Nieuwscentrum

2 juli 2018

Philips Foundation publiceert jaarverslag 2017


Mijlpaal van 100+ projecten die achtergestelde gemeenschappen wereldwijd toegang bieden tot kwalitatief goede gezondheidszorg

Amsterdam, Nederland – De Philips Foundation, de stichting voor maatschappelijk verantwoord ondernemerschap (MVO) die door Koninklijke Philips is opgericht als onderdeel van haar missie om de levens van 3 miljard mensen per jaar te verbeteren in 2025, kondigde vandaag de publicatie aan van het jaarverslag voor 2017. Het is het jaar waarin de stichting de mijlpaal van zijn 100e project is gepasseerd, en in het verslag wordt dan ook de nadruk gelegd op de resultaten en vooruitgang van de stichting in 2017, inclusief doorlopende samenwerkingsverbanden met internationale organisaties, betere ondersteuning voor lokale NGO-projecten, actieve aansporing van maatschappelijk verantwoord ondernemerschap en uitbreiding van het vrijwilligersprogramma voor werknemers van Philips.

 

“Door het bieden van financiering, expertise en praktische ondersteuning zijn wij in 2017 een flink stuk opgeschoten met het realiseren van onze missie om de ongelijkheid bij toegang tot gezondheidszorg te verminderen en daarbij te voldoen aan United Nations Sustainable Development Goal 3, namelijk het garanderen van een goede gezondheid en het bevorderen van de welvaart voor iedereen, van welke leeftijd dan ook”, zegt Margot Cooijmans, directeur van de Philips Foundation. “Door voort te bouwen op het gedeelde succes sinds de oprichting van de stichting in 2014 hebben wij nu meegeholpen aan het opstarten van meer dan 100 projecten in meer dan 40 landen, gericht op het positief beïnvloeden van het leven van meer dan 6,5 miljoen achtergestelde mensen door ze toegang te geven tot goede gezondheidszorg wanneer zij die het meeste nodig hebben." 

Door voort te bouwen op het gedeelde succes sinds de oprichting van de stichting in 2014 hebben wij nu meegeholpen aan het opstarten van meer dan 100 projecten in meer dan 40 landen, gericht op het positief beïnvloeden van het leven van meer dan 6,5 miljoen achtergestelde mensen door ze toegang te geven tot goede gezondheidszorg wanneer zij die het meeste nodig hebben.

Margot Cooijmans

Directeur van de Philips Foundation

Video thumbnail image

Strategische samenwerking op internationaal en lokaal niveau

De Philips Foundation blijft internationale projecten ondersteunen door samen te werken met het Internationale Comité van het Rode Kruis (ICRC), UNICEF, Amref Flying Doctors en andere organisaties om zo een innovatieve aanpak te ontwikkelen die de toegang tot gezondheidszorg bevordert, met name in arme omstandigheden. Andere initiatieven die de stichting zijn mijlpaal van 100 projecten lieten passeren, waren projecten met lokale organisaties in alle markten waarin Philips actief is. Deze projecten omvatten zorg voor moeders en kinderen, diagnostische technologie voor cardiologie en oncologie, beademingszorg en onderwijs over gezond leven.

Maatschappelijk verantwoord ondernemerschap

De Philips Foundation werkt samen met Ashoka, het grootste internationale netwerk van toonaangevende sociale ondernemers. De partijen hebben samen het initiatief Accelerating Healthcare Access (AHA!) gestart als een beweging voor de Philips Foundation en sociale ondernemers om het duurzame ontwikkelingsdoel 3 (SDG 3) op te pakken door sociale innovatie op te schalen. De sociale ondernemers van Ashoka zijn geselecteerd omdat zij verandering van het systeem en betere toegang tot gezondheidszorg kunnen bewerkstelligen, en zij krijgen hulp bij het realiseren van hun doelen doordat getalenteerde en ervaren zakelijke leiders van Philips hen ondersteunen met hun vaardigheden en expertise.

Betrokkenheid werknemers

Om bij de eigen medewerkers van Philips meer begrip te kweken voor de behoeften van de mensen die de stichting probeert te helpen, werkt de Philips Foundation mee aan de coördinatie van de activiteiten van het vrijwilligersprogramma voor werknemers van Philips, waarbij de capaciteiten van meer dan 70.000 werknemers worden gecombineerd ten behoeve van gedeelde gezondheidsdoelen. 

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. De onderneming is gevestigd in Nederland en is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, patiëntbewaking, gezondheidsinformatie, gezondheidstoepassingen voor consumenten en thuiszorgsystemen. Philips had in 2017 een omzet van 17,8 miljard euro en heeft ongeveer 74.000 werknemers in dienst met verkoop en diensten in meer dan 100 landen. Nieuws over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum.

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Over Philips Foundation

De Philips Foundation is een geregistreerde algemeen nut beogende instelling (ANBI) die in juli 2014 werd opgericht als centraal platform voor de MVO-activiteiten van Philips. Met oog op onze betrokkenheid bij de duurzame ontwikkelingsdoelen 3 (Verzeker een goede gezondheid en promoot welvaart voor alle leeftijden) en 17 Revitaliseer het wereldwijd partnerschap voor duurzame ontwikkeling) van de Verenigde Naties, is de missie van de stichting om de gezondheidszorgongelijkheid te verminderen door toegang kwalitatieve gezondheidszorg voor achtergestelde gemeenschappen te bieden. Wij doen dit door de expertise, innovatieve producten en oplossingen van Philips in te zetten, door samen te werken met belangrijke partners over de hele wereld en door financiële ondersteuning te bieden voor samenwerkingsactiviteiten.

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Elena Calamo Specchia

Elena Calamo Specchia

Philips Global Press Office

Tel: +31 6 25004735

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Koen Joosse

Philips Foundation

Tel. : +31 6 1339 2233

Download

Philips Foundation Jaarverslag 2017

Deel op social media

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/press/2018/20180702-philips-foundation-publiceert-jaarverslag-2017.html Link gekopieerd

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.