Nieuwscentrum

24 april 2018

Primeur: Philips opent eerste pollenstation in Noord-Nederland tijdens Wereldallergieweek

Drachten - In de Wereldallergieweek van 22 tot 28 april 2018 opent Philips het eerste Pollenstation in Noord-Nederland. Met de komst van dit pollenstation in het innovatiecentrum van Philips in Drachten kan een betere inschatting worden gemaakt van pollenverwachtingen in Noord-Nederland. Hooikoortspatiënten kunnen hiermee beter op hun klachten inspelen. 

 

Philips gebruikt de gegevens van het meetstation ook om nieuwe luchtsensoren en luchtreinigingsoplossingen te ontwikkelen en werkt daarbij nauw samen met het Longfonds, het Universitair Medisch Centrum Groningen, het Leids Universitair Medisch Centrum en de Medische Universiteit in Wenen.

Verbetering voor hooikoortspatiënten in het noorden

Op dit moment zijn er maar twee pollenstations in Nederland, namelijk in Helmond en in Leiden. Daardoor was het dichtstbijzijnde meetstation ongeveer 200 kilometer van Noord-Nederland verwijderd en waren de pollenverwachtingen voor het Noorden minder nauwkeurig. Dat zal nu verbeteren door de opening van het nieuwe station.

Ik ben trots op het feit dat we hier het derde pollenstation van Nederland openen en daarmee hooikoortspatiënten helpen bij het verminderen van hun klachten.

Tim van der Graaf

Luchtexpert bij Philips Drachten

Hooikoorts

Hooikoorts is een veel voorkomende allergie. Naar schatting kampt 10 tot 30% van de Nederlandse bevolking met hooikoortsklachten. Niet alleen volwassenen hebben hooikoortsklachten, maar ook kinderen, dit kan bij hen zelfs leiden tot een verslechtering van de schoolprestaties.

 

De klachten ontstaan wanneer mensen met hooikoorts pollen inademen waarvoor ze gevoelig zijn, zoals bijvoorbeeld gras- of berkenpollen. Het is daarom belangrijk dat hooikoortspatiënten weten voor welke pollen ze allergisch zijn en wanneer die in de lucht worden verwacht. Zij kunnen dan preventieve maatregelen nemen, zoals het slikken van medicatie op de juiste dagen of het nauwkeuriger inschatten van de keuze om binnen te blijven en de ramen te sluiten.

Air Matters App

Informatie over de hoeveelheid pollen in de lucht kan verkregen worden via de app Air Matters. Dit is een gratis app die wereldwijd gebruikt kan worden actuele informatie geeft over de hoeveelheid pollen in de lucht. Je kunt deze app ook verbinden met de Philips luchtzuiveraars en zo de instellingen van de luchtzuiveraar aanpassen en informatie krijgen over de status van het filter.

Door de samenwerking van Philips met de Medische Universiteit in Wenen is de app nu uitgebreid met een nieuwe functionaliteit, namelijk de voorspelling van pollen niveaus voor de komende 3 dagen.

Trots

Tim van der Graaf, luchtexpert bij Philips Drachten: “Ik ben trots op het feit dat we hier het derde pollenstation van Nederland openen en daarmee hooikoortspatiënten helpen bij het verminderen van hun klachten.”

Over Koninklijke Philips N.V.

Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) is a leading health technology company focused on improving people's health and enabling better outcomes across the health continuum from healthy living and prevention, to diagnosis, treatment and home care. Philips leverages advanced technology and deep clinical and consumer insights to deliver integrated solutions. Headquartered in the Netherlands, the company is a leader in diagnostic imaging, image-guided therapy, patient monitoring and health informatics, as well as in consumer health and home care. Philips' health technology portfolio generated 2016 sales of EUR 17.4 billion and employs approximately 70,000 employees with sales and services in more than 100 countries. News about Philips can be found at www.philips.com/newscenter.

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Media assets

Deel op social media

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/press/2018/20180424-philips-opent-eerste-pollenstation-in-noord-nederland-tijdens-wereldallergieweek.html Link gekopieerd

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.