Nieuwscentrum

jul 12, 2018

Philips ondertekent twee langdurige strategische partnerschapsovereenkomsten in Duitsland

  • Twee van de grootste partnerschapsovereenkomsten in de medische technologie in Europa met Duitse ziekenhuisgroepen 
  • Voortdurende modernisering en onderhoud van imaging-systemen en klinische informatica gericht op zowel een betere en efficiëntere zorg als op geldbesparing

Amsterdam, Nederland, Keulen en München, DuitslandRoyal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA), wereldwijd leider in de gezondheidstechnologie, maakte vandaag bekend dat het twee langdurige strategische partnerschapsovereenkomsten heeft ondertekend met ziekenhuisgroepen in Duitsland. De Kliniken der Stadt Köln en Philips ondertekenden een partnerschapscontract voor 15 jaar, op grond waarvan Philips verantwoordelijk zal zijn voor de levering, modernisering, vervanging en het onderhoud van geavanceerde medische imaging-oplossingen ter ondersteuning van precisiediagnoses en therapie. Philips zal ook helpen om de radiologieworkflows van het ziekenhuis te verbeteren om de kwaliteit en de efficiëntie van de zorg verder te vergroten en de tevredenheid van patiënten en personeel te verbeteren. Philips ondertekende onlangs ook een 8-jarige overeenkomst voor een strategisch innovatiepartnerschap voor medische imaging-oplossingen, inclusief adviesdiensten voor de gezondheidszorg, met de Städtische Klinikum München (gemeenteziekenhuis van München), een van de grootste gemeentelijke ziekenhuisgroepen in Duitsland.

Gefaseerde introductie van technologie voor maximale meerwaarde in München

De overeenkomst met de Städtische Klinikum München heeft een geschatte waarde van ongeveer 50 miljoen euro en houdt in dat Philips het ziekenhuis zal voorzien van geavanceerde imaging-systemen en klinische informatica. In totaal zullen meer dan 200 imaging-systemen binnen de ziekenhuisgroep worden vernieuwd, waarmee dit het grootste project voor medische technologie voor één kliniek in Europa is. Philips zal ook strategische adviesdiensten leveren. Er worden strategieën ontwikkeld en geïmplementeerd om het ziekenhuis te ondersteunen bij de digitalisering van zijn bedrijfsactiviteiten en om naadloos naadloze verbonden zorg op verschillende locaties en binnen verschillende medische disciplines mogelijk te maken. Bovendien zullen afdelingsontwerpen en zorgpaden worden geanalyseerd om de planning, gebruik van technologie, klinische processen, resultaten van behandelingen en ervaringen van patiënten en personeel te optimaliseren.

De Städtische Klinikum München is dit partnerschap met Philips aangegaan om gezamenlijk de zorg beter en efficiënter te maken, met een focus op een verbetering van de ervaringen van patiënten en personeel.

Dr. Axel Fischer

Voorzitter van de raad van bestuur van de Städtische Klinikum München

"De Städtische Klinikum München is dit partnerschap met Philips aangegaan om gezamenlijk de zorg beter en efficiënter te maken, met een focus op een verbetering van de ervaringen van patiënten en personeel”, legde Dr. Axel Fischer, voorzitter van de raad van bestuur van de Städtische Klinikum München, uit. “Door innovatieve technologieconcepten die tegemoetkomen aan de veranderende behoeften van onze patiënten te combineren met continue verbetering van onze processen, willen we ook op de lange termijn kosteneffectieve zorg garanderen voor patiënten in de regio München.”

 

Het 8-jarige innovatiepartnerschap wordt gebaseerd op een behoeftengebaseerdbehoeften gebaseerd concept waarbij nieuwe geavanceerde technologieën intelligent gefaseerd worden opgenomen in de processen van het ziekenhuis. Daardoor zal de Städtische Klinikum München op het klinische en economische vlak optimaal kunnen profiteren van zijn investeringen in technologie.

Betere infrastructuur en radiologieworkflows in Keulen

Op grond van de overeenkomst met de Kliniken der Stadt Köln, die een geschatte waarde van ongeveer 90 miljoen euro heeft, is Philips verantwoordelijk voor de levering van nieuwe en vervangende medische imaging-oplossingen in combinatie met de bijbehorende onderhouds- en reparatiediensten. De overeenkomst dekt alle drie de locaties van de kliniek: Holweide, Merheim en het kinderziekenhuis Amsterdamer Straße. Philips zal ook strategische en operationele adviesdiensten leveren om zichtbaar te maken waar kosten kunnen worden bespaard en hoe de zorg beter en efficiënter kan worden gemaakt. Philips zal niet alleen innovatieve oplossingen voor gezondheidszorgtechnologie en diensten leveren, maar zal ook de Kliniken der Stadt Köln ondersteunen bij de planning van een nieuwe radiologie-unit, waarvoor onder meer een nieuw gebouw wordt neergezet in Merheim, en bij de optimalisering van de operationele procedures van de kliniek voor radiologie voor kinderen en volwassenen.

 

"Via deze innovatieve partnerschapsmodellen ondersteunen we de Städtische Klinikum München en de Kliniken der Stadt Köln om voortdurend de zorgverlening aan hun patiënten te verbeteren”, aldus Peter Vullinghs, Market Leader voor Philips DACH. “Deze partnerschappen passen zeer goed bij de transitie die Philips doormaakt om een leverancier van geïntegreerde oplossingen te worden die een holistische aanpak hanteert om aan de behoeften van zijn klanten te voldoen.”

 

Binnen het kader van beide overeenkomsten zal Philips in beide ziekenhuizen zijn IQon Spectral CT-oplossingen installeren. Door zijn betere mogelijkheden voor weefseltypering en visualisatie maakt IQon Spectral CT effectievere imaging mogelijk en hoeven minder scans opnieuw gedaan te worden. Daardoor neemt het klinische vertrouwen toe en kunnen medici makkelijker al tijdens de eerste scan de juiste diagnose stellen. Dankzij de nieuwste informaticaoplossingen voor de gezondheidszorg van Philips kunnen de patiëntengegevens op beide locaties van de ziekenhuisgroep worden geïntegreerd, waardoor de samenwerking binnen het zorgteam, klinische besluitvorming en resultaten voor patiënten zullen verbeteren. 

 

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. De onderneming is gevestigd in Nederland en is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, patiëntbewaking, gezondheidsinformatie, gezondheidstoepassingen voor consumenten en thuiszorgsystemen. Philips had in 2017 een omzet van 17,8 miljard euro en heeft ongeveer 74.000 werknemers in dienst met verkoop en diensten in meer dan 100 landen. Nieuws over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Joost Maltha

Joost Maltha

Philips Global Press Office

Tel: +31 6 10 55 8116

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Raphael Diecke

Städtisches Klinikum München 

Media spokesperson

Telefon: (089) 452279 492

Mobil: 0151 5506 7947

Sigrid Krebs

Kliniken der Stadt Köln 

Corporate Communications, Media spokesperson

Tel.: +49 221 89072291

Media assets

Philips signe deux des plus importants accords européens de collaboration dans le domaine des technologies médicales avec des groupes hospitaliers Allemands.

Kliniken der Stadt Köln (Clinique de Cologne)

Partager sur les réseaux sociaux

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/press/2018/20180712-philips-ondertekent-twee-langdurige-strategische-partnerschapsovereenkomsten-in-duitsland.html Link gekopieerd

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.