10 oktober 2017

Direct een diagnose: PSV gaat mobiele echografieoplossing Philips Lumify inzetten voor onderzoek van blessures bij spelers

  • PSV-spelers korter in onzekerheid over blessure door on-the-spot diagnose 
  • Lumify is het eerste Philips mobiele echografie-apparaat op app-basis

Eindhoven - Hoe ernstig is het? Dat is de vraag waar het om gaat als een speler geblesseerd raakt. Vaak is nader onderzoek noodzakelijk. Nu duurt het bij een blessure van een PSV-speler gemiddeld twaalf uur voordat er daadwerkelijk een diagnose kan worden gesteld nadat een echo in het ziekenhuis is gemaakt.  Dat is mentaal zwaar voor een speler en lastig voor de planning van de trainer. Is de speler voor de volgende training beschikbaar? Kan hij in de naderende wedstrijd opgesteld worden? Iedere vorm van onduidelijkheid heeft gevolgen voor de planning van de coach. Bovendien kan er pas na de diagnose een behandelplan worden opgesteld en trainingen ingepland. Met Philips Lumify, een mobiele echografie-oplossing voor tablets en smartphones, kan direct een eerste diagnose gesteld worden. PSV gaat als eerste professionele voetbalclub ter wereld de Philips Lumify inzetten voor de diagnose van blessures en acute zorg bij hun spelers.

Video thumbnail image

Met de mobiele echografie-oplossing voor tablets/smartphones(voetnoot) kan de medische staff van PSV vanaf nu direct en overal waar nodig een eerste diagnose stellen bij vermeende blessures. “De Lumify is een geweldige, zeer bruikbare tool voor ons werk”, zegt medisch manager Wart van Zoest van PSV. “We kunnen nu veel sneller een eerste diagnose en prognose stellen, alle betrokkenen kunnen veel vlugger handelen. En dat kunnen we overal doen. Op ons trainingscomplex, in de catacomben van een stadion of in een hotel in het buitenland.”

Video thumbnail image

Snel een onderbouwde beslissing

Lumify, de echografie-oplossing van Philips op app-basis, helpt zorgprofessionals om snel onderbouwde beslissingen te kunnen nemen. Het systeem is vanaf het najaar beschikbaar in Nederland en binnenkort ook in België, en is het eerste echografiesysteem van Philips op app-basis. Met het complete aanbod aan Lumify-transducers kunnen artsen in uiteenlopende zorgsituaties elk cruciaal moment benutten: zij kunnen zelf direct handelen, op elke willekeurige locatie. De Philips Lumify-technologie is verwerkt in de handgreep van de transducer en niet gebonden aan een groter Philips-systeem. Hierdoor kan de zorgverlener de Lumify gemakkelijk meenemen en overal waar nodig toepassen.  De arts hoeft alleen de Lumify-app te downloaden vanuit de Google Play Store, de Philips-transducer met een compatibele tablet/smartphone te verbinden en de app te starten.

 

“Philips’ visie voor echografie op app-basis is erop gericht hoogwaardige mobiele echoapparatuur beschikbaar te maken voor een bredere groep zorgprofessionals, zodat op meer locaties meer patiënten kunnen worden geholpen”, aldus Carmen Silverstandt, Business Manager Echografie bij Philips Benelux. “De echografie wordt in toenemende mate digitaal. De Philips Lumify-oplossing verbindt daarom gangbare compatibele tablets/smartphones met een mobiele applicatie, geavanceerde transducertechnologie, geïntegreerde IT en ondersteunende diensten. Zo helpen wij zorgaanbieders de zorg aan patiënten te verbeteren en de kosten te verlagen.”  Kijk voor meer informatie over Lumify en de volledige reeks echografieoplossingen op www.philips.nl/lumify.

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Met wereldwijd circa 70.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2016 een omzet van 17,4 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Saskia van Wezel - Maas

Saskia van Wezel - Maas

Sr. Communicatiemanager / woordvoerder Health Systems

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Thijs Slegers

PSV

Tel.: +31 (0)6 51 30 22 79

Media assets

Deel op social media

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.