Nieuwscentrum

16 november 2017

Philips bereikt mijlpaal met 250e installatie van MR Ambient Experience in-bore Connect-oplossing om patiënten te kalmeren tijdens MR-scans

  • Meeslepende beeld- en geluidservaring kalmeert patiënten en begeleidt ze tijdens MR-scans voor een betere patiëntervaring.
  • Onderzoek toont aan dat toepassing van de Ambient Experience in-bore Connect-oplossing* jaarlijks het aantal herhaalde scans verlaagd met 70%.

Amsterdam – Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHIA), wereldwijde marktleider op het gebied van gezondheidstechnologie, heeft vandaag de meest recente installatie bekendgemaakt van zijn Ambient Experience In-Bore Connect-oplossing voor MR in het Lahey Medical Center in Peabody, in de Amerikaanse staat Massachusetts. Het systeem is inmiddels in bedrijf genomen en ondersteunt nu patiënten en personeel in dit medisch centrum. Philips heeft hiermee een mijlpaal bereikt: het betreft de 250e installatie van deze innovatieve oplossing, die wereldwijd steeds vaker wordt toegepast en stress bij patiënten helpt te verminderen en resultaten verbetert bij MR-beeldvorming.

Rustgevende, meeslepende, persoonlijke ervaring

De Philips Ambient Experience in-bore Connect-oplossing biedt patiënten een rustgevende, meeslepende en persoonlijke multimedia-beleving wanneer ze zich in de bore van een MR-scanner bevinden. Al bij binnenkomst in de scanruimte worden ze meteen betrokken bij de procedure doordat ze zelf een Ambient Experience-thema kunnen uitkiezen. In combinatie met duidelijke aanwijzingen over wat ze moeten doen en kunnen verwachten tijdens het onderzoek, ondersteunt de in-bore-ervaring patiënten die stress en angst ervaren. Hierdoor leveren scans vaker in één keer het gewenste resultaat op. Ook helpt het het medisch personeel om hun werkstromen te verbeteren en het aantal herhaalde scans te verlagen*.

 

“Ons team kan nu slimmer, sneller en efficiënter werken”, aldus dr. Christoph Wald, MD, PhD, MBA, FACR, voorzitter en hoofd van de afdeling radiologie van Lahey Hospital & Medical Center. “Hierdoor voelen onze patiënten zich prettiger en kunnen onze laboranten en radiologen zich concentreren op het stellen van betrouwbare diagnoses.” 

 

Patiënten kunnen zich gestrest, nerveus en angstig voelen wanneer ze de tunnel van een MR-scanner in gaan, vooral wanneer hun hoofd er als eerst in gaat. Door het inwendige oppervlak van de scanner te verduisteren vanuit het gezichtsveld van de patiënt en deze te vervangen door rustgevende videobeelden, helpt het systeem de patiënt om te gaan met deze gevoelens. De patiënt kan zelf het thema van de beelden bepalen (bijvoorbeeld landschappen, zee aanzichten of onderwaterbeelden), die worden begeleid door rustgevende geluiden via een koptelefoon.

 

Veel patiënten vinden het ook lastig om te weten wat ze moeten doen tijdens de scan, zoals hun adem inhouden en volledig bewegingloos blijven liggen wanneer dit noodzakelijk is. Om patiënten hierbij te helpen geeft het Philips-systeem audiovisuele aanwijzingen tijdens de videobeelden, zodat ze weten wat ze moeten doen en hoe lang. Dit terwijl een voortgangsbalk aangeeft hoe ver de scanprocedure gevorderd is. Het verbeteren van de naleving van de patiënt vermindert de behoefte aan interventie van de radiologie-technicus en helpt de maximale scankwaliteit te ondersteunen.

 

“Onze Ambient Experience in-bore Connect-oplossing is gericht op het helpen van patiënten en medisch personeel de nodige kwaliteit van beeldvorming te krijgen”, aldus Werner Satter, General Manager Healthcare Experience Solutions bij Philips. “De wereldwijde aanname van onze oplossingen ter verbetering van de patiëntbeleving laat zien hoe de combinatie van een patiëntgerichte benadering met innovatieve technologie en design kan bijdragen aan betere resultaten.”

 

Een onderzoek aan het Herlev Gentofte University Hospital in Denemarken laat zien dat de Ambient Experience in-bore Connect-oplossing hen hielp het aantal herhaalde scans te verminderen. Het ziekenhuis vergeleek het aantal onderbroken onderzoeken voor en na de installatie van de Ambient Experience in-bore Connect-oplossing met andere scanners in de faciliteit. Uit de gegevens blijkt dat hun gemiddelde aantal jaarlijkse herhaalde scans met 70% is gedaald*. Uit hetzelfde onderzoek bleek dat 84% van de patiënten zich rustiger voelde.

 

Aanvullend bewijs van de voordelen van een betere patiëntbeleving tijdens beeldvormingsprocedures is onlangs gepubliceerd naar aanleiding van een Philips-onderzoek (‘Patient Experience in Imaging Study’). Hierbij werden 603 patiënten in de Verenigde Staten en Duitsland gevraagd naar hun tevredenheid, verwachtingen, voorkeuren en onvervulde behoeften met betrekking tot diagnostische beeldvormingsprocedures in het afgelopen jaar. Hoewel de meeste patiënten aangaven dat er goed voor hen werd gezorgd, dat ze werden gerespecteerd en geïnformeerd over de beeldvormingsprocedure, zeiden velen ook dat ze zich nerveus, onzeker en machteloos voelden tijdens de procedure. Over het algemeen hechtten deze patiënten veel waarde aan veiligheid en welzijn tijdens de gehele beeldvormingsprocedure, en aan snelheid en comfort tijdens het onderzoek zelf. De Ambient Experience in-bore Connect-oplossing van Philips is speciaal ontworpen om tegemoet te komen aan deze patiëntbehoeften.

Ambient Experience

De Ambient Experience in-bore Connect-oplossing maakt deel uit van het grotere portfolio van Ambient Experience-oplossingen van het bedrijf. In het afgelopen decennium zijn er meer dan 1.250 Ambient Experience-oplossingen geïnstalleerd in radiologieafdelingen, spoedeisende hulpafdelingen en behandelkamers in meer dan 50 landen.

 

Om meer te weten te komen over hoe Philips mensen, gegevens en technologie met elkaar verbindt om bij te dragen aan de ontwikkeling van de radiologie, bezoek dan stand nr. 6735 op het jaarlijkse congres van de Radiological Society of North America (RSNA), dat dit jaar plaatsvindt van 26 november t/m 1 december in Chicago (VS), en waar de Philips Ambient Experience in-bore Connect-oplossing voor MR zal worden getoond. Voor meer informatie over het volledige Philips-aanbod van geïntegreerde beeldvormingssystemen, apparaten, informatics en diensten op #RSNA17, en voor live updates tijdens het congres, kunt u Philips volgen op Twitter @PhilipsLiveFrom, of bezoek www.philips.com/rsna.

 

*Op het Herlev Gentofte University ziekenhuis in Denemarken. Vergeleken met het gemiddelde van de 5 andere Philips MR-scanners zonder Ambient Experience en In-boring Connect. Resultaten van casestudy's zijn niet voorspellend voor resultaten in andere gevallen. Resultaten in andere gevallen kunnen variëren.

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Met wereldwijd circa 73.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2016 een omzet van 17,4 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.com/newscenter.

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Media assets

Deel op social media

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/press/2017/20171116-philips-bereikt-mijlpaal-met-250e-installatie-van-mr-ambient-experience-in-bore-connect-oplossing.html Link gekopieerd

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.