Nieuwscentrum

sep 26, 2018

Philips publiceert rapport en organiseert sessie over vroegtijdige opsporing en diagnose van niet-overdraagbare ziekten tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties

  • Uitgebreid rapport van Philips en Devex benadrukt de rol van vroegtijdige opsporing en diagnose in de wereldwijde strijd tegen niet-overdraagbare ziekten.
  • Bijeenkomst voor de WEF-top over duurzame ontwikkeling, waar diepgaand wordt ingegaan op de vraag hoe uitdagingen op het gebied van niet-overdraagbare ziekten het hoofd kan worden geboden.

Amsterdam, Nederland en New York, VS - Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA), een wereldleider in gezondheidstechnologie, kondigde vandaag de publicatie aan van een speciaal rapport over vroegtijdige detectie van niet-overdraagbare ziekten (NCD's) als een kritische schakel in effectief NCD-beheer. Het rapport is onderzocht en geschreven door Devex [1] en benadrukt de rol die vroege opsporing en diagnose speelt in de wereldwijde inspanning om wijdverspreide NCD's zoals hart- en vaatziekten, longziekten, kanker en diabetes te bestrijden. De publicatie van het rapport valt samen met de 73e zitting van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (AVVN 73) in New York, VS, waar de VN haar derde high-level bijeenkomst over de preventie en bestrijding van NCD's organiseert.

NCD's zijn een mondiaal probleem, dat zowel de ontwikkelde als de ontwikkelingslanden treft. Naar schatting sterven er momenteel ongeveer 41 miljoen mensen per jaar aan de gevolgen van niet-overdraagbare ziekten, wat neerkomt op meer dan 70% van alle sterfgevallen in de wereld, De gevolgen voor de ontwikkelingslanden zijn het sterkst als gevolg van de slechte toegang tot gezondheidszorg. De NCD-uitdaging wordt geadresseerd in de Agenda voor duurzame ontwikkeling van de Verenigde Naties voor 2030, waarin uitdrukkelijk wordt gesteld dat de vermindering van het aantal doden ten gevolge van NCD's voor alle landen een duurzame ontwikkelingsprioriteit moet zijn, De ‘World Health Assembly’ heeft het Wereldactieplan van de WHO voor de preventie en bestrijding van NCD's goedgekeurd, dat tot doel heeft het voortijdig overlijden van NCD's tegen 2025 met 25% te verminderen.

Om het nieuwe rapport, getiteld 'Early Detection: a Critical Link for Effective NCD Management', op te stellen, heeft Devex meer dan een dozijn belangrijke opinieleiders geïnterviewd en meer dan 1.200 gezondheidswerkers ondervraagd. Van de ondervraagden was 98% het erover eens dat het aanpakken van NCD's een essentieel onderdeel is van het bereiken van VN Sustainable Development Goal #3 'Ensure healthy lives and promote well-being at all ages', en dat een sterk primair gezondheidszorgsysteem een van de beste manieren is om NCD's te voorkomen en patiënten die eraan lijden op te sporen. Bijna de helft van de respondenten beschouwde vroegtijdige opsporing en diagnose, samen met voorlichting over preventieve gedragsverandering, als manieren waarop eerstelijnsgezondheidszorgsystemen kunnen bijdragen aan de strijd tegen NCD's. Toch was de meerderheid van de respondenten van mening dat preventie en diagnose momenteel worden onderschat en er onvoldoende in geïnvesteerd wordt.

Veel landen beschikken niet over de gezondheidsfaciliteiten, het klinisch personeel of de technologie om preventie, diagnose en behandeling te ondersteunen, en daarom zet Philips zich in om te helpen.

Frans van Houten

CEO van Royal Philips

"Voor mensen met NCD's blijven vroege diagnose en behandeling de beste manier om het lijden van patiënten te verminderen en de kosten van de gezondheidszorg te beperken", aldus Frans van Houten, CEO van Royal Philips. Veel landen beschikken echter niet over de gezondheidsfaciliteiten, het klinisch personeel of de technologie om preventie, diagnose en behandeling te ondersteunen, en daarom zet Philips zich in om te helpen. Het Philips Community Life Center-model is een van de manieren waarop we met gemeenschappen werken aan nieuwe bedrijfsmodellen om faciliteiten te bouwen, gezondheidswerkers op te leiden en diagnostische innovaties, zoals onze draagbare echografieoplossing Lumify, binnen het bereik van mensen te brengen.

Als onderdeel van de missie om het leven van 3 miljard mensen per jaar tegen 2025 te verbeteren, zet Philips zich in voor een kwalitatief hoogwaardige universele gezondheidszorg. In Ethiopië heeft Philips bijvoorbeeld een zevenjarige overeenkomst getekend met de overheid om het eerste gespecialiseerde Cardiac Care Center in Ethiopië te bouwen om het kritieke tekort aan cardiologische diensten in het land aan te pakken. In Colombia werkt de Philips Foundation [2] samen met Liga Contra el Cancer om een prostaatkankervoorlichtings- en diagnoseprogramma te implementeren dat het leven van 1.600 mannen zal verbeteren.

Speciale sessie over NCDs

Tijdens ‘General Assembly week’ van de Verenigde Naties zullen Philips en Devex, in samenwerking met het World Economic Forum, ook een speciale side-sessie organiseren voor de Sustainable Development Impact Summit. Deze sessie, die plaatsvindt op woensdag 26 september van 9.30 tot 11.00 uur in Convene, Union Square Hub, 730 Third Ave., New York City, zal diep ingaan op de vraag hoe NCD-uitdagingen kunnen worden aangepakt door vroegtijdige diagnose op te nemen in toekomstige plannen voor preventie en behandeling. De discussie zal ook verband houden met het bredere debat over de universele dekking van de gezondheidszorg en het belang van de eerstelijnsgezondheidszorg bij het bieden van de holistische, op de patiënt gerichte aandacht die nodig is om NCD's op lokaal niveau te bestrijden.

[1] Devex is het toonaangevende platform voor sociale ondernemingen en media voor de wereldwijde ontwikkelingsgemeenschap.
[2] De Philips Foundation is de Corporate & Social Responsibility (CSR)-stichting die door Royal Philips is opgericht als onderdeel van haar missie om het leven van 3 miljard mensen per jaar tegen 2025 te verbeteren.

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruikt van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. Met wereldwijd circa 74.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2017 een omzet van 17,8 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Media assets

La Liga Contra el Cancer

Early detection and diagnosis: a critical link for effective NCD management

Philips and La Liga Contra el Cancer brochure

Deel op social media

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.