Nieuwscentrum

12 april 2018

150 meisjes op onderzoek bij Philips tijdens Girlsday 2018

Eindhoven, NederlandRoyal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA), Meisjes in het middelbaar onderwijs kiezen nog te weinig voor een technisch profiel. Ook is er nauwelijks sprake van een stijging van de doorstroom naar technische vervolgstudies. Daarom organiseerde gezondheidstechnologiebedrijf Philips, in het kader van Girlsday, op donderdag 12 april een bezoek aan de High Tech Campus in Eindhoven waaraan 150 meisjes uit de onderbouw (havo/vwo) van diverse scholen deelnamen.

Met 18% staat Nederland op de laatste plaats in Europa voor wat betreft het aantal vrouwen in de techniek. Door meisjes op persoonlijke wijze kennis te laten maken met techniek hopen we dat dit percentage in de toekomst flink stijgt.

Suzanne Verzijden

Hoofd HR Philips Benelux

Op Girlsday laat Philips meisjes van 10 tot 15 jaar kennismaken met techniek. Aan de hand van praktische en creatieve workshops onder begeleiding van vrouwelijke rolmodellen ontdekken de scholieren de veelzijdigheid van een baan in de techniek. Ze kiezen daardoor hopelijk vaker voor een technisch profiel. 

Nederland staat op de laatste plaats

“Met 18% staat Nederland op de laatste plaats in Europa voor wat betreft het aantal vrouwen in de techniek”, aldus Suzanne Verzijden, Hoofd HR Philips Benelux. “Door meisjes op persoonlijke wijze kennis te laten maken met techniek hopen we dat dit percentage in de toekomst flink stijgt.”

 

De deelnemende scholen zijn het Heerbeeck College, het Huygens Lyceum, Scholengemeenschap SG Were Di, het Lorentz Casimir Lyceum, het Van Maerlantlyceum, en het Frits Philips Lyceum.

Ik dacht vroeger dat softwareontwikkeling te maken had met allemaal chipjes in elkaar zetten. Dankzij de workshops vandaag heb ik kunnen zien hoe het echt werkt.

Meike Rademakers

Lorentz Casimir Lyceum

Meike Rademakers is scholier van het Lorentz Casimir Lyceum: “Ik dacht vroeger dat softwareontwikkeling te maken had met allemaal chipjes in elkaar zetten. Dankzij de workshops vandaag heb ik kunnen zien hoe het echt werkt.”

11.000 landelijke deelnemers

Girlsday is een landelijk initiatief van VHTO in samenwerking met het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en TechniekTalent.nu. In het hele land gaan meer dan 11.000 meisjes in de leeftijd van 10 tot 15 jaar aan de slag bij ruim 350 bèta, technische en ICT-bedrijven. 

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Met wereldwijd circa 74.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2017 een omzet van 17,8 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Media assets

Deel op social media

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.