25 januari 2018

Philips en de Hartstichting: een partnership voor een hartgezonde samenleving

Eindhoven - Philips en de Hartstichting starten een driejarige strategische samenwerking om het leven van hart- en vaatpatiënten en (hoog)risicogroepen in Nederland te verbeteren. Samen willen zij ervoor zorgen dat mensen met hart- en vaatziekten of een verhoogd risico hierop tijdig hulp krijgen en zo goed mogelijk worden behandeld. Eén van de speerpunten is om er naartoe te werken dat heel Nederland een 6-minutenzone wordt, door het uitbreiden van een duurzaam, landelijk dekkend netwerk van burgerhulpverleners en AED’s. Hierdoor kunnen jaarlijks naar schatting 2500 levens worden gered. Vandaag tekenden beide partijen in Eindhoven de samenwerkingsovereenkomst. 

 

De samenwerking kent meerdere speerpunten. Naast het redden van meer levens in Nederland staat het bevorderen van een gezonde leefstijl centraal, specifiek onder minimaal 100.000 huishoudens met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten. Ten slotte gaan de Hartstichting en Philips samenwerken op het gebied van innovaties en technologieën die kunnen bijdragen aan betere cardiologische behandelingen. Zo vindt onder meer uitwisseling plaats van kennis, expertise en resources op het gebied van cardiologische zorg, acute zorg en zorg voor thuis.

Philips werkt nauw samen met vooraanstaande cardiologen en patiënten om oplossingen te creëren die de kwaliteit van leven van patiënten met hart- en vaatziekten echt verbeteren. 

Henk Valk

CEO Philips Benelux

Levens van Nederlanders verbeteren

De samenwerkingsovereenkomst werd getekend door Floris Italianer, directeur van de Hartstichting en Henk Valk, CEO Philips Benelux. “De Hartstichting werkt aan oplossingen om ieders hart zo sterk mogelijk te houden, zodat iedereen het maximale uit het leven kan halen”, aldus Floris Italianer. “Wij willen dat niemand meer wordt overvallen door een hart- of vaataandoening. Daarvoor is het noodzakelijk dat wij hart- en vaatziekten in de toekomst eerder kunnen herkennen, opsporen én zo goed mogelijk behandelen. Door samen te werken met Philips kunnen wij meer snelheid en daarmee impact genereren.”

 

“Philips werkt nauw samen met vooraanstaande cardiologen en patiënten om oplossingen te creëren die de kwaliteit van leven van patiënten met hart- en vaatziekten echt verbeteren. Technologische innovaties in de diagnostiek, imaging en informatiekunde moeten geïntegreerde zorgpaden mogelijk maken, en daarmee een verbeterde ervaring voor de patiënt”, voegt Henk Valk toe. “Het is de ambitie van Philips om in 2025 wereldwijd het leven van 3 miljard mensen te verbeteren, dit partnership met de Hartstichting past naadloos binnen die grotere ambitie en brengt ons dichterbij dat doel.”

Activiteiten 2018

Binnen de driejarige samenwerking zullen diverse activiteiten worden uitgerold, gericht op de eerder genoemde speerpunten. Zo is het doel om het aantal geregistreerde AED’s in het reanimatie-oproepsysteem uit te breiden naar minimaal 30.000, zodat in 2018 een landelijke dekking wordt gerealiseerd. Er wordt hiertoe een aanmeldcampagne opgezet, om bestaande AED’s aan te melden in het reanimatie-oproepsysteem en 24/7 beschikbaar te maken. Maar ook werken Philips en de Hartstichting samen om het gezamenlijk aanschaffen van een BuurtAED te faciliteren. Verder zal er extra aandacht zijn voor onderzoek binnen Cardiolab, een samenwerking tussen TUDelft, Philips en de Hartstichting gericht op data gedreven innovaties voor cardiologische behandelingen. 

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruikt van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. Met wereldwijd circa 73.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2016 een omzet van 17,4 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Anja Verheij - Kollmann

Anja Verheij - Kollmann

Woordvoerder Algemene Zaken

Tel.: +31 6 50657702

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Media assets

Deel op social media

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.