apr 23, 2020

Philips ondersteunt ziekenhuizen bij opstarten reguliere zorg


Gezondheidstechnologiebedrijf helpt met prognoses van zorgvraag en vergroten van capaciteit door zorg op afstand

Eindhoven, Nederland –  Ziekenhuizen in Nederland staan voor een uitdaging om de reguliere zorg weer op te starten. Philips biedt ziekenhuizen hulp om zich zowel op korte als langere termijn aan te passen aan ‘het nieuwe normaal’.

 

Een belangrijke vraag die ziekenhuizen nu moeten beantwoorden is hoeveel patiënten er de komende weken verwacht kunnen worden. Philips heeft daar een model voor ontwikkeld; op basis van historische data en een analyse van patiëntprofielen kan er een inschatting worden gemaakt van de omvang van de uitgestelde zorg, plus de verwachte reguliere zorgvraag. Door deze verwachte zorgvraag te koppelen aan de beschikbare capaciteit, kunnen ziekenhuizen een realistische planning maken voor de komende periode.

Het gaat daarbij zowel om slimme oplossingen op korte termijn als om de implementatie van een nieuwe manier van werken die onderdeel zijn van wat ook wel ‘het nieuwe normaal’ wordt genoemd.

Henk Valk

CEO van Philips Benelux

Daarnaast biedt het gezondheidstechnologiebedrijf advies om de bestaande capaciteit van de zorg op te schalen met behulp van zorg op afstand, procesoptimalisatie en het prioriteren en faseren van patiëntgroepen. “Het gaat daarbij zowel om slimme oplossingen op korte termijn als om de implementatie van een nieuwe manier van werken die onderdeel zijn van wat ook wel ‘het nieuwe normaal’ wordt genoemd”, aldus Henk Valk, CEO van Philips Benelux. “Want er is op korte termijn behoefte aan maatregelen om de capaciteit te vergroten, maar het ligt in de lijn der verwachting dat sommige aanpassingen een blijvend karakter gaan hebben.”

Veel zorgen

Naar schatting hebben huisartsen sinds de uitbraak van de crisis 360.000 minder patiënten doorverwezen naar een specialist. Van alle geplande ziekenhuisafspraken gingen er 290.000 niet door. Henk: “We weten dat er veel zorgen leven binnen de muren van ziekenhuizen en zorginstellingen over het weer opstarten van de uitgestelde zorg. En daarom is het belangrijk dat we hulp bieden waar we kunnen. Als de corona-crisis iets heeft laten zien, dan is het wel hoe flexibel we als samenleving kunnen zijn als het nodig is. Ik ben ervan overtuigd dat de zorg ook deze volgende krachttoer aan kan, door slim te zijn op twee terreinen: organisatie en de toepassing van technologie.”

Stappenplan

De basis van de ondersteuning die Philips aan ziekenhuizen biedt is een stappenplan dat is ontwikkeld door de experts van Philips Healthcare Transformation Services:

  1. Het verkrijgen van inzicht in de verwacht zorgvraag na de crisisperiode
  2. Het toepassen van slimme oplossingen op korte termijn om de capaciteit te vergroten
  3. Het maximaal benutten van oplossingen voor zorg op afstand op de langere termijn

 

Meer informatie over het stappenplan is hier gratis beschikbaar voor geïnteresseerde zorgprofessionals.

 

Bekijk hier andere oplossingen die Philips kan bieden tijdens de COVID-19 crisis.

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Met wereldwijd circa 81.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2019 een omzet van 19,5 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Pieter de Meer

Pieter de Meer
PR & Communications Manager Health Systems Benelux
Tel.: +31 6 25 26 90 65

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Media assets

Deel op social media

(Meer) gerelateerd nieuws

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.