vermindering van het personeelstekort en het vergroten van autonomie en personalisatie voor chirurgen.

Read this article in English here.

Philips introduceert de Philips Image Guided Therapy Mobile C-arm System 3000 - Zenition 30 [1], de nieuwste toevoeging aan de zeer veelzijdige Zenition-serie mobiele C-bogen. De Zenition 30 geeft chirurgen een grotere mate van controle, waardoor ze zelfstandiger en onafhankelijker kunnen werken. De workflow-verbeterende functies en uitstekende beeldkwaliteit stelt chirurgen in staat om zorg van hoge kwaliteit te leveren aan meer patiënten. De lancering van de Zenition 30 volgt op de recente lancering van de Philips Zenition 10 C-boog [2].

Philips Zenition 30 in gebruik

"Gebaseerd op het bewezen gebruiksgemak en de efficiëntie van de workflow van ons Zenition-platform, biedt de nieuwe Zenition 30 een unieke combinatie van gepersonaliseerde controle en beeldhelderheid om de snelheid en nauwkeurigheid van besluitvorming te verbeteren voor een reeks klinische procedures tegen een prijs die in lijn is met de economische en zakelijke doelstellingen van vandaag", zegt Ruben De Baere, Business Manager Philips Image Guided Therapy bij Philips Benelux.

Beeldvorming van hoge kwaliteit

De Zenition 30 is uitgerust met de nieuwste generatie flatdetector-technologie van Philips, geavanceerde beeldvormingsalgoritmen en gepersonaliseerde gebruikersprofielen en biedt superieure beeldkwaliteit, dosisefficiëntie en workflow-aanpassing. Vanaf het moment dat een chirurg zich aanmeldt, past de Zenition 30 zich automatisch aan de voorkeursinstellingen en manier van werken aan. Hierdoor zijn minder handmatige aanpassingen nodig. Naast de snelle set-up en protocolselectie biedt de Zenition 30 chirurgen ook veel meer controle over de positionering van de C-boog tijdens chirurgische procedures.

In onafhankelijke bruikbaarheidsonderzoeken, uitgevoerd in samenwerking met clinici over de hele wereld, die praktijkervaring hebben opgedaan met de Zenition 30 in gesimuleerde omgevingen, gaf 95% van de deelnemers aan te geloven dat de verbeterde controle van de chirurg hen in staat zou stellen zelfstandig te werken [3]. Bovendien was 84% van mening dat de gepersonaliseerde beeldkwaliteitsprofielen van de Zenition 30 zouden leiden tot minder beeldopnames tijdens procedures, aangezien het eerste beeld al hun voorkeursinstellingen bevatte [4].

Als onderdeel van het streven naar duurzaamheid en klanten te helpen verantwoorde keuzes te maken, heeft Philips de Zenition 30 ontworpen met een 25% langere productlevensduur [5] en heeft het ook een refurbished programma beschikbaar, waardoor het 'circulair-klaar' is voor reparatie, refurbishment en recycling [5].

Andere C-boogsystemen in de Zenition-serie van Philips zijn de Zenition 50, Zenition 70 en de onlangs geïntroduceerde Zenition 10 [2].

[1] Zenition 30 mobiele C-boogsystemen zijn in een beperkt aantal landen te koop. Neem contact op met een plaatselijke vertegenwoordiger voor informatie over beschikbaarheid in uw markt. In afwachting van 510 (k) niet beschikbaar voor verkoop in de V.S.  
[2] Zenition 10 mobiel C-boogsysteem is niet verkrijgbaar in de V.S.
[3] Resultaten verkregen tijdens claimonderbouwend onderzoek uitgevoerd in februari en september 2022 door Use-Lab GmbH, een onafhankelijk bedrijf. De respons is gebaseerd op 37 clinici over de hele wereld, die een vragenlijst hebben beantwoord na een bruikbaarheidsstudie met extra hands-on tijd met het systeem.
[4] Resultaten verkregen tijdens een onderzoek naar de onderbouwing van claims, uitgevoerd in februari en september 2022 door Use-Lab GmbH, een onafhankelijk bedrijf. De respons is gebaseerd op 50 clinici over de hele wereld, die een vragenlijst beantwoordden na een bruikbaarheidsstudie met extra praktische ervaring met het systeem.
[5] Vergeleken met zijn voorganger BV Endura 2.3

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. Met wereldwijd circa 71.500 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2022 een omzet van 17,8 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl.

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Pieter de Meer

Pieter de Meer

PR & Communications Manager Health Systems Benelux

You are about to visit a Philips global content page

Continue
Joost Maltha

Joost Maltha

Philips Global Press Office

Tel: +31 6 10 55 8116

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Meer informatie voor zorgverleners

Heeft u interesse in deze oplossing, neem dan contact op via ons contactformulier.

Beeldmateriaal

Philips Zenition 30 product foto

Philips Zenition 30 product foto

Deel op social media

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.