Nieuwscentrum

sep 21, 2020

Jonge artsen: eHealth heeft meest geholpen tijdens COVID-19

  • Future Health Index 2020-onderzoek van Philips laat zien dat ervaringen tijdens COVID-19 ervoor zorgen dat jonge artsen minder snel carrièreswitch overwegen
  • 61% van jonge artsen ziet eHealth als de digitale gezondheidszorgtechnologie die hun ervaringen het meest heeft verbeterd tijdens COVID-19, zelfs meer nog dan kunstmatige intelligentie (AI) (53%)
  • Volgens 47% van jonge artsen waren patiënten tevredener; 44% merkte een betere samenwerking op met collega’s met andere specialisaties

De COVID-19-pandemie heeft de opvattingen van jonge artsen over de relatieve voordelen van verschillende gezondheidszorgtechnologieën veranderd. Opvallend is dat jonge medische professionals vooral meer de directe waarde van e-health onderkennen; 61% van jonge artsen ziet eHealth als de digitale gezondheidszorgtechnologie die hun ervaringen het meest heeft verbeterd tijdens de pandemie.

 

Dat blijkt uit onderzoek van Philips: Future Health Index Insights: COVID-19 and Younger Healthcare Professionals is een aanvulling op het grote Future Health Index 2020-rapport. De uitkomsten laten zien hoe COVID-19 de opvattingen en ervaringen van jonge artsen heeft beïnvloed en wat zij denken dat zou moeten veranderen in de gezondheidszorg als gevolg van de pandemie. 

Ik heb grote waardering voor de offers die zorgprofessional in de frontlinie hebben gebracht tijdens hun strijd tegen COVID-19. We zijn het aan deze jonge professionals verschuldigd om naar hen te luisteren als we de toekomst van de gezondheidszorg willen bepalen.

Jan Kimpen

Chief Medical Officer bij Philips.

“Zorgverleners, inclusief de jongere generatie, hebben de afgelopen maanden te maken gehad met een ongekende hoeveelheid stress en zagen zich vaak geconfronteerd met beperkte middelen", aldus Jan Kimpen, Chief Medical Officer bij Philips. “Ik heb grote waardering voor de offers die zorgprofessional in de frontlinie hebben gebracht tijdens hun strijd tegen COVID-19. We zijn het aan deze jonge professionals verschuldigd om naar hen te luisteren als we de toekomst van de gezondheidszorg willen bepalen. Het onderzoek laat zien dat jonge artsen gelukkig nog net zo bevlogen zijn over hun roeping als voorheen.”

Jonge artsen willen meer digitale technologie

Voor veel onderzochte jonge artsen heeft het werk tijdens COVID-19 duidelijk gemaakt hoe de toekomst van technologie in de zorg eruit zou kunnen zien: 44% van de ondervraagden geeft aan dat ze door de pandemie in contact zijn gekomen met nieuwe manieren om digitale gezondheidszorgtechnologie in te zetten. 

 

Terwijl de gezondheidszorg zich voorbereidt op de toekomst, hopen veel jonge artsen dat deze innovaties een permanent onderdeel gaan uitmaken van hun werkomgeving na de COVID-19-pandemie. Op de vraag welke veranderingen zij hopen te blijven zien na de pandemie, noemen jonge artsen nieuwe soorten digitale gezondheidszorgtechnologie (29%), nieuwe manieren om digitale gezondheidszorgtechnologieën te gebruiken (29%), meer waardering van hun patiënten (29%) en snellere beschikbaarheid van digitale gezondheidszorgtechnologieën (28%) als de top vier. 

Veel jonge artsen zijn toegewijder aan hun carrière dan ooit tevoren

De pandemie confronteert zorgprofessionals met steeds meer beproevingen en morele dilemma’s die naar alle waarschijnlijkheid de bestaande hoge hoeveelheid burnout-gevallen en verwante psychische problemen verergeren [1]. Desalniettemin zeggen veel jonge artsen in het onderzoek dat het juist waarschijnlijker is dat ze in de gezondheidszorg werkzaam zullen blijven als gevolg van hun ervaringen tijdens COVID-19. De meesten (53%) geven aan dat COVID-19 niet van invloed is op hun beslissing om al dan niet een carrièreswitch te overwegen. Voor slechts 9% van de jonge artsen is het waarschijnlijker dat ze gaan stoppen.

 

Veel jonge artsen zijn tevredener, zowel in hun carrière als in het persoonlijke vlak. 47% rapporteerde dat patiënten tevredener waren, terwijl 44% een betere samenwerking ervaart met collega’s met andere specialisaties. 

 

Sinds 2016 voert Philips onderzoek uit om vast te stellen in welke mate landen bereid zijn de uitdagingen in de gezondheidszorg aan te gaan en efficiëntie en effectieve gezondheidszorgsystemen op te zetten. Voor meer informatie over de methodiek van de Future Health Index en als u het 2020-rapport in zijn geheel wilt lezen, inclusief het onderzoek FHI Insights: COVID-19 and Young Healthcare Professionals, gaat u naar de Future Health Index-site.

Onderzoeksmethodiek

De survey Future Health Index Insights: COVID-19 and Younger Healthcare Professionals is van 19 juni tot 30 juli 2020 in 5 landen gehouden (China, Frankrijk, Duitsland, Singapore en de Verenigde Staten van Amerika) in hun respectieve talen. De survey is online en offline uitgevoerd (afhankelijk van de behoeften van elk land) met een steekproefgrootte van 100 per land voor zorgprofessionals onder de 40 jaar, die hun eerste medische graad hadden behaald. De survey duurde ongeveer 10 minuten. De totale omvang van de survey betrof 500 artsen onder de 40 jaar.

 

[1] National Academy of Medicine: https://nam.edu/initiatives/clinician-resilience-and-well-being/clinician-well-being-resources-during-covid-19/

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Met wereldwijd circa 81.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2019 een omzet van 19,5 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Pieter de Meer

Pieter de Meer
PR & Communications Manager Health Systems Benelux
Tel.: +31 6 25 26 90 65

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Media assets

Deel op social media

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/press/2020/20200921-jonge-artsen-ehealth-heeft-meest-geholpen-tijdens-covid-19.html Link gekopieerd

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.