mei 11, 2020

Echografieoplossing van Philips voor onderzoek bij kinderen

Philips heeft een echografieoplossing voor de geneeskundige beoordeling van kinderen aangekondigd. Dit is de nieuwste toevoeging voor het Philips echografie systeem (EPIQ Elite). De nieuwe echografieoplossing biedt artsen en onderzoekers gedetailleerde beelden die zij nodig hebben om bij kinderen een definitieve diagnose te kunnen stellen zonder dat aanvullend diagnostisch onderzoek, zoals radiologisch onderzoek, nodig is. 

 

De nieuwe echografieoplossing van Philips is specifiek ontwikkeld voor gebruik in kindergeneeskunde. De oplossing combineert speciale transducers, verbeterde gegevensverwerking en softwaretools die zijn geoptimaliseerd voor diagnostiek in de kindergeneeskunde om zowel de jonge patiënten als zorgverleners een betere ervaring te bieden. Kinderen zijn gevoeliger voor straling dan volwassenen en het risico moet zoveel mogelijk worden beperkt door onnodige blootstelling aan straling te verminderen [1]. Bij een duidelijke indicatie is het dus gewenst voor een kindvriendelijkere vorm van medische beeldvorming te kiezen.

De nieuwe oplossing voor kindergeneeskundige beoordeling in het EPIQ Elite-systeem heeft onze echografiepraktijk in het kinderziekenhuis in Phoenix naar een hoger niveau getild.

Dr. Luis Goncalves

Pediatrisch radioloog in Phoenix Children’s Hospital

"De nieuwe oplossing voor kindergeneeskundige beoordeling in het EPIQ Elite-systeem heeft onze echografiepraktijk in het kinderziekenhuis in Phoenix naar een hoger niveau getild," zegt dr. Luis Goncalves, pediatrisch radioloog in Phoenix Children's Hospital. “Vooral de nieuwe transducer van de oplossing levert uitzonderlijke klinische prestaties en is veelzijdig in te zetten bij talloze pediatrische toepassingen. Het intracraniale detail dat we bijvoorbeeld kunnen zien bij pasgeborenen is exceptioneel."

 

Er is een veelheid aan patiënten bij kindergeneeskunde. Van de allerkleinste prematuur geboren baby's tot en met patiënten die bijna volwassenen zijn, zelfs in de meest uitdagende gevallen biedt Philips een complete oplossing voor beeldvorming waarmee een betrouwbare diagnostiek op hoog niveau mogelijk is. De echografieoplossing van Philips voor de geneeskundige beoordeling van kinderen bevat een nieuwe pediatrische transducer met een 30% hogere penetratie [2] waardoor de beelden gedetailleerder zijn en een op kinderen afgestemde workflow waarmee artsen sneller een diagnose kunnen stellen voor hun jonge patiënten. 

 

"Betrouwbare diagnostiek is van levensbelang, vooral bij de meest kwetsbare patiënten," zegt Jeff Cohen, Vice-President and General Manager General Imaging Ultrasound bij Philips. "De echografieoplossingen van Philips bieden het juiste niveau aan detail en context waarmee artsen een precieze diagnose kunnen stellen." 

 

De echografieoplossing van Philips voor de geneeskundige beoordeling van kinderen is goedgekeurd voor gebruik in kinderziekenhuizen. Deze oplossing is een uitbreiding van het portfolio speciale oplossingen in het EPIQ Elite-systeem van Philips dat is afgestemd op de behoeften van specifieke medische specialismen. Echografieoplossingen van Philips voor gebruik in ziekenhuizen zijn verkrijgbaar voor de beoordeling van Small Parts, lever, bloedvaten, borsten en nu ook kindergeneeskunde.

Video thumbnail image

Beschikbaarheid

De update van de echografieoplossing van Philips voor de geneeskundige beoordeling van kinderen en het echografiesysteem (EPIQ Elite) zijn over de hele wereld beschikbaar [3].

 

[1] www.fda.gov/radiation-emitting-products/medical-imaging/pediatric-x-ray-imaging

[2] De nieuwe transducer voor kinderen mC12-3 biedt 30% hogere penetratie in vergelijking met de voorgaande generatie 

[3] Overal ter wereld beschikbaar, met uitzondering van China en enkele andere landen

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Met wereldwijd circa 81.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2019 een omzet van 19,5 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Pieter de Meer

Pieter de Meer
PR & Communications Manager Health Systems Benelux
Tel.: +31 6 25 26 90 65

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Media assets

Deel op social media

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.