sep 20, 2019

Philips werkt samen met PURE in een grensverleggend echografie op afstand programma, waarbij specialisten in de VS en Europa worden verbonden met artsen in Rwanda

  • Met het unieke echografie op afstand programma kunnen artsen die zich in Europa en de VS bevinden artsen die 10.000 km ver weg zijn in Rwanda bij training ondersteunen, waardoor de mogelijkheden voor medische noodhulp in het land een boost krijgen
  • PURE richt zich, voortbouwend op de succesvolle opleidingsprogramma´s, op het invoegen van echografie op afstand mogelijkheden om de toegang tot hoge kwaliteit beeldvorming met echografie in gebieden met beperkte hulpbronnen verder uit te breiden

Philips en PURE (Point-of-care Ultrasound in Resource-limited Environments), een non-profit organisatie gericht op het verbeteren van echografie-opleidingen en het gebruik ervan in ontwikkelingslanden, belichten vandaag een uniek echografie mentorprogramma voor echografiediagnostiek trainingen aan gezondheidspersoneel in Rwanda. Deskundige training in beeldvorming met echografie ondersteunt het eerstelijns- en noodhulpzorg en verbetert de toegang tot zorg voor de inwoners. 

 

Echografie wordt gezien als één van de belangrijkste technologieën voor het verbeteren van toegang tot zorg in gebieden met beperkte hulpbronnen. Dit is vooral in Afrika relevant, waar 25% van de ziektes wereldwijd moet worden bestreden, maar waar zich minder dan 2% van het gezondheidszorgpersoneel bevindt [1]. PURE werkt sinds 2011 in Rwanda om trainingen voor echografie te geven. Er zijn echter veel barrières bij het implementeren van een trainingsprogramma voor echografie in een gebied met beperkte hulpbronnen dat duizenden kilometers ver weg is. 

 

Philips Lumify with Reacts echografie op afstand helpt PURE met het wegnemen van enkele van deze barrières. Door het benutten van de unieke mogelijkheid tot rechtstreekse beelden en echografie op afstand van Lumify with Reacts van Philips (een draagbare zorgoplossing voor echografie), verbindt het mentorprogramma van PURE in Rwanda een team artsen uit Europa en de VS die gespecialiseerd zijn in echografie met zorgverleners die meer dan 10.000 km ver weg zitten in het universiteitsziekenhuis van Kigali. Deze artsen worden opgeleid door PURE als ambassadeurs voor echografie die gezondheidszorgmedewerkers voor primaire zorg en spoedeisende hulp in het hele land en daarbuiten opleiden.

 

“Het gezondheidszorgsysteem van Rwanda heeft een snel ontwikkelende spoedeisende hulpverlening maar staat nog voor de uitdagingen om snelle diagnostische mogelijkheden te ontwikkelen. Diagnostische beeldvorming essentieel is in het geven van zorg op specialistisch niveau voor de meerderheid van voorkomende acute ziekten en verwondingen,” zegt Dr. Trish Henwood, president en medeoprichter van PURE en een specialist in spoedeisende geneeskunde en echografie. “Het doel van dit nieuwe mentorprogramma voor echografie op afstand is om onze mentoren beter met elkaar in contact te brengen en te helpen om het aantal artsen dat we opleiden te vergroten en duurzame echografie-expertise te ontwikkelen in Rwanda.” 

 

“De rol van echografie bij het verbeteren van spoedeisende medische situaties in Rwanda is zeer belangrijk omdat we een beperkt aantal radiologen hebben die scans kunnen uitvoeren en er vaak een vertraging optreedt bij het verlenen van zorg aan patiënten,” zegt Dr. Vincent Ndebwanimana, arts spoedeisende hulp aan de universiteit van Rwanda. “Nu kan ik de diagnose in de spoedeisende situatie zelf stellen waardoor ik mijn verantwoordelijkheid als arts voor spoedeisende zorg veel beter kan vervullen.”

Bij Philips zijn we gericht op het verstrekken van hulpmiddelen voor echografie die helpen bij het eenvoudig en snel beantwoorden van belangrijke klinische vragen en we geloven dat duurzaam onderwijs essentieel is voor het vergroten van toegang tot echografie en het wereldwijd verbeteren van de gezondheidszorg.

Bich Le

Bedrijfsleider echografie, Philips.

“Echografie is een belangrijk hulpmiddel in de zorg, maar de gebruiker die de scan uitvoert en interpreteert moet goed getraind zijn,” zegt Bich Le, bedrijfsleider echografie, Philips. “Bij Philips zijn we gericht op het verstrekken van hulpmiddelen voor echografie die helpen bij het eenvoudig en snel beantwoorden van belangrijke klinische vragen en we geloven dat duurzaam onderwijs essentieel is voor het vergroten van toegang tot echografie en het wereldwijd verbeteren van de gezondheidszorg.”

 

Philips’ Lumify with Reacts echografie die werkt met een mobiele telefoon of tablet, is het eerste draagbare apparaat voor echografie met geavanceerde mogelijkheden voor zorg op afstand. Het is reeds een integraal onderdeel van het Community Life Center-programma, dat erop gericht is de samenleving en de primaire gezondheidszorg in Afrika te verbeteren door belangrijke hulpmiddelen en diensten te leveren aan het zorgpersoneel en de vroedvrouwen op het continent. Philips is wereldwijd leider en pionier op het gebied van zorgoplossingen die gezondheidssystemen verbinden, ondersteunen en de toegang tot zorg verbeteren voor miljoenen mensen in de wereld. De gezondheidsoplossingen op afstand omvatten thuiszorgbewakingssystemen voor chronisch zieke patiënten en patiëntbewaking op elektronische intensive careafdelingen (eICU´s). 

Video thumbnail image

Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (UNGA74)

Philips zal op de 74e sessie van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (UNGA 74) (17 – 30 september 2019) aanwezig zijn waar het in gesprek gaat met het bedrijfsleven, NGO- en overheidsinstanties over hoe het beste initiatieven geïmplementeerd kunnen worden die gezondheidszorg ondersteunen in gemeenschappen in de wereld waar niet genoeg zorg beschikbaar is. Het mentorschapsprogramma voor echografie op afstand wordt als voorbeeld belicht tijdens een panelgesprek op 24 september.  

 

[1] Pubmed

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Met wereldwijd circa 78.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2018 een omzet van 18,1 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Pieter de Meer

Pieter de Meer
PR & Communications Manager Health Systems Benelux
Tel.: +31 6 25 26 90 65

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Media assets

(Photo: Jacques Nkinzingabo)

Philips Lumify with Reacts links specialists around the globe with physicians in Rwanda (Photo: Jacques Nkinzingabo)

Philips Lumify with Reacts used at the University Hospital of Kigali, Rwanda (Photo: Jacques Nkinzingabo)

Deel op social media

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.