8 januari 2018

Philips en American Well gaan wereldwijde samenwerking aan op het gebied van telezorg voor consumenten en de professionele zorg

  • Meerjarige overeenkomst om de digitale zorgdiensten van American Well te integreren met de digitale gezondheidsoplossingen van Philips voor consumenten en professionals.
  • Eerste toepassing van het Philips Avent uGrow-platform voor ouders dat op ieder uur van de dag toegang geeft tot professioneel medisch advies, zodat ouders meteen gerustgesteld kunnen worden.

Boston (VS) / Amsterdam (Nederland)Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA), wereldwijd toonaangevend op het gebied van gezondheidstechnologie, en American Well, Amerika’s grootste aanbieder van telezorg die door middel van videoconsulten miljoenen consumenten aan zorgprofessionals koppelt, maken vandaag bekend dat ze een nieuw strategisch samenwerkingsverband overeen zijn gekomen om gezamenlijk over de hele wereld digitale zorgoplossingen aan te bieden. 

 

Via dit technologische samenwerkingsverband willen de twee bedrijven samen de mobiele telezorgdiensten van American Well gaan integreren in een scala aan Philips-oplossingen voor zowel gezonde consumenten als patiënten met een medische behoefte, variërend van persoonlijke gezondheid en welzijn tot klinische programma’s en het bewaken van de volksgezondheid. Een eerste voorbeeld van deze samenwerking is de Philips uGrow-app voor ouders, waarin de telezorgdiensten van American Well binnenkort geïntegreerd zullen worden. Het nieuwe samenwerkingsverband wil consumenten een naadloze ervaring bieden door middel van oplossingen die mensen in staat stellen om hun eigen gezondheid beter te bewaken.

 

American Well biedt consumenten al sinds 2006 24 uur per dag toegang tot bevoegde zorgprofessionals. Mensen kunnen de dienst gebruiken wanneer hun voornaamste zorgverlener niet bereikbaar is of om te profiteren van kortere wachttijden. American Well verzorgt ook de infrastructuur voor telezorg voor de grootste zorgbetalers, ziekenhuizen en werkgevers in de VS, die in het hele land gezamenlijk meer dan 150 miljoen Amerikanen bedienen. Door middel van zijn historische banden met de industrie wil American Well nu uitbreiden om een plek op de wereldwijde markt te creëren voor zijn cliënten en partners om voorzieningen te delen en digitaal betere zorg te leveren. 

De samenwerking met American Well voor de levering van sterk gepersonaliseerde digitale zorgoplossingen aan consumenten en zorgprofessionals past bij de visie van Philips voor gecoördineerde zorg rond de klok binnen het gehele gezondheidscontinuüm – de juiste zorg op het juiste moment op de juiste plek

Jeroen Tas

Chief Innovation & Strategy Officer bij Philips

“De samenwerking met American Well voor de levering van sterk gepersonaliseerde digitale zorgoplossingen aan consumenten en zorgprofessionals past bij de visie van Philips voor gecoördineerde zorg rond de klok binnen het gehele gezondheidscontinuüm – de juiste zorg op het juiste moment op de juiste plek”, aldus Jeroen Tas, Chief Innovation & Strategy Officer bij Philips. “American Well werkt al met een aantal van de grootste verzekeraars en zorgaanbieders in de VS samen. Dat biedt geweldige kansen om gezamenlijk producten en diensten te ontwikkelen om een betere patiëntervaring te creëren op dit belangrijke nieuwe terrein van digitale zorgverlening.”

 

“We zijn verheugd om bij te dragen aan het uitbreiden en verbeteren van deze Philips productlijn, de beste in z’n soort”, aldus Ido Schoenberg MD, bestuursvoorzitter en CEO van American Well. “Philips maakt geweldige professionele apparaten en programma’s voor consumenten die zijn gekoppeld aan krachtige analysetools. Met de toevoeging van telezorg kunnen ze nu alles bieden van het verzamelen van gegevens tot het verlenen van zorg tot klinische interventies. Samen helpen we zorgaanbieders en -betalers om hun zorgmodel te verbeteren door een uitgebreidere en nauwkeurigere set gegevens te gebruiken, die sneller geanalyseerd zullen worden om patiënten beter van dienst te kunnen zijn.”

Ouders krijgen verbinding op afroep met een relevante zorgprofessional

In de eerste fase van de samenwerking worden de telezorgdiensten van American Well geïntegreerd in de uGrow-app voor ouders van Philips Avent. De vandaag aangekondigde update van het uGrow-systeem kan binnenkort via de App Store and Google Play worden gedownload. De uGrow-app is ontworpen om ouders te ondersteunen bij het bewaken van de ontwikkeling van hun baby, en is draadloos verbonden met een ecosysteem van apparaten, zoals de slimme babyfoon van Philips Avent. Later dit jaar zal het uGrow-ecosysteem worden uitgebreid met Amazon Echo-spraakherkenning en het slimme babyvoedingssysteem van Philips Avent dat automatisch het tijdstip, de hoeveelheid en duur van de voedingen bewaakt.

 

Een belangrijk kenmerk van het systeem is de mogelijkheid van uGrow om ouders in staat te stellen gegevens te delen met en gepersonaliseerd advies te ontvangen van zorgprofessionals. Door consumenten direct te verbinden met zorgaanbieders (online of via een mobiele telefoon), biedt American Well 24 uur per dag, zeven dagen per week op afroep een veilige live-videoverbinding met een relevante zorgprofessional (arts, kinderarts of specialist op het gebied van geestelijke gezondheidszorg). Ook helpt American Well bij het maken van een afspraak met een borstvoedingsdeskundige. Voor deze diensten zijn consumenten een tarief verschuldigd dat afhankelijk is van het soort zorgprofessional en de duur van het consult. De in de app geïntegreerde functionaliteit voor virtuele zorg biedt bezorgde ouders een uniek voordeel dat de tijd, moeite en kosten van een bezoek aan de Spoedeisende Hulp bespaart.

 

Naast uGrow zal Philips de mobiele Software Development Kit (SDK) voor telezorg van American Well gaan gebruiken om videoconsulten standaard te integreren in een aantal van zijn verschillende digitale gezondheidsoplossingen. De geïntegreerde telezorgconsulten van American Well zullen verder worden uitgebreid middels backend-integratie met de klinische en op volksgezondheid gerichte systemen van Philips op basis van het Philips HealthSuite Digital Platform. Via het HealthSuite-platform krijgen consumenten en patiënten veilige en volledige controle over hun persoonlijke gegevens (waaronder gegevens van hun onderling en met het internet verbonden apparaten), en kunnen ze kiezen welke gegevens ze willen delen met zorgprofessionals. Dat leidt niet alleen tot een meer holistische, effectieve en gepersonaliseerde vorm van zorg, maar ook tot een superieure gebruikerservaring en betere gezondheidsresultaten.

 

Philips wordt ook actief op de American Well Exchange™-marktplaats voor klinische diensten, die welzijnspartners in staat stelt om diensten op het gebied van telegezondheid met elkaar te delen en deze diensten ook beschikbaar te maken voor nieuwe groepen patiënten. Van hieruit worden door Philips gepatenteerde programma’s op het gebied van telegezondheid beschikbaar voor werkgevers en gezondheidsregelingen en -systemen binnen het Exchange-ecosysteem van American Well, waardoor steeds grotere aantallen consumenten direct over Philips-innovaties kunnen beschikken.

CES 2018

De Philips Avent uGrow-app met de diensten van American Well wordt van 9 tot en met 12 januari 2018 gepresenteerd op de in Las Vegas (Nevada) gehouden consumentenelektronicabeurs CES 2018, bij stand 44019 in het Sand Convention Center. Op 11 januari zullen Jeroen Tas en dr. Ido Schoenberg om 11:30 lokale tijd op de Digital Health Summit een presentatie geven over het ‘Ziekenhuis van de Toekomst’. Op 10 januari zal Liat Ben-Zur (hoofd van Philips Connected Digital Platforms & Propositions) om 16:30 lokale tijd op de FamilyTech Summit spreken over hoe technologie en gegevensanalyse kunnen helpen een sterkere band tussen moeder en baby op te bouwen. Beide sessies vinden gelijktijdig met CES 2018 plaats. Volg de conversatie @PhilipsLiveFrom en de hashtag #CES2018 voor live updates tijdens deze gebeurtenissen of bezoek onze andere ‘social media’-kanalen op YouTube en LinkedIn.

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. Met wereldwijd circa 73.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2016 een omzet van 17,4 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum.

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

About American Well

American Well uses telehealth to improve people’s access to quality care. Through our partnerships with the nation’s largest health systems, insurers, employers, and retailers, our award-winning telehealth Exchange and our direct-to-consumer service, Amwell, we connect millions of Americans to the doctors they trust for live video visits. Through the power of telehealth, we help patients get the care they need in a timely fashion, and help doctors be there for their patients. We build technologies to make healthcare go where people need it most. For more on how we are changing healthcare delivery through telehealth, visit AmericanWell.com.

 

American Well, Amwell and The Exchange are registered trademarks or trademarks of American Well Corporation in the United States and other countries. All other trademarks used herein are the property of their respective owners.

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Joost Maltha

Joost Maltha

Philips Global Press Office

Tel: +31 6 10 55 8116

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Catherine Anderson

Senior Director Communications, American Well

Tel: +1-617-840-6213 

Email: catherine.anderson@americanwell.com

Media assets

Deel op social media

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.