apr 16, 2019

Bedrijven uit Brainport Eindhoven bovenaan reputatieranglijst

In de top vijf van de Nederlandse reputatieranglijst staan drie bedrijven uit de regio Brainport Eindhoven. Philips is voor het twaalfde jaar op rij de winnaar van de prestigieuze ‘Reputation Award’, de kroon op de jaarlijkse RepTrak® ranking, uitgevoerd door het Reputation Institute Benelux. De uitreiking vond plaats in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. Chipmachinefabrikant ASML staat op plaats twee en industrieel familiebedrijf VDL op vijf. 

Gezondheidstechnologiebedrijf

Namens het gezondheidstechnologiebedrijf nam Nanda Huizing, Hoofd Brand, Communications & Digital van Philips Benelux, de prijs in ontvangst:

“Mijn 11.500 collega’s in Nederland en ikzelf zijn natuurlijk erg trots op deze bijzondere prestatie. We merken meer en meer dat Philips wordt herkend als een voorloper op het gebied van gezondheidstechnologie. Ons doel om in 2030 de levens van drie miljard mensen wereldwijd te verbeteren door middel van betekenisvolle innovatie spreekt enorm tot de verbeelding. Dat is een belangrijke reden voor klanten om met ons zaken te doen, maar ook een belangrijke reden dat men bij Philips wil werken.”

Mijn 11.500 collega’s in Nederland en ikzelf zijn natuurlijk erg trots op deze bijzondere prestatie. Philips wordt herkend als een voorloper op het gebied van gezondheidstechnologie.

Nanda Huizing

Hoofd Brand, Communications & Digital Philips Benelux

Succesvolle hightech maakindustrie

De regio Brainport Eindhoven geldt als een van de straalmotoren van de Nederlandse economie. De technologie die in deze regio wordt ontwikkeld en geproduceerd maakt oplossingen mogelijk voor wereldwijde maatschappelijke thema’s, zoals digitale zorg, slimme mobiliteit, en alternatieve energieopwekking. De economische groei, toegevoegde waarde, arbeidsproductiviteit, en innovatie liggen substantieel boven het Nederlands gemiddelde, zo blijkt uit de Brainport Monitor 2018

Brainport Eindhoven is wereldwijd een groeiend symbool voor succesvolle hightech maakindustrie.

Nanda Huizing

Hoofd Brand, Communications & Digital Philips Benelux

“Samen met onze productie- en innovatielocatie in Drachten is de regio Brainport Eindhoven voor Philips van vitaal belang, en vice versa”, aldus Huizing. “Brainport Eindhoven wordt ook wel het nieuwe ‘Silicon Valley’ genoemd. Maar eigenlijk heeft het een unieke kracht en identiteit van zichzelf: een fijnmazig netwerk van onderling samenwerkende partijen. Hierdoor is ‘Brainport Eindhoven’ wereldwijd een groeiend symbool voor succesvolle hightech maakindustrie.”

Het onderzoek

Het Reputation Institute voert het onderzoek jaarlijks uit onder de top 30 Nederlandse bedrijven. Met het zelfontwikkelde RepTrak® model wordt beoordeeld hoe bedrijven presteren op emotionele aspecten (zoals Aanzien en Vertrouwen) en rationele aspecten van reputatie (bijvoorbeeld Producten & Diensten, Governance, Burgerschap, et cetera). Vervolgens wordt bekeken hoe dit zich vertaalt in gedrag, zoals bereidheid om producten van het bedrijf te kopen of voor het bedrijf te werken.

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Met wereldwijd circa 77.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2018 een omzet van 18,1 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Deel op social media

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.