23 november 2017

Philips toont op RSNA 2017 de rol van kunstmatige intelligentie en connected technologieën en zet grote stap voorwaarts op het gebied van value-based care


Portfolio van geïntegreerde radiologieoplossingen voor een naadloos zorgtraject, betere patiënt-ervaring en betrokkenheid tegen lagere kosten

AmsterdamKoninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHIA), toont tijdens het jaarcongres van de Radiological Society of North America (RSNA), het grootste en meest toonaagevende radiologiecongres ter wereld, een vernieuwde reeks aan producten en geïntegreerde oplossingen om zorgverleners te helpen bij hun dagelijkse uitdagingen om betere zorg te verlenen aan meer mensen, tegen lagere kosten. Op de Philips-stand (nr. 6735) wordt een portfolio van geïntegreerde radiologieoplossingen getoond voor digitale beeldvorming, maar ook software en diensten op basis van kunstmatige intelligentie. Deze combinatie van systemen en IT-oplossingen heeft het doel om naast hoogwaardige beeldvorming een meer efficiënte werkstroom te bewerkstelligen binnen en buiten het ziekenhuis, voor een naadloos zorgtraject en een betere patiëntervaring. De RSNA vindt plaats van 26 november t/m 1 december in congrescentrum McCormick Place in Chicago (VS). 

Value-base healthcare in Nederland

“Terwijl we in Nederland verschuiven van volume gedreven zorg naar waarde gedreven zorg (value-based healthcare) vindt er tevens een transitie plaats naar een zorgmodel waarin de patiënt een meer actieve rol heeft”, zegt Henk Valk, CEO Philips Benelux. “Om hiermee om te gaan is het van belang dat we de silo’s in de zorg doorbreken en efficiëntere uitwisseling van beelden en data creëren. Met onze inzichten in de rol die kunstmatige intelligentie hierbij kan spelen, ontwikkelen wij intelligente technologieën gericht op uitbreiding van de expertise van radiologen. Ons uiteindelijke doel is hen in staat te stellen om in één keer hoogwaardige beelden te kunnen maken die naadloos binnen en buiten het ziekenhuis gebruikt kunnen worden voor een beter en efficiënt zorgtraject van de zorgverlener en de patiënt.”

Verbeterde diagnose, behandeling en resultaten

Met een prominente aanwezigheid op RSNA 2017 toont Philips een aantal beeldvormende oplossingen. Eén daarvan is de nieuwste ontwikkeling in IQon Spectral CT, de eerste CT-scanner ter wereld op basis van een spectrale detector, die nieuwe klinische voordelen biedt en de patiëntervaring verbetert. Verder is er aandacht voor recente innovaties als het Azurion-platform voor beeldgeleide therapie, de volledig digitale PET/CT-oplossing Vereos, en een reeks echografieoplossingen waarmee zorgprofessionals trefzekerder diagnoses kunnen stellen in complexe en uitdagende gevallen.  

 

In combinatie met het intelligente Intellispace platform en bijbehorende dienstenportfolio toont Philips diverse digitale beeldvormende technologieën, waaronder:

  • MR-oplossingen – Onthulling van een nieuw magneetresonantiesysteem (MR) gericht op diagnostische zekerheid, significant hogere productiviteit en betere patiëntervaring.
  • Ultieme echografieoplossing voor beoordeling van kleine delen – Oplossing met enkele transducer, enig in zijn soort, met de eL18-4 PureWave ‘linear array’-transducer voor beeldvorming van kleine delen om zorgprofessionals te helpen bij onderzoek van aandoeningen in kleine organen als borsten, testikels en schildklier, en van spier- en botletsel als verstuikingen en scheuringen.
  • Echografie met anatomische intelligentie voor echografie van de hele borst verbetert de screening en diagnostische werkstroom, waardoor borstonderzoek soepeler verloopt, met eersteklas beeldkwaliteit voor volwaardig diagnostisch onderzoek.
  • Philips IntelliSite-pathologieoplossing – Het eerste en momenteel enige digitale pathologiesysteem dat door de FDA in de VS op de markt is toegelaten voor primair diagnostisch gebruik.

 

Philips onthult ook zijn nieuwste intelligente oplossingen op basis van kunstmatige intelligentie en geavanceerde visualisatie op radiologiegebied, waaronder:

  • Het debuut van de nieuwste versie van IntelliSpace Portal, met tal van verbeteringen in de toepassingen en werkstromen ter ondersteuning van het lezen van beelden en de controle van complexe casussen.
  • De introductie van IntelliSpace Enterprise Edition for Radiology, Philips’ complete beheerde dienst voor organisatiebrede beeldvorming, met unieke klinische producten en diensten voor radiologen. Deze zijn beschikbaar via eenmalige aanmelding op IntelliSpace PACS, Illumeo, IntelliSpace Portal, Universal Data Manager, DoseWise Portal en Performance Bridge en zijn bedoeld om inzichten om te zetten in maatregelen met het oog op een gestroomlijnd klinisch besluitvormingsproces. 
  • De samenwerking tussen Philips en Nuance, waarmee kunstmatige intelligentie een directe rol krijgt in radiologische rapportages. Daarbij wordt gebruik gemaakt van functionaliteit in Philips Illumeo met adaptieve intelligentie en Nuance PowerScribe 360 om te helpen discrepanties te beperken en radiologische rapportage, nauwkeurigheid en standaardisatie te verbeteren.
  • Het toenemende gebruik van Philips PerformanceBridge, een flexibel pakket oplossingen voor continue verbetering waarmee radiologieafdelingen hun productiviteit kunnen verbeteren, draagt bij aan een betere ervaring voor patiënten en medisch personeel, en aan meer op waarde gebaseerde zorg.

Philips Live! Forum op RSNA

Van zondag t/m woensdag organiseert Philips gedurende de dag ook een aantal korte toespraken en presentaties in het Forum-gedeelte van de stand (nr. 6735) over belangrijke bevindingen, trends en ideeën die van invloed zijn op de hedendaagse radiologiepraktijk, waaronder: 

  • Have you been hacked yet? Maandag 27 november, 14.00 uur; met Philips bestuurders Jeroen Tas, Chief Innovation and Strategy Officer, en Michael C. McNeil, Global Product Security & Services Officer.
  • A conversation on Artificial Intelligence and Machine Learning. Dinsdag 28 november, 14.00 uur; met Philips-leidinggevenden Eran Rubens, Chief Technology Officer bij Enterprise Imaging en dr. Roy Smythe, Chief Medical Officer bij Healthcare Informatics. 

Machine Learning Showcase

Tijdens deze presentatie over machinaal leren behandelt Eran Rubens ook het thema ‘AI is Already All Around Us - How AI Makes Us Better’ en bekijkt daarbij hoe Philips Illumeo met adaptieve intelligentie de menselijke ervaring aanvult; maandag 27 november, 11.30 uur in Hall B – North Hall. 

U.S. News & World Report presenteert Insight Night tijdens RSNA

‘Getting it Right the First Time: The Revolution in Diagnosis’, gesponsord door Philips, gepresenteerd door Ben Harper, Chief of Health Analysis en Managing Editor bij U.S. News & World Report, met een gesprek tussen Frans van Houten, CEO van Philips en Lindsay Lyon, adjunct-hoofdredacteur bij U.S. News & World Report op dinsdag 28 november, 18.30 uur in de Marriot Marquis. De avond omvat ook een paneldiscussie met dr. Sanjiv ‘Sam’ Gambhir, bestuursvoorzitter van de radiologieafdeling bij Stanford Medicine, dr. Karen Cosby, bestuursvoorzitter, divisie observatie en kwaliteit, arts spoedeisende geneeskunde en hoofdarts bij het Cook County Health & Hospitals System, en dr. David E. Newman-Toker, directeur van het Armstrong Institute Center for Diagnostic Excellence, John Hopkins Medicine. Insight Night is toegankelijk voor alle RSNA-bezoekers. Inschrijven is mogelijk op InsightNight.eventbrite.com.

 

Voor meer informatie over het volledige Philips-portfolio van geïntegreerde beeldvormingssystemen, diensten en oplossingen voor klinische informatica op #RSNA17, en voor live updates tijdens het congres kunt u Philips volgen op Twitter @PhilipsLiveFrom, of ga naar www.philips.com/rsna.

 

[1] ProxiDiagnost in de VS in afwachting van goedkeuring door de FDA. Goedgekeurd in regio’s waar de CE markering geldt, met inbegrip van EMEA, APAC en LATAM.

[2] CardioMD IV en BodyMDBody MD zijn niet op elke markt beschikbaar. Neem contact op met uw lokale Philips vertegenwoordiger voor informatie over leverbaarheid in uw land.

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Met wereldwijd circa 73.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2016 een omzet van 17,4 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum.  

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Media assets

Azurion: next generation image-guided therapy platform, with instant wave-Free Ratio (iFR) technology.

IQon Spectral CT: the world’s first spectral detector-based CT scanner delivers spectral results 100% of the time.

IntelliSpace Portal offers Longitudinal Brain Imaging (LoBI), an application that has been optimized for the interpretation of brain MRI scan and aims to facilitate the longitudinal evaluation of neurological disorders helping clinicians to monitor disease progression. 

Deel op social media

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.