Nieuwscentrum

31 augustus 2017

Philips-innovaties op IFA 2017 op het gebied van persoonlijke gezondheid stellen de consument centraal

Berlijn – Op de Internationale Funkausstellung (IFA), die dit jaar van 1 t/m 6 september plaatsvindt in Berlijn, presenteert Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHIA) diverse nieuwe producten en diensten die consumenten in staat stellen een actieve rol te spelen in hun eigen gezondheid en welzijn, voor een optimale kwaliteit van leven. De Philips-blikvangers op deze internationale elektronicabeurs omvatten onder meer innovaties op het gebied van slaaptherapie, zorg voor moeder en kind, luchtkwaliteit, mondzorg en schoonheidsproducten voor vrouwen. 

 

“Bij Philips zijn we ervan overtuigd dat er altijd een manier is om het leven beter te maken”, aldus Egbert van Acht, Business Leader Health & Wellness en per 1 oktober 2017 Chief Business Leader van de Personal Health-activiteiten van Philips. “De digitale platforms en slimme oplossingen die we dit jaar presenteren op IFA zijn speciaal ontworpen om consumenten meer inzicht in en meer controle over hun gezondheid te geven, evenals betere toegang tot professionele expertise en adviezen. Ze omvatten alle levensfases, van kwetsbare pasgeboren kinderen tot ouderen die graag onafhankelijk willen blijven. Een systeem zoals Care Orchestrator – dat voortbouwt op onze wereldwijde leidende positie op het gebied van slaaptherapie-oplossingen – toont aan dat Philips een koploper is op het gebied van digitale gezondheidszorg.”

 

Care Orchestrator draait op het Philips Healthsuite-platform en is een patiëntenbeheeroplossing voor mensen met chronische slaap- en ademhalingsaandoeningen die thuis wonen. Het verbindt patiënten, aanbieders van thuiszorg, artsen en verzekeraars binnen één cloud-platform. Care Orchestrator stelt zorgprofessionals in staat om gepersonaliseerde ondersteuning, begeleiding en voorlichting te bieden aan patiënten in hun thuisomgeving, en ondersteunt zorgverleners met concreet bruikbare gegevens voor snelle, goed onderbouwde klinische besluitvorming. Onderdeel van Care Orchestrator is de DreamMapper-app van Philips, die patiënten in staat stelt om thuis hun voortgang in kaart te brengen. Gebruik van deze app zorgt voor een gemiddelde stijging van 25% in het gebruik van slaaptherapie [1], en bevordert de therapietrouw.

 

Philips heeft gedurende 10 jaar via de cloud gegevens verzameld over ruim 2,5 miljard nachten slaap, afkomstig van meer dan 5 miljoen via internet verbonden slaaptherapie- en beademingsapparaten. De onderneming benut deze informatie om voortdurend innovatieve en effectieve producten en oplossingen te ontwikkelen die mensen wereldwijd ondersteunen bij hun slaap en ademhaling.

Nieuwste Philips-innovaties op IFA 2017 

Philips presenteert op IFA 2017 onder meer de volgende consumentenproducten en  oplossingen die een gezonde levensstijl bevorderen en mensen helpen om thuis zelfzorg toe te passen.

Philips Avent uGrow: digitaal platform voor ouders 

uGrow ondersteunt ouders bij het begeleiden van de gezonde ontwikkeling van hun baby. Het is de eerste medische ‘baby-app’ in zijn soort [2] die zinvolle gepersonaliseerde adviezen biedt via apparaten waarmee de app verbinding kan maken. De interactieve uGrow-app biedt artikelen en inzichten die zijn samengesteld door een team zorgprofessionals, en is draadloos verbonden met de slimme babyfoon en slimme oorthermometer van Philips Avent. Vanaf 2018 zal de app samenwerken met nieuwe Philips-apparaten en -oplossingen, waaronder een slim luchtzuiveringssysteem, het Philips Hue-verlichtingssysteem, en een tracker die samenwerkt met de Philips Avent Natural-babyfles om het tijdstip, de duur en de hoeveelheid van voedingen te registreren. De uGrow-gebruikerservaring zal verder worden verbeterd door de toevoeging van Amazon Echo-spraakherkenning later dit jaar. 

Geïntegreerde luchtzuiveringsoplossingen van Philips

Ruim 20% van de wereldbevolking heeft last van allergieën van de luchtwegen, zoals hooikoorts, allergische astma en allergische rhinitis [3]. De vervuiling van de buitenlucht neemt toe: 92% van de wereldbevolking woont op een locatie waar de luchtkwaliteit niet voldoet aan de normen van de Wereldgezondheidsorganisatie [4]. De luchtkwaliteit binnenshuis kan bovendien twee tot vijf maal slechter zijn dan buitenshuis [5]. Door deze omstandigheden zijn steeds meer mensen op zoek naar manieren om hun ademhalingsproblemen te verlichten. Philips komt tegemoet aan deze vraag met geïntegreerde luchtzuiveringsystemen en sensoren die zich aanpassen aan het binnenklimaat en de persoonlijke behoeften van de gebruiker. De bijbehorende Air Matters-app (verkrijgbaar in 52 landen) biedt direct inzicht in de luchtkwaliteit en de hoeveelheden allergenen, zowel binnens- als buitenshuis. Deze geïntegreerde oplossingen en de informatie die ze bieden, ondersteunen mensen met ademhalingsproblemen bij het beheersen en verminderen van hun blootstelling aan irriterende stoffen en allergenen die symptomen kunnen opwekken (zoals pollen, huisstofmijt, huidschilfers van huisdieren en schimmelsporen), zodat ze zo hun gezondheid kunnen beschermen. 

Digitaal platform voor mondzorg 

De Philips Sonicare DiamondClean Smart is een complete mondverzorgingsoplossing voor een gezondere mond. Samen met het Philips Sonicare Breath Care-systeem biedt Philips via één platform unieke onderling verbonden technologieën en diensten aan om mensen te inspireren en te stimuleren hun mondhygiëne beter te verzorgen. De DiamondClean Smart-tandenborstel combineert de nieuwste Philips Sonicare-innovaties en -functionaliteit, en biedt gebruikers uitstekende resultaten dankzij een intuïtieve poetservaring, nieuwe, hoogwaardige borstelkoppen en gepersonaliseerde ondersteuning en begeleiding met behulp van slimme sensortechnologie, zodat ze met meer vertrouwen goed kunnen zorgen voor hun mond, gebit en tandvlees [6]. Het Philips Sonicare Breath Care-systeem is voorzien van een nieuwe ademanalysefunctie, en meet en registreert de effecten van bacteriën in de mond op de kwaliteit van de adem, om gebruikers te helpen bij het ontwikkelen van een frissere adem en betere mondverzorging. De Philips Sonicare-app functioneert nu als complete digitale oplossing voor persoonlijke mondzorg en stelt gebruikers in staat om hun poetsroutine en ademkwaliteit dagelijks in de gaten te houden, resultaten te delen met mondzorgprofessionals, en eenvoudig toegang te krijgen tot gepersonaliseerde begeleiding en adviezen.

Philips Lumea Prestige en Lumea IPL-app

Steeds meer vrouwen zijn op zoek naar gepersonaliseerde oplossingen voor schoonheid en persoonlijke verzorging. De introductie van de nieuwe Philips Lumea Prestige – een innovatief ontharingsapparaat voor thuisgebruik dat gebruikmaakt van IPL-technologie (Intense Pulsed Light) – komt tegemoet aan deze behoefte. Het apparaat is ontwikkeld voor de verschillende vormen, rondingen en huidskleuren van vrouwen over de hele wereld, en beschikt over vier speciale opzetstukken voor ontharing van het lichaam, de bikinilijn, het gezicht en de oksels. Daarmee is de Philips Lumea Prestige het eerste IPL-apparaat ter wereld met ronde opzetstukken voor elk deel van het lichaam. De nieuwe SmartSkin-sensor meet bovendien de huidskleur met één druk op de knop, zodat vrouwen precies weten welke instelling het beste past bij hun huid. Wanneer de Lumea IPL-app wordt gebruikt in combinatie met het apparaat, kan er nog uitgebreidere begeleiding worden geboden in de vorm van een behandelplan dat specifiek is afgestemd op de individuele behoeften van de gebruikster. Met maar liefst 92% vermindering van haargroei in slechts drie behandelingen is de Lumea Prestige tevens een perfecte oplossingen voor vrouwen die snel optimaal resultaat willen behalen. 

 

Philips presenteert dit jaar op de IFA ook diverse andere producten, waaronder nieuwe huishoudelijke apparaten, koffiezetapparaten en oplossingen voor persoonlijke verzorging en thuisbewaking. 

Philips op de IFA

 

De persconferentie van Philips vindt plaats op 31 augustus om 12.15 uur in Hal 22 van het Messe Berlin-beursgebouw. De livestream van de persconferentie kan worden bekeken op www.philips.com/ifa. Egbert van Acht zal op het podium worden vergezeld door Kostas Vouzas, General Manager Europe bij TP Vision, en Chris Worp, hoofd van de Business Group Home van Philips Lighting.

 

Voor meer informatie over de nieuwste Philips-innovaties op IFA 2017 kunt u terecht op www.philips.com/ifa, Philips volgen op Twitter @PhilipsLiveFrom, of onze sociale-media-kanalen op YouTube en LinkedIn bezoeken.

 

 

[1] Hardy, W., Powers, J., Jasko, J.G., Stitt, C., Lotz, G., en Aloia, M.S. (2016). A mobile application and website to engage sleep apnea patients in PAP therapy and improve adherence to treatment [White Paper].

[2] De uGrow-app is in EU-landen geregistreerd als medisch hulpmiddel conform EU-richtlijn 93/42/EEG, en in de Verenigde Staten bij de Food & Drug Administration (FDA) als ‘Medical Device Data System’ conform richtlijn 22CFR880.6310.

[3] http://www.who.int/gard/news_events/1-3.GARD-06-07-K1.pdf?ua=1 

[4] http://www.who.int/mediacentre/news/releases/2016/air-pollution-estimates/en/

[5] Werkelijke waarden: luchtkwaliteit binnenshuis 1,62 tot 6,37 keer slechter dan buitenshuis in de zomermaanden, en 2,05 tot 10,99 keer slechter in de wintermaanden. Tekst en gegevens ontleend aan: T. Salthammer, Angewandte Chemie, internationale editie 52, (2013), 3320.

[6] Gegevens ter inzage beschikbaar bij Philips (2017).

Over Koninklijke Philips N.V.

Philips heeft gedurende 10 jaar via de cloud gegevens verzameld over ruim 2,5 miljard nachten slaap, afkomstig van meer dan 5 miljoen via internet verbonden slaaptherapie- en beademingsapparaten. De onderneming benut deze informatie om voortdurend innovatieve en effectieve producten en oplossingen te ontwikkelen die mensen wereldwijd ondersteunen bij hun slaap en ademhaling.

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Media assets

Deel op social media

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/press/2017/20170831-philips-innovaties-op-ifa-2017-op-het-gebied-van-persoonlijke-gezondheid-stellen-de-consument-centraal.html Link gekopieerd

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.