jan 17, 2019

Philips zet nieuwe standaard voor beeldgeleide procedures met lancering van de Azurion met FlexArm


Doorbraak op het toonaangevende Azurion platform opent nieuwe mogelijkheden voor beeldvorming en positioneringsflexibiliteit om de zorg te verbeteren

Eindhoven - Philips kondigde vandaag de Azurion met FlexArm aan. Hiermee wordt een nieuwe standaard gezet voor patiëntbeeldvorming en positioneringsflexibiliteit voor beeldgeleide therapie. Tijdens steeds complexere ingrepen moeten clinici snel en eenvoudig het menselijk lichaam visualiseren en veranderingen in de patiënt signaleren tijdens de ingreep. Azurion met FlexArm bevat een reeks innovaties die het voor de clinicus gemakkelijker maken om beeldvorming uit te voeren in alle klinische domeinen, in zowel 2D als 3D. Wanneer de clinicus het systeem verplaatst, blijft de beeldbundel automatisch uitgelijnd met de patiënt. Hierdoor kan de patiënt consistenter worden gevisualiseerd en kan de clinicus zich op de behandeling blijven richten.  

Met FlexArm hebben de technici van Philips bijna onmogelijke geometrische en mechanische barrières overwonnen. Hierdoor zijn clinici in staat om klinische topprestaties te leveren op het gebied van beeldgeleide therapie.

Barry T. Katzen

MD, oprichter en Chief Medical Executive van het Miami Cardiac & Vascular Institute, Baptist Health South Florida (VS)

"Met FlexArm hebben de technici van Philips bijna onmogelijke geometrische en mechanische barrières overwonnen. Hierdoor zijn clinici in staat om klinische topprestaties te leveren op het gebied van beeldgeleide therapie", aldus Barry T. Katzen, MD, oprichter en Chief Medical Executive van het Miami Cardiac & Vascular Institute, Baptist Health South Florida (VS). "FlexArm stelt ons in staat om de procedures rond de patiënt drastisch te optimaliseren: we kunnen een optimaal beeld krijgen van wat er zich in de patiënt afspeelt, zonder alle artsen die rond de tafel werken te belasten. Het resultaat is een innovatie die niet alleen klinisch belangrijk is, maar ook zeer eenvoudig en intuïtief te gebruiken - een kritische factor tijdens een complexe procedure". 

Video thumbnail image

Het scala en de complexiteit van ziekten die met minimaal invasieve procedures kunnen worden behandeld, blijft toenemen. Dit betekent dat de procedures zelf ook steeds complexer worden, waardoor meer artsen uit verschillende disciplines aan de tafel van de patiënt moeten zitten en op een zeer gecoördineerde manier moeten samenwerken. Als gevolg hiervan moet het klinische team steeds meer uitdagende procedures uitvoeren in een zeer beperkte omgeving.  

 

De Azurion met het innovatieve ontwerp van FlexArm biedt uitzonderlijke flexibiliteit en intuïtieve controle. Aangedreven door een unieke slimme kinematische motor, draait het systeem op acht verschillende assen, die allemaal worden aangestuurd met de enkele 'Axsys' controller. Simulatietesten met clinici hebben aangetoond dat het systeem het potentieel heeft om de herpositionering van de patiënt, het personeel en de apparatuur aanzienlijk te verminderen, wat resulteert in een verbeterde toegang voor minimaal invasieve procedures, waaronder procedures die het lichaam binnenkomen via de pols van de patiënt ('radiale toegang'), en een verminderd risico op onbedoeld trekken van draden en buizen, evenals een aanzienlijke tijdwinst [1]. Het systeem is bij uitstek geschikt voor hybride OK's die zich richten op meerdere specialismen in één ruimte, zoals een combinatie van chirurgische en endovasculaire procedures. 

 

"Twee jaar na de lancering is Azurion uitgegroeid tot het vooraanstaande platform voor interventionele procedures. Het systeem wordt geprezen door artsen vanwege de intuïtieve, naadloze aanpak die hen in staat stelt zich te richten op de behandeling van de patiënt. Ook door ziekenhuisbestuurders wordt het geprezen vanwege het positieve effect op de productiviteit en efficiëntie", aldus Ronald Tabaksblat, Business Leader Image Guided Therapy Systems, Philips. "FlexArm is de logische volgende stap in ons innovatietraject van Azurion, waarbij klinische en operationele voordelen worden gecombineerd die het potentieel hebben om de patiëntenzorg te verbeteren en de kosten te verlagen. Daarnaast biedt FlexArm mogelijkheden voor nieuwe beeldgeleide procedures naarmate het gebied zich verder ontwikkelt". 

 

Azurion met FlexArm is de nieuwste innovatie in Philips' unieke portfolio van systemen, slimme apparaten, software en diensten op het gebied van beeldgeleide therapie. De combinatie van deze systemen, software en diensten biedt zorgverleners geavanceerde, proceduregerichte oplossingen. Doordat het aantal ziekten dat met minimaal invasieve procedures kan worden behandeld steeds groter wordt en de procedures zelf efficiënter worden, wordt ook de patiënten ervaring steeds beter. Ze ervaren minder letsel en als gevolg daarvan kan hun verblijf in het ziekenhuis drastisch worden verminderd. Patiënten kunnen vaak na één nacht in het ziekenhuis weer naar huis, voor sommige procedures mogen zij zelfs op dezelfde dag het ziekenhuis weer verlaten. 

 

Sinds de wereldwijde lancering in februari 2017 zijn meer dan 450.000 patiënten in meer dan 80 landen over de hele wereld behandeld met behulp van een Philips Azurion-systeem. De Philips Azurion 7 C20 met FlexArm is CE-gemarkeerd en heeft 510(k) toestemming gekregen van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA). Meer informatie over Azurion met FlexArm vindt u hier https://www.philips.com.au/healthcare/resources/landing/azurion/flexarm

 

[1] Uselab-simulatietest met 17 clinici. 

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruikt van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. Met wereldwijd circa 77.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2017 een omzet van 17,8 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Mark Groves

Mark Groves

Philips Global Press Office

Tel.: +31 631 639 916

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Media assets

Azurion with FlexArm sets a new standard for patient imaging and positioning flexibility for image-guided procedures. 

Azurion with FlexArm’s innovative design provides exceptional flexibility and intuitive control.

Infographic Philips Azurion 7 C20 with FlexArm

Deel op social media

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.