Amsterdam, Nederland en Wenen, Oostenrijk – Koninklijke Philips N.V. (NSYE: PHG, AEX: PHIA) heeft vandaag bekendgemaakt dat op het congres van de European Association of Nuclear Medicine (EANM) van dit jaar oplossingen voor moleculaire beeldvorming centraal zullen staan. Philips richt hiermee de aandacht op zijn inzet voor innovatie en meer persoonsgerichte zorg. Moleculaire beeldvorming biedt inzicht in lichaamsprocessen op moleculair en cellulair niveau en houdt een potentiële transformatie van de gezondheidszorg in door het mogelijk te maken ziektes eerder te constateren en preciezer te behandelen. Philips blijft eraan werken om in het vakgebied van de nucleaire geneeskunde oplossingen voor moleculaire beeldvorming te introduceren die de kwantitatieve nauwkeurigheid vergroten en nieuwe klinische toepassingen mogelijk maken om de zorg meer te personaliseren en de workflow – van diagnose tot behandeling – efficiënter te maken. Op de Philips-stand op het EANM-congres zijn de nieuwste oplossingen en technologieën te zien die de toekomst van de nucleaire geneeskunde dichterbij brengen, zoals Vereos Digital PET/CT.
Met Vereos, het eerste en enige volledig digitale systeem voor positronemissietomografie (PET)/CT ter wereld, maakt Philips werk van de toezegging om de zorg verbeteren door middel van betere detecteerbaarheid en karakterisering van kleine laesies[1]. Vereos zorgt voor een betere patiëntervaring door snelle scans (minder dan 5 min.) van het hele lichaam met een lage PET-dosis[2], zonder dat dit ten koste gaat van de beeldkwaliteit. Vereos vereenvoudigt het proces van klinische besluitvorming door te zorgen voor een snel en trefzekerder traject voorafgaand aan de behandeling van kanker.
Philips Vereos Digital PET/CT wordt geplaatst in toonaangevende zorginstellingen in verschillende delen van de wereld. De meest recente installatie van de digitale PET/CT-scanner vond plaats in het Isala Oncologisch centrum in Zwolle. “Isala is er trots op een van vijf eerste ziekenhuizen ter wereld te zijn waar de digitale PET/CT-scanner is geplaatst”, aldus Daniëlle Koopman, Technisch Geneeskundige bij het Isala Oncologisch centrum.
“Op dit moment maakt moleculaire beeldvorming het voor artsen mogelijk om op basis van meer inzicht, precisie en zekerheid besluiten te nemen, waarmee gepersonaliseerde zorg weer een stap dichterbij komt”, aldus Kees Wesdorp, hoofd Business Group Diagnostic Imaging. “Philips heeft een duidelijk stempel gedrukt op de nucleaire geneeskunde door artsen de beschikking te geven over innovaties als Time-of-Flight PET en digitale PET/CT. Op het EANM-congres laten we dit jaar zien hoe onze innovaties zijn gericht op vereenvoudiging van het traject naar klinische besluitvorming, door meerwaarde te bieden voor beeldvormingsteams, zorgsystemen en vooral ook voor patiënten.”