okt 04, 2018

Ypsomed werkt samen met Philips om de monitoring van medicatietrouw te vereenvoudigen

  • De twee bedrijven werken samen om een oplossing te bouwen voor Ypsomed's nieuwe SmartServices™ op basis van het Philips HealthSuite digitale platform.
  • De combinatie van Ypsomed connected self-medication apparatuur met het digitale platform HealthSuite van Philips stelt de farmaceutische klanten van Ypsomed in staat om diensten met toegevoegde waarde te leveren voor betere resultaten voor patiënten.

Ypsomed, een toonaangevende ontwikkelaar en fabrikant van injectie- en infusie-systemen voor zelfmedicatie, en Philips, een wereldleider op het gebied van gezondheidstechnologie, kondigen vandaag een samenwerking aan om gezamenlijk nieuwe digitale zelfmedicatiemonitoringdiensten te ontwikkelen en in te zetten op basis van Ypsomed's aangesloten apparaten en Philips' digitale platform HealthSuite. Daartoe hebben de bedrijven een memorandum van overeenstemming ondertekend en streven zij ernaar om de definitieve overeenkomsten in het vierde kwartaal van 2018 te ondertekenen. 

 

Met de nieuwe SmartServices™ wil Ypsomed zijn activiteiten op het gebied van medische hulpmiddelen uitbreiden door zijn farmaceutische klanten een nieuwe gebruiksklare digitale oplossing voor medicatiebewaking en slim apparaat beheer te bieden. Ypsomed's SmartServices™ wordt mogelijk gemaakt door het digitale platform HealthSuite van Philips, een Cloud-gebaseerd platform dat speciaal is ontwikkeld voor de complexe uitdagingen in de gezondheidszorg. Het biedt tools en diensten die gericht zijn op integratiegemak, digitaal lifecycle management en end-to-end beveiliging. De nieuwe digitale diensten zijn gericht op een breed scala aan apparaat georiënteerd uitdagingen en ondersteunen zelfmedicatiediensten voor patiënten in alle stadia van chronische ziekten, zoals diabetes, multiple sclerose en reumatoïde artritis.

Ons partnerschap met Philips is gericht op het inbedden van slimme apparaten in een digitaal gezondheidsecosysteem dat de toegang tot therapie-relevante gegevens over medicatietrouw vereenvoudigt.

Ulrike Bauer

Senior Vice President Ypsomed Delivery Systems

"Ons partnerschap met Philips is gericht op het inbedden van slimme apparaten in een digitaal gezondheidsecosysteem dat de toegang tot therapie-relevante gegevens over medicatietrouw vereenvoudigt", aldus Ulrike Bauer, Senior Vice President Ypsomed Delivery Systems. "Hierdoor kunnen onze farmaceutische klanten zich richten op het bouwen van therapie-specifieke digitale oplossingen voor patiënten, zorgverleners en artsen. 

 

"Door de slimme apparaten en gegevens van Ypsomed te integreren in het ecosysteem van Philips HealthSuite kunnen farmaceutische bedrijven oplossingen ontwikkelen die gebruik maken van de veilige, Cloud gebaseerde diensten van HealthSuite", aldus Dale Wiggins, Business Leader HealthSuite digital platform bij Philips. "Het zal de time-to-market verkorten, hen in staat stellen hun oplossingen op een veilige, HIPAA-conforme manier op te schalen en hen in staat stellen gegevens van Ypsomed-apparaten te integreren met andere gegevensbronnen ter ondersteuning van veel verschillende toepassingen met toegevoegde waarde".

 

Ypsomed is de voorkeurspartner voor farmaceutische en bio-tech bedrijven voor de levering van injectiepennen, auto-injectoren en infusiesystemen voor het toedienen van vloeibare geneesmiddelen. Ypsomed promoot en verkoopt zijn productportfolio onder het merk ‘mylife™ Diabetescare’ rechtstreeks aan patiënten of via apotheken en klinieken, en onder het overkoepelende merk Ypsomed Delivery Systems voor de verkoop aan farmaceutische bedrijven.

 

Het open HealthSuite digitale platform van Philips komt tegemoet aan de groeiende behoefte om de datasilo's die de huidige gezondheidszorgsystemen doorkruisen, af te breken door veilige toegang tot en analyse van klinische gegevens van meerdere medische apparaten mogelijk te maken. Deze nieuwe samenwerking tussen Philips en Ypsomed is erop gericht om slimme medische apparatuur, zoals Ypsomed's YpsoMate® met SmartPilot™-combinatie, te integreren in een digitale architectuur die therapie specifieke zorgpaden overbrugt in plaats van ze te blokkeren. 

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruikt van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. Met wereldwijd circa 74.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2017 een omzet van 17,8 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Joost Maltha

Joost Maltha

Philips Global Press Office

Tel: +31 6 10 55 8116

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Media assets

Deel op social media

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.