feb 20, 2019

Philips ontvangt goedkeuring van Amerikaanse FDA 510(k) voor DigitalDiagnost C90 digitaal röntgensysteem

  • Het hoogwaardige plafondsysteem ondersteunt een snellere doorvoer van patiënten dankzij innovatieve toepassingen. 
  • Deze toepassingen helpen bij het produceren van beelden van hoge kwaliteit en bevorderen van de workflow.

Philips heeft vandaag aangekondigd dat het 510(k) goedkeuring heeft gekregen van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) om de DigitalDiagnost C90 op de markt te brengen. Philips DigitalDiagnost C90 is het nieuwste premium digitale röntgensysteem, ontworpen om de verwerkingscapaciteit van patiënten te verhogen, en de tijd die nodig is voor het stellen van een diagnose te verkorten. De Philips DigitalDiagnost C90 biedt organisaties in de gezondheidszorg een flexibele en aanpasbare beeldvormingsoplossing die helpt om de workflow en klinische resultaten te verbeteren, en tegelijkertijd economische waarde toe te voegen.

 

Röntgenfoto's zijn vaak het begin van het zorgproces van een patiënt en spelen vanaf dat moment een cruciale rol in de ondersteuning van klinische zorgbeslissingen - hoogwaardige beeldvorming is hierbij dus essentieel. DigitalDiagnost is de eerste röntgen-unit in de branche met een live camerabeeld dat direct op de buis wordt weergegeven. DigitalDiagnost biedt een duidelijk beeld van het anatomische gebied dat tijdens het positioneringsproces van de patiënt wordt gescand. Dit verbetert de workflow, zodat clinici erop kunnen vertrouwen dat het juiste gebied wordt vastgelegd met een lage blootstelling aan röntgenstraling. Met de UNIQUE 2-beeldverwerkingssoftware [1] van Philips en de Bone Suppression-software [1] kunnen radiologen duidelijkere beelden verwerken. Dit zorgt voor een betrouwbaardere diagnose en een kleinere kans op een dure en tijdrovende nieuwe scan.

 

DigitalDiagnost C90 bevat de Philips Eleva-gebruikersinterface, een gemeenschappelijk platform voor een reeks digitale röntgensystemen van Philips, dat een soepele en efficiënte patiëntgerichte workflow mogelijk maakt. Deze gemeenschappelijke gebruikersinterface is nu uitgebreid tot de Eleva Tube Head, die de workflow met 28 seconden per onderzoek versnelt [2]. Het touchscreen verplaatst de operatie naar de onderzoekskamer om meer tijd met de patiënt vrij te maken. DigitalDiagnost draagt ook bij aan lagere zorgkosten, met flexibele kamerconfiguratie opties en SkyPlate sharing tussen alle Philips premium digitale röntgensystemen.

Met oplossingen als de DigitalDiagnost C90 helpt Philips de radiologieafdelingen een stap dichter bij het bereiken van die ambitie met een innovatie die een hogere beeldkwaliteit mogelijk maakt, en tegelijkertijd de ervaring van de patiënt en het personeel centraal stelt.

Daan van Manen

Business Leader voor Diagnostic X-ray bij Philips.

"In de huidige wereld waarin waardegedreven zorg wordt nagestreefd investeren zorgorganisaties in beeldvormingsoplossingen die hen helpen om de zogenaamde Quadruple Aim te bereiken: betere resultaten, verbeterde patiënten ervaring, verhoogde tevredenheid van het personeel en lagere zorgkosten", aldus Daan van Manen, Business Leader voor Diagnostic X-ray bij Philips. "Met oplossingen als de DigitalDiagnost C90 helpt Philips de radiologieafdelingen een stap dichter bij het bereiken van die ambitie met een innovatie die een hogere beeldkwaliteit mogelijk maakt, en tegelijkertijd de ervaring van de patiënt en het personeel centraal stelt".

 

Het innovatieve ontwerp van de Eleva Tube van de DigitalDiagnost C90 is onlangs bekroond met de prestigieuze iF Design Awards in de categorieën product- en service/gebruikerservaring. Meer informatie over Philips' portfolio van digitale röntgen- en fluoroscopieoplossingen is hier beschikbaar.

 

1] Riverain Technologies' ClearRead Bone Suppression.

2] Op basis van gemiddeld 4 beelden per onderzoek. Gevalideerd door clinici in een Philips ontwikkelingsomgeving.

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Met wereldwijd circa 77.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2018 een omzet van 18,1 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum.  

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Media assets

The Philips DigitalDiagnost C90 is the industry’s first radiography unit with a live camera image directly displayed at the tube head.

The Philips DigitalDiagnost C90 is a premium ceiling-mounted system.

The Philips DigitalDiagnost C90 is designed to increase patient throughput and decrease the time to diagnosis.

Deel op social media

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.