Nieuwscentrum

apr 11, 2019

NVIR reikt eerste Ziedses des Plantes-Philipsprijs uit om innovatief onderzoek in de interventie radiologie te ondersteunen

  • Twee prijzen voor beste presentatie en beste poster Beeldvormende en Oncologische Interventietechnieken 

Eindhoven, Nederland - Tijdens de European Conference on Interventional Oncology (ECIO) is op woensdag 10 april voor de eerste keer de Ziedses des Plantes-Philipsprijs uitgereikt. Deze prijs is een initiatief van de Nederlandse Vereniging voor Interventie Radiologie (NVIR) en Philips en heeft als doel innovatief onderzoek in de Interventieradiologie te ondersteunen. Tijdens de prijsuitreiking werden twee prijzen uitgereikt; een voor de beste presentatie en een voor de beste poster op het gebied van beeldvormende en oncologische interventietechnieken. De prijs bestaat uit een geldbedrag van €1.750 voor de beste presentatie en €750,- voor de beste poster.

 

De prijs voor beste presentatie is uitgereikt aan Alette Ruarus, van de Afdeling Radiologie van het VU Amsterdam, voor de paper: Percutaneous irreversible electroporation to treat locally advanced pancreatic cancer: the PANFIRE-2 trial final results. De jury heeft dit onderzoek hoog gescoord op innovatie, klinische relevantie en toepasbaarheid.  “Irreversibele electroporese is een zeer innovatieve therapie die het mogelijk maakt tumoren te ableren zonder gebruik te maken van thermische energie. De onderzoeksgroep levert een gestructureerde, belangrijke bijdrage aan de wereldwijde implementatie van deze nieuwe behandeling van het pancreascarcinoom in de klinische praktijk,” meldt het juryrapport. 

Beste Poster

Daarnaast is de prijs voor beste poster uitgereikt aan Martijn Meijerink, interventieradioloog bij het UMC in Amsterdam, voor de poster: Ablation of colorectal liver metastases by irreversible electroporation: final results of the COLDFIRE-2 trial. Volgens de jury betreft het een unieke, gedegen uitgevoerde studie: "De resultaten van het onderzoek voorzien in een klinische behoefte en geven noodzakelijke inzichten voor het opzetten van toekomstige studies naar deze toepassing.” Dit onderzoek wordt daarom met name gewaardeerd vanwege de grote klinische relevantie, innovatie en toepasbaarheid. 

Onze behandelingen zijn goedkoper dan chirurgische behandelingen en we hebben minder complicaties.

Warner Prevoo

Interventieradioloog bij OLVG en jurylid

De jury was onder de indruk van de inzendingen voor de prijs. De inzendingen lieten allen zien dat interventieradiologie een vooruitstrevend, maar nog steeds een vrij onbekend, specialisme is. “Oncologische interventieradiologen zijn continu op zoek naar nieuwe, effectieve behandelingen, die weinig belastend zijn voor patiënten en waarvoor geen lange ziekenhuis opname nodig is. Onze behandelingen zijn minimaal invasief en beeldgestuurd. Met behulp van radiologische technieken prikken we door de huid heen organen aan om tumoren te behandelen, of gaan we via een slagader met een slangetje naar bijvoorbeeld de lever om daar lokaal bijvoorbeeld radioactieve bolletjes achter te laten. Onze behandelingen zijn goedkoper dan chirurgische behandelingen en we hebben minder complicaties”, zegt Warner Prevoo, interventieradioloog bij OLVG en jurylid. 

Philips streven om innovatie te ondersteunen

Philips streeft naar nieuwe procedures en technieken die écht het verschil maken in de levens van mensen, en die bovendien tot betere zorg en lagere zorgkosten leiden. Om die reden sponsort zij de Ziedses des Plantes-Philips prijs, die wordt uitgereikt om innovatief onderzoek op het gebied van interventionele radiologie te ondersteunen. Interviews met beide winnaars over de onderzoeken, poster en presentatie worden volgende maand gepubliceerd op Medisch Perspectief.
Lees op Medisch Perspectief de interviews met beide winnaars over de onderzoeken, poster en presentatie.

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Met wereldwijd circa 77.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2018 een omzet van 18,1 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.