feb 28, 2019

Philips presenteert uitgebreid portfolio voor precisiediagnose en beeldgeleide procedures op ECR 2019

• Adaptive Intelligence-aangedreven Illumeo binnenkort ook in Nederland beschikbaar;  een nieuwe standaard voor klinisch intelligente software

Eindhoven - Philips presenteert tijdens het Europese Congres voor Radiologie (ECR) in Wenen (28 feb-3 maart) diverse uitbreidingen van hun portfolio ter verbetering van precisiediagnose en beeldgeleide procedures. Als onderdeel hiervan zal Illumeo met Adaptive Intelligence in Nederland en andere geselecteerde Europese markten beschikbaar komen [1]. Illumeo is beschikbaar als onderdeel van Philips’ IntelliSpace informatics portfolio en zet een nieuwe standaard voor klinisch intelligente software. Illumeo is ontworpen om de manier waarop clinici informatie zien, zoeken en delen te veranderen door een op maat gemaakte workflow te bieden die zich aanpast aan de patiënt en de voorkeuren van de clinicus.

Op de ECR van dit jaar staat een breder portfolio voor precisiediagnose en beeldgeleide ingrepen dat clinici ondersteunt om de juiste zorg op het juiste moment bij de juiste patiënt te brengen.

Robert Cascella

Chief Business Leader Precision Diagnosis bij Philips

"De diagnose en behandeling van ziekten wordt steeds nauwkeuriger, waarbij gegevens van een breed scala aan bronnen worden gecombineerd en intelligentie op die gegevens wordt toegepast om gepersonaliseerde gezondheidszorg te bieden die gebaseerd is op diepgaand begrip van de individuele patiënt", aldus Robert Cascella, Chief Business Leader Precision Diagnosis bij Philips. "Op de ECR van dit jaar staat een breder portfolio voor precisiediagnose en beeldgeleide ingrepen dat clinici ondersteunt om de juiste zorg op het juiste moment bij de juiste patiënt te brengen", aldus Cascella.

 

Op het congres toont Philips ook zijn onlangs geïntroduceerde Azurion met FlexArm-systeem, waarmee een nieuwe standaard voor patiëntbeeldvorming en positioneringsflexibiliteit voor beeldgeleide procedures wordt gezet. Gedurende de steeds complexere ingrepen moeten clinici snel en eenvoudig de kritische anatomie kunnen visualiseren en veranderingen hierin gedurende de ingreep kunnen identificeren. Azurion met FlexArm bevat een reeks innovaties die het voor de clinicus makkelijker maakt om de gehele patiënt in zowel 2 als 3D te visualiseren. Wanneer de clinicus het systeem verplaatst, blijft de beeldbundel automatisch uitgelijnd met de patiënt, waardoor de patiënt consistenter kan worden gevisualiseerd en de chirurg zich kan blijven focussen op de behandeling. 

Premium echografie voor klinisch vertrouwen en betere patiëntervaring

Philips laat ook het nieuwe EPIQ Elite ultrasound systeem zien. Dit nieuwe premium echografiesysteem beschikt over de nieuwste transducerinnovaties in combinatie met verbeterde prestaties om klinisch vertrouwen te verhogen en de patiëntervaring te verbeteren. Met EPIQ Elite biedt Philips een reeks diagnostische echografie oplossingen die zijn afgestemd op de behoeften van specifieke medische specialismen, waaronder Philips’ oplossing voor vasculaire onderzoeken en diagnose. Bovendien levert de EPIQ Elite voor Verloskunde & Gynaecologie uitzonderlijke beeldkwaliteit en levensechte 3D-scans om beoordeling van de foetus gedurende alle stadia van de zwangerschap te verbeteren.

 

Binnen het porfolio van visualisatie- en kwantificeringssoftware presenteert Philips de IntelliSpace Portal 11. Philips’ IntelliSpace Portal beschikt over geavanceerde visualisatie- en analysesoftware die is ontworpen om diagnostische processen, follow-up en communicatie tussen klinische domeinen en modaliteiten te ondersteunen door middel van een veilige en connected workflow. De nieuwe versie breidt de klinische innovatie van de portal verder uit. Met mogelijkheden om de efficiëntie van de workflow te verbeteren en een brug te slaan tussen veilige gegevensuitwisseling binnen het ziekenhuisnetwerk. Dat is van belang om tegemoet te komen aan de beveiligings- en privacy behoeften van klanten wereldwijd. IntelliSpace Portal 11 is gericht op het verbeteren van de klinische workflow en automatisering via adaptive intelligence functionaliteiten, waarbij klinische gegevens van verschillende modaliteiten worden gecombineerd

Het bevorderen van op waarde gebaseerde zorg met nieuwe CT innovatie

Incisive CT is de nieuwste toevoeging aan Philips' portfolio voor diagnostische beeldvorming en integreert verbeteringen op het gebied van beeldvorming, workflow en lifecycle management. Hierdoor worden zorgverleners geholpen om de ervaring tijdens 

CT-onderzoeken voor zowel patiënt als personeel te verbeteren, wordt slimme klinische besluitvorming mogelijk en kan de efficiëntie worden verhoogd. Met de 'Tube for Life'-garantie [2] vervangt Philips de röntgenbuis van de Incisive, een belangrijk onderdeel van elk CT-systeem, zonder extra kosten. Dit geldt gedurende de gehele levensduur van het systeem, waardoor de operationele kosten naar schatting met 400.000 dollar (ong. 350.000 euro) kunnen worden verlaagd [3]. Incisive CT is CE-gemarkeerd en heeft 510(k) goedkeuring gekregen van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA). In Nederland is de Incisive CT beschikbaar vanaf maart 2019.

 

Philips toont tevens op de stand het Ingenia MRI-portfolio, dat bestaat uit nieuwe volledig digitale MRI-systemen, IT en een reeks onderhouds- en levenscyclusservices. Tezamen levert Philips hiermee geïntegreerde oplossingen die de grenzen van de diagnostiek doorbreken door snelheid, comfort en vertrouwen te leveren met als doel de patiëntenzorg te verbeteren. Het bedrijf zal ook de aandacht vestigen op een recente studie die aantoont dat een meer patiëntgerichte aanpak voor het beheer van stress en beweging van de patiënt kan leiden tot productiviteitswinsten op het gebied van MRI [4].

 

Bezoek Philips op het Europese Congres voor Radiologie 2019 (ECR)  (28 februari - 3 maart 2019, Wenen, Oostenrijk) op stand 402, hal X4. Je kunt @PhilipsLiveFrom ook volgen voor live #ECR2019 updates.

 

[1] Illumeo met Adaptive Intelligence zal initieel beschikbaar zijn in de volgende Europese landen: Oostenrijk, België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Zwitserland en Engeland.   : 

[2] Levensduur van het product wordt door Philips gedefinieerd als 10 jaar. Beschikbaarheid van de ‘Tube for life’ garantie verschilt per land. Details over beschikbaarheid kunnen worden opgevraagd bij de lokale Philips vertegenwoordigers. 

[3] Werkelijke operationele kosten voor klanten variëren aanzienlijk omdat er veel variabelen bestaan  (zoals CT-merk en model, ziekenhuis/radiologieafdelingsgrootte, case-mix, systeemgebruik). De geschatte potentiële besparingen schatten het vermijden van het kopen van vervangende buizen gedurende een levensduur van 10 jaar van een CT-systeem, gebaseerd op een gemiddelde verkoopprijs van $ 140.000 per vervangende buis en geschatte levensduur van de buis van 3 jaar. Er kan geen garantie worden gegeven dat alle klanten dit resultaat zullen bereiken. De garantie van Tube for Life varieert per land.

[4] “Realizing productivity gains during MRI scans”, whitepaper gepubliceerd door Philips, Nov 2018.

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Met wereldwijd circa 77.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2018 een omzet van 18,1 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum.

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Saskia van Wezel - Maas

Saskia van Wezel - Maas

Sr. Communicatiemanager / woordvoerder Health Systems

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Media assets

Azurion with FlexArm sets a new standard for patient imaging and positioning flexibility for image-guided procedures.

Incisive CT integrates innovations in imaging, workflow, and lifecycle management.

The Ultimate Ultrasound Solution for Vascular Assessment allows clinicians to make confident assessment and diagnosis of vascular conditions.

Deel op social media

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.