Nieuwscentrum

7 maart 2018

Philips opnieuw eerste op ranglijst van aantallen patentaanvragen bij Europees Octrooibureau in de categorie ‘medische technologie’ 

  • Nummer-1-positie onderstreept gerichtheid op gezondheidstechnologie en inzet voor innovatie. 
  • In 2017 heeft Philips 686 patentaanvragen ingediend in de categorie ‘medische technologie’.

AmsterdamKoninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHIA), een wereldwijde marktleider op het gebied van gezondheidstechnologie, heeft vandaag bekendgemaakt dat de onderneming in 2017, net als een jaar eerder, het grootste aantal patentaanvragen heeft ingediend bij het Europees Octrooibureau (EOB) in de categorie ‘medische technologie’. Volgens het vandaag gepubliceerde EOB-jaarverslag voor 2017 heeft Philips in 2017 in totaal 1733 patentaanvragen bij het EOB ingediend, waarvan 686 in de categorie ‘medische technologie’.

We streven ernaar om de gezondheid van mensen te verbeteren door middel van innovaties op het gebied van systemen, slimme apparatuur, software en diensten die zijn ontworpen om gezond leven te bevorderen.

Frans van Houten

CEO van Koninklijke Philips N.V.

“We streven ernaar om de gezondheid van mensen te verbeteren door middel van innovaties op het gebied van systemen, slimme apparatuur, software en diensten die zijn ontworpen om gezond leven te bevorderen. In geval van ziekte is het uitgangspunt om een naadloos zorgtraject te faciliteren, van diagnostiek die in één keer het juiste resultaat biedt tot precisietherapie en nazorg bij de patiënt thuis”, aldus Frans van Houten, CEO van Koninklijke Philips N.V. “Ons uitgebreide portfolio van intellectuele eigendomsrechten helpt ons om dat doel te realiseren en onze concurrentiepositie en winstgevende groei voor de lange termijn veilig te stellen.” 

Azurion - OneBlade

Dankzij de investering in onderzoek en ontwikkeling in Nederland van circa EUR 630 miljoen is Philips met afstand de meest actieve Nederlandse indiener van patentaanvragen bij het EOB. Ook de activiteiten die zijn ontplooid door het Philips Innovation Center in Eindhoven en het R&D-centrum in Drachten spelen hierbij een belangrijke rol. Ons volledige portfolio van intellectuele eigendomsrechten omvat op dit moment 62.000 patentrechten, 37.600 handelsmerken, 47.800 modelrechten en 3.000 domeinnamen.

 

Met in totaal 1733 bij het EOB ingediende patentaanvragen in 2017 staat Philips nu op de zesde plaats op de algemene ranglijst van aantallen aangevraagde patenten.[1] 

 

“Qua patenten was 2017 een positief jaar voor Europa”, aldus EOB-directeur Benoît Batistelli. “De groeiende vraag naar Europese patenten bevestigt de aantrekkingskracht van Europa als een toonaangevende technologiemarkt.”

 

Medische technologie is nog steeds de categorie met het grootste aantal patentaanvragen bij het EOB. Voor gedetailleerde cijfers en ondersteunend materiaal van het Europees Octrooibureau kunt u het EOB-jaarverslag raadplegen, dat beschikbaar is op www.epo.org/annual-report2017. 

 

[1] In 2015 en 2016 bekleedde Philips de nummer-1-positie als indiener van het grootste aantal bij het EOB ingediende patenten. Na de beursgang van Philips Lighting en de verkoop van het meerderheidsbelang in Lumileds zijn de patentaanvragen van deze rechtspersonen in 2017 apart door het EOB vermeld. Philips, Philips Lighting en Lumileds hebben gezamenlijk ruim 2500 patentaanvragen in totaal ingediend. 

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Met wereldwijd circa 74.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2017 een omzet van 17,8 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum.

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Bjorn Teuwsen

Bjorn Teuwsen

Philips Experience Design

Tel: +31 6 130 789 75

You are about to visit a Philips global content page

Continue
Steve Klink

Steve Klink

Philips Global Press Office

Tel: +31 6 10888824

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Media assets

Philips Azurion, the next generation image-guided therapy platform

Philips OneBlade, the revolutionary hybrid styler, which can trim, edge and shave

Philips IntelliSite Pathology Solution, a comprehensive digital pathology system

Deel op social media

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.