jun 17, 2021

Zuyderland, Philips en Accenture slaan handen ineen om gezondheidszorg in Zuid-Limburg te verbeteren

Zuyderland, Philips en Accenture gaan intensief samenwerken om de zorg voor patiënten in de regio Zuid-Limburg nog verder te verbeteren. In de gezondheidszorg zijn steeds meer eHealth of IT-toepassingen beschikbaar om de zorg voor en ervaring van patiënten te optimaliseren. Deze oplossingen kunnen ook helpen om de werkdruk bij zorgverleners te verlichten. Philips en Accenture gaan helpen om deze technologieën in de verschillende ziekenhuizen en zorginstellingen van Zuyderland optimaal in te zetten en door te ontwikkelen zodat zorgprocessen steeds worden verbeterd.

“Door samen te werken met Philips en Accenture kunnen wij hun expertise gebruiken bij het verder verbeteren van de zorg voor onze patiënten en cliënten, en bij het ontlasten van onze zorgverleners. We starten samen verschillende innovatie- en digitaliseringsprojecten. De projecten die succesvol zijn, breiden we uit en schalen we weer op. We kunnen zo succesvol en sneller innoveren,” aldus David Jongen voorzitter Raad van Bestuur Zuyderland.

Contract tekenen Zuyderland

Patiënten optimaal voorbereiden op een operatie

Verschillende projecten binnen de samenwerking zijn al opgestart. Eén voorbeeld is een project waarbij patiënten met maag- en slokdarmkanker door middel van prehabilitatie nog beter worden voorbereid op een chirurgische ingreep. Eric Belgers (chirurg en een van de betrokken zorgprofessionals) is enthousiast over de eerste resultaten: “Voorafgaand aan een operatie kan meer aandacht besteed worden aan belangrijke factoren die de uitkomsten van de operatie kunnen bevorderen zoals conditie, voeding en leefstijl. Via het eHealthplatform Engage van Philips kan een multidisciplinair team samenwerken met de patiënt om deze zo fit mogelijk te krijgen en goed te informeren voorafgaand aan de operatie. Voor deze zorg hoeft de patiënt niet naar het ziekenhuis te komen, dit kan digitaal geleverd worden. Onderzoek toont aan dat het beter voorbereiden van patiënten kan leiden tot minder complicaties en tot een sneller herstel, waardoor de patiënt eerder in zijn vertrouwde thuissituatie verder kan revalideren. De toepassing van het Engage-platform bij de maag- en slokdarmoperaties is een primeur.”

Tegenwoordig werken we veel meer samen met zorginstellingen aan de implementatie van innovaties, helpen we bij het continu verbeteren van zorgprocessen en zoeken we naar oplossingen voor hun uitdagingen. Deze samenwerking is daarin een volgende stap.

Léon Kempeneers

General Manager Health Systems bij Philips Benelux

Succesvol innovaties implementeren

Digitalisering, innoveren en opschalen zijn grote uitdagingen in de zorg. Overal zijn kleine succesvolle projecten, maar die komen vaak niet grootschalig van de grond. In deze samenwerking ondersteunen Accenture en Philips, Zuyderland om verschillende competenties die van belang zijn bij zorginnovatie verder te ontwikkelen.

“Deze samenwerking met Zuyderland en Accenture is een nieuwe methode voor ons bij het implementeren van innovatieve oplossingen in de zorg”, zegt Léon Kempeneers, General Manager Health Systems bij Philips Benelux. “Onze relatie met ziekenhuizen is de afgelopen jaren enorm veranderd. Vroeger leverden we één keer in de zoveel tijd een product. Tegenwoordig werken we veel meer samen met zorginstellingen aan de implementatie van innovaties, helpen we bij het continu verbeteren van zorgprocessen en zoeken we naar oplossingen voor hun uitdagingen. Deze samenwerking is daarin een volgende stap.”

“Wij kijken uit naar de voortzetting van onze samenwerking met Zuyderland en Philips”, aldus Alexandra van der Tuin, Managing Director Health & Public Services van Accenture. “Wij richten ons op het ondersteunen van de zorgsector met het implementeren van innovatieve digitale strategieën en nieuwe technologieën om uiteindelijk de ervaringen van patiënten en medewerkers fundamenteel te verbeteren. Dit vertaalt zich in onze samenwerking naar technologische oplossingen in de context van de zorg door Zuyderland geleverd.”

 

DIM-nummer: 18090-00073181
Datum: Juni 2021

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Met wereldwijd circa 77.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2020 een omzet van 17,3 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Pieter de Meer

Pieter de Meer
PR & Communications Manager Health Systems Benelux
Tel.: +31 6 25 26 90 65

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Meer informatie voor zorgverleners

Heeft u interesse in deze oplossing, neem dan contact op via ons contactformulier.

Media assets

Deel op social media

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.