25 april 2018

Philips verlengt huurovereenkomst High Tech Campus tot 2032


Bedrijf blijft grootste huurder op ‘Silicon Valley’ van Europa

Eindhoven - Philips verlengt de huurovereenkomst van zijn drie hoofdgebouwen op de High Tech Campus tot 2032. Daarmee blijft het bedrijf de belangrijkste huurder van het bedrijventerrein waarvan Philips zelf de oprichter is. 

 

Hans de Jong, President Philips Nederland, benadrukt het belang van de High Tech Campus voor Philips: “De High Tech Campus is uitgegroeid tot een buitengewoon belangrijke broedplaats voor nieuwe ideeën. Voor ons is het de ideale plek om, in samenwerking met anderen, de ontwikkeling van nieuwe digitale technologieën en producten te versnellen. Wij investeren circa 630 miljoen Euro in Research & Development in Nederland. In 2017 leverde dat in totaal 1.733 nieuwe patentaanvragen op.”

 

Voor Frans Schmetz, directeur van de High Tech Campus, is de verlenging een belangrijk signaal: “Het commitment van Philips voor zo’n lange termijn zegt alles over de rol en duurzaamheid van ons hightech ecosysteem. Dat geeft ook vertrouwen voor de andere campusbewoners, de garantie van de aanwezigheid van Philips geeft ook houvast voor hun toekomst.”

De High Tech Campus is uitgegroeid tot een buitengewoon belangrijke broedplaats voor nieuwe ideeën. Voor ons is het de ideale plek om, in samenwerking met anderen, de ontwikkeling van nieuwe digitale technologieën en producten te versnellen.

Hans de Jong

President Philips Nederland

Continue investeren in succes

Philips blijft investeren in het succes van de High Tech Campus. In de drie hoofdgebouwen (HTC-33, -34, en -36) komen verschillende disciplines van Philips bij elkaar, zoals: Research, Design, en Innovation Services. 

 

In de Brainport Regio Eindhoven is daarmee een krachtig cluster ontstaan, gespecialiseerd in (digitale) gezondheidstechnologie. In deze cluster werken multidisciplinaire teams samen aan digitale zorginnovaties voor nationale en internationale ziekenhuizen. 

 

Deze teams richten zich onder andere op softwareontwikkeling, onderzoek, en design. De teams werken hierbij nauw samen met hun klanten. Dit leidt tot directe samenwerking, kennisuitwisseling, en een hoge innovatiesnelheid. Om hiervoor de perfecte omstandigheden te creëren is gebouw HTC-36 vanbinnen volledig gerenoveerd.

High Tech Campus, de slimste vierkante kilometer van Europa

In 2012 is de High Tech Campus door Philips verkocht om het voor andere bedrijven makkelijker te maken zich ook op het terrein te vestigen om daarmee een ecosysteem van open innovatie te creëren.

 

Dankzij de aanwezigheid van top technologische bedrijven, zoals Philips, ASML, IBM, Intel en Shimano, is de High Tech Campus uitgegroeid tot de slimste vierkante kilometer van de wereld. In totaal zijn er meer dan 160 verschillende bedrijven en onderzoeksinstellingen gevestigd. Gezamenlijk bieden deze bedrijven werkgelegenheid aan ruim 11.000 onderzoekers, productontwikkelaars en (startende) ondernemers. 

 

Philips huurt in totaal 85.190m², verdeelt over elf gebouwen. Hiermee voorziet het bedrijf in de huisvesting van ruim 4.100 werknemers. 

 

Gerenommeerde, internationale zakenbladen, zoals Financial Times, Fortune en Forbes, roemen de High Tech Campus als een van de beste locaties ter wereld voor de ontwikkeling van nieuwe technologie, waaronder gezondheidstechnologie, fotonica, nanotechnologie, life sciences, en encryptie. 

Verhalen uit Eindhoven

De grootste innovatiehub van Philips ter wereld bevindt zich in Eindhoven. Hier werken meer dan 8.500 experts vanuit de hele wereld (82 nationaliteiten in totaal) aan innovaties in het ‘health continuum’. 

 

Het is een wereld vol onderzoek, ontwikkeling, design, productie, en commerciële activiteiten, allemaal gebundeld in het Philips Innovation Centre Eindhoven (PIC-E). Andere belangrijke innovatiehubs zijn Cambridge (VS), Shanghai (China) en Bangalore (India).

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Met wereldwijd circa 74.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2017 een omzet van 17,8 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum.

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Media assets

Deel op social media

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.