Nieuwscentrum

26 januari 2018

Philips voor het vijfde jaar op rij in Top 100 Global Innovators 

AmsterdamKoninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHIA), een wereldwijde markleider op het gebied van gezondheidstechnologie, heeft vandaag bekendgemaakt dat het opnieuw is opgenomen in de jaarlijks door Clarivate Analytics gepubliceerde lijst van Top 100 Global Innovators. Clarivate Analytics (voorheen Thompson Reuters’ afdeling voor intellectuele eigendommen en wetenschap) maakt ieder jaar een overzicht van de honderd succesvolste organisaties op het gebied van innovatie. Daarbij wordt onder meer gekeken naar R&D, bescherming van intellectuele eigendommen (IE) en commercieel succes. Philips maakt al voor het vijfde jaar op rij deel uit van de prestigieuze Top 100 Global Innovators.

 

“Wij zijn blij met deze herhaalde erkenning door Clarivate Analytics. Hieruit blijkt eens te meer onze voortdurende inzet voor innovatie”, aldus Frans van Houten, CEO van Philips. “Ons mondiale R&D-programma, à 1,7 miljard Euro, en uitgebreide portfolio van intellectuele eigendommen ondersteunen ons streven om integrale oplossingen voor betere gezondheidszorg te bieden en winstgevende groei te genereren voor Philips.”

Wij zijn blij met deze herhaalde erkenning door Clarivate Analytics. Hieruit blijkt eens te meer onze voortdurende inzet voor innovatie.

Frans van Houten

CEO van Philips

De lijst met Top 100 Global Innovators wordt volgens Clarivate Analytics wereldwijd gezien als maatlat voor innovatie. De organisaties die op de lijst voorkomen beschouwen de vermelding dan ook als een bekroning van hun inspanningen. Clarivate Analytics benadrukt het innovatievermogen van ondernemingen die prioriteit geven aan investeringen in R&D. Deze organisaties versterken hun positie doordat ze erin slagen octrooien naar de markt te brengen en beschikken over interessante commerciële mogelijkheden. 

 

De methodiek van Clarivate Analytics bij het opstellen van de Top 100 Global Innovator-lijst over 2017 is gebaseerd op vier hoofdcriteria: de totale hoeveelheid octrooien, het percentage succesvol ingediende octrooiaanvragen, de mondiale reikwijdte van het portfolio, en de invloed van octrooien (afgeleid uit aanhalingen). De peer-review methodologie van Clarivate Analytics is onder meer gebaseerd op de Derwent World Patents Index (DWPI). Deze index, die wereldwijd door meer dan 40 octrooibureaus wordt gebruikt, vormt een betrouwbare en uitgebreide bron met accurate informatie over octrooien.

Ga naar www.top100innovators.com voor de lijst met Top 100 Global Innovators over 2017 van Clarivate Analytics en het bijbehorende rapport.

Over Koninklijke Philips N.V.

Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruikt van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. Met wereldwijd circa 73.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2016 een omzet van 17,4 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Steve Klink

Steve Klink

Philips Global Press Office

Tel: +31 6 10888824

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Media assets

Philips’ IntelliSpace Console advanced clinical decision support dashboard

The Philips Azurion next generation image guided therapy platform

The Philips Airfryer XXL uses hot air to fry people’s favorite foods

The connected Philips DreamFamily solutions for sleep apnea patients

Deel op social media

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/press/2018/20180126-philips-voor-het-vijfde-jaar-op-rij-in-top-100-global-innovators.html Link gekopieerd

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.