25 augustus 2017

Philips presenteert geïntegreerde cardiologieoplossingen voor betere zorgverlening op ESC-congres

  • Speciale aandacht voor patiëntgerichte cardiovasculaire zorgoplossingen voor diagnose en beeldgeleide therapie en ‘connected care’ via patiëntbewaking 
  • Toont Philips’ ambitie om naadloze zorg te verlenen

 

Amsterdam / Barcelona (Spanje) Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHIA), een wereldwijde marktleider op het gebied van gezondheidstechnologie, heeft vandaag bekendgemaakt aanwezig te zullen zijn op het congres van de European Society of Cardiology (ESC), dat dit jaar plaatsvindt van 26 tot en met 30 augustus in Barcelona (Spanje). Philips zal tijdens het congres speciaal de aandacht vestigen op de nieuwste geïntegreerde oplossingen en diensten die mensen, gegevens en technologie met elkaar verbinden om zo naadloze zorgverlening mogelijk te maken en patiënten met hart- en vaatziekten een betere kwaliteit van leven te kunnen bieden. Philips zal op het ESC-congres de volgende generatie van zijn cardiologieportfolio presenteren, waaronder de multimodale beeld- en informatiebeheeroplossing IntelliSpace Cardiovascular en het Azurion-platform voor beeldgeleide therapie, evenals het X8-2t-systeem voor transesofageale echocardiografie en de Lumify-echografieoplossing.

 

Volgens de World  Health Organization vormen hart- en vaatziekten wereldwijd doodsoorzaak nummer één. In Europa worden elk jaar 11 miljoen nieuwe gevallen vastgesteld, en 45% van alle sterfgevallen in Europa is toe te schrijven aan hart- en vaatziekten. Om aan de groeiende behoefte aan cardiologische zorg te kunnen voldoen en de patiënt beleving te veranderen, richt Philips zich op oplossingen om de gezondheid te managen in plaats van ziekte. Met het oog op een naadloze werkstroom zijn Philips-technologieën verbonden met het netwerk om zorgprofessionals meer mogelijkheden te bieden om tijdig een betrouwbare diagnose te stellen, meer individueel afgestemde behandelingen te bieden, en snellere en effectievere patiënttrajecten uit te stippelen.

 

“In ons Future Health Index-onderzoek voor 2017 gaven cardiologen aan dat zij meer vertrouwen hadden in integratie van zorgsystemen om zorg goedkoper te maken dan collega’s in andere specialismen”, aldus Bert van Meurs, hoofd van het Philips-onderdeel Image Guided Therapy. “Daarom denken wij bij Philips dat we de levens van patiënten met hart- en vaatziekten kunnen verbeteren door zorgprofessionals de oplossingen te bieden zoals ons nieuwe generatie platform voor beeldgeleide therapie, geavanceerde catheters, klinische informatica en service. Hiermee kunnen we waarde gestuurde zorg bieden door een gepersonaliseerde, hoogwaardige en geïntegreerde benadering– en tegen lagere kosten.”

 

Om de toekomst van echocardiografie vorm te geven, kan Philips teruggrijpen op dertig jaar aan ervaring op echografiegebied. Met de recente overname van TOMTEC, een toonaangevende aanbieder van intelligente software voor beeldanalyse, geeft Philips blijk van zijn inzet voor innovatie op het gebied van automatisering en kwantificering binnen de echocardiografie. 

 

“Tijdens het ESC-congres van dit jaar zijn we voor het eerst sinds de overname van TOMTEC in de gelegenheid om ons rechtstreeks te presenteren aan cardiologen”, aldus Vitor Rocha, hoofd van het Philips-onderdeel Ultrasound. “We kijken ernaar uit om te laten zien hoe de technologie van TOMTEC ons portfolio aanvult, zodat we de mogelijkheden van onze echocardiografie-oplossingen kunnen uitbreiden met geavanceerde automatisering.”

 

Philips presenteert op het ESC-congres de volgende innovaties op het gebied van echocardiografie:

  • EPIQ met HeartModel, uitgerust met de X8-2t Live 3D transesofageale transducer, tilt cardiale beeldvorming naar een hoger plan, zorgt voor snelle, eenvoudige en nauwkeurige transesofageale echocardiografie, zodat zorgprofessionals chirurgische pathologieën in real time kunnen diagnosticeren.
  • Affiniti, nu met ondersteuning voor X7-2t Live 3D TEE, zorgt voor meer zekerheid en maakt transesofageale 3D-beeldvorming beschikbaar voor een bredere groep patiënten.
  • Lumify, nu uitgebreid met de S4-1 ‘phased array’-transducer en voorgeprogrammeerde hartonderzoeken, levert hartbeelden van uitzonderlijke kwaliteit en triage op elk Android-apparaat.

 

Philips neemt een leidende positie in op het gebied van beeldgeleide therapie en biedt een uniek portfolio van interventionele beeldvormende systemen en apparaten, plannings- en navigatiesoftware en bijbehorende diensten, ondersteund door een wereldwijd netwerk van toonaangevende klinische partners. De Philips-oplossingen voor beeldgeleide therapie stellen zorgprofessionals in staat om een passende behandeling van het cardiale of perifere vaatstelsel in te stellen, te begeleiden, uit te voeren en te bevestigen. Met de recente overname van de therapeutische apparatuur voor cardiovasculaire ingrepen uit het sterk concurrerende productaanbod van Spectranetics breidt Philips zijn bestaande oplossingen uit om patiënten betere zorg te kunnen bieden. Op het ESC-congres presenteert Philips zijn uitgebreide portfolio van geïntegreerde oplossingen voor interventionele cardiologie, waaronder:

  • Azurion, het onlangs geïntroduceerde nieuwe platform voor beeldgeleide therapie, stelt zorgprofessionals in staat om eenvoudig en trefzeker een scala aan gangbare en complexe ingrepen te verrichten, zodat interventielaboratoria optimaal kunnen presteren en er hoogwaardige zorg wordt verleend.
  • Met de nieuwe iFR Roadmap**-technologie, exclusief beschikbaar voor interventionele laboratoria van Philips, kunnen artsen in real time navigeren in bloedvaten en kransslagaders.
  • De Philips SyncVision iFR-oplossing voor coregistratie kan – gekoppeld aan CORE IVUS- en Physiology-technologie – worden ingezet bij het plaatsen van stents in gevallen met complexere laesies.

 

Philips geeft tijdens het ESC-congres, in het Forum-gedeelte van de stand, dagelijks een aantal korte presentaties over oplossingen en technologieën ter ondersteuning van gepersonaliseerde hartzorg. Philips organiseert ook een ‘Satellite Symposium on Ultrasound’, met toonaangevende internationale deskundigen die duidelijk maken hoe ontwikkelingen in live driedimensionale echografie kunnen bijdragen aan betere zorgverlening aan en begeleiding van patiënten. Verder zullen er twee paneldiscussies worden gewijd aan diagnostische en peri-interventionele beeldvorming, waarbij ter illustratie ook casestudies aan bod komen. Kijk voor het volledige programma van de Forum-sessies, symposia en practicumsessies op www.philips.com/esc

 

Bezoek de Philips-stand (H800) om kennis te maken met de innovatieve oplossingen en diensten die artsen en ziekenhuizen de mogelijkheid bieden om op een meer geïntegreerde manier geavanceerde cardiovasculaire zorg te bieden aan patiënten over de hele wereld. Volg tijdens het evenement het gesprek over #ESCcongres op @PhilipsLiveFrom en @PhilipsHealth.

 

*1. iFR Roadmap is geen zelfstandig werkende technologie, maar alleen leverbaar als onderdeel van het Dynamic Coronary Roadmap-pakket.

 **2. iFR Roadmap is in afwachting van goedkeuring door de FDA (U.S. Food and Drug Administration) nog niet in de Verenigde Staten op de markt verkrijgbaar.

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Met wereldwijd circa 71.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2016 een omzet van 17,4 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Saskia van Wezel - Maas

Saskia van Wezel - Maas

Sr. Communicatiemanager / woordvoerder Health Systems

You are about to visit a Philips global content page

Continue
Fabienne van der Feer

Fabienne van der Feer

Philips Image Guided Therapy

Tel: + 31 622 698 001

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Media assets

Azurion: next generation image-guided therapy platform, with instant wave-Free Ratio (iFR) technology

Deel op social media

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.