Nieuwscentrum

27 juni 2017

Philips krijgt toestemming van FDA om meerdere nieuwe toepassingen op de markt te brengen voor Philips IntelliSpace Portal-radiologieplatform


Verbeterde toepassingen voor neurologie, cardiologie en oncologie helpen medisch personeel om medische beelden te analyseren en te vergelijken, behandelingsmogelijkheden te beoordelen en de reactie op de behandeling in de loop van de tijd in de gaten te houden

Amsterdam Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHIA), een wereldwijde marktleider op het gebied van gezondheidstechnologie, heeft vandaag bekendgemaakt dat de onderneming van de Amerikaanse Food & Drug Administration (FDA) op grond van artikel 510 lid k van de Food, Drug & Cosmetic Act toestemming heeft gekregen om IntelliSpace Portal 9.0 en een aantal bijbehorende innovatieve radiologietoepassingen in de Verenigde Staten op de markt te brengen. Deze nieuwste versie van dit Philips-platform voor geavanceerde visuele analyses en kwantificering van medische beelden biedt nu verbeterde aanvullende toepassingen voor longitudinaal hersenonderzoek (Longitudinal Brain Imaging) en multimodale tumortracering (Multi-Modality Tumor Tracking), evenals geoptimaliseerde evaluatie van longnodules (Lung Nodule Assessment).

 

IntelliSpace Portal 9.0 is al sinds november 2016 buiten de Verenigde Staten te koop, en is vanaf deze maand dus ook verkrijgbaar in de grootste zorgmarkt ter wereld. 

 

Kwantificatie en snelle diagnose van aandoeningen

De innovaties waarvoor nu toestemming is verkregen bestaan uit meer dan 70 applicaties die IntelliSpace Portal 9.0 aanbiedt op één platform, en die meerdere klinische domeinen binnen de radiologie bestrijken, waaronder neurologie, oncologie en cardiologie. Het platform biedt medisch personeel een volledig overzicht van elke patiënt, zodat ze aandoeningen kunnen kwantificeren en snel diagnoses kunnen stellen met behulp van multimodale klinische applicaties die zijn geoptimaliseerd voor patiëntenevaluaties gedurende langere periodes.

 

Het aantal mensen met kanker en chronische aandoeningen zoals hart- en vaatziektes, COPD en dementie blijft toenemen. Tijdige diagnoses en vroeg ingrijpen kunnen de zorgresultaten voor de patiënt verbeteren. Deze aandoeningen vereisen tevens een langetermijnbehandeling en voortdurende nacontroles om de reacties van de patiënt op een bepaalde behandeling in de loop der tijd in de gaten te houden, en om de vervolgstappen in het behandelingstraject te bepalen.

 

“Analytische toepassingen die zijn geoptimaliseerd voor ondersteuning van de klinische besluitvorming en longitudinale en gekwantificeerde patiëntenopvolging worden steeds belangrijker voor radiologen”, aldus Mark van Buchem, hoogleraar neuroradiologie bij het Leids Universitair Medisch Centrum en een van de experts die hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van IntelliSpace Portal 9.0. “Dergelijke toepassingen helpen ons bij de visualisatie en kwantificering van zeer subtiele ziekteverschijnselen en in de loop der tijd optredende veranderingen die soms met het blote oog niet waarneembaar zijn. IntelliSpace Portal 9.0 kan naadloos worden geïntegreerd in onze bestaande werkstromen en is een zeer waardevolle aanvulling op onze patiëntenzorg.”

 

“IntelliSpace Portal toont aan hoe Philips voortdurend innoveert om medisch personeel te helpen in één keer de juiste diagnose te stellen, de ontwikkeling van aandoeningen in de gaten te houden en de zorg voor patiënten te verbeteren”, aldus Yair Briman, hoofd van het Philips-onderdeel Healthcare Informatics. “In samenwerking met onze klinische partners ontwikkelen we oplossingen die artsen helpen om nauwkeurigere en meer inzichtelijke diagnoses te stellen. Onze nieuwste innovaties op het gebied van klinische informatica kunnen nu worden gebruikt om effectievere zorg te bieden aan meer patiënten, zelfs de meest complexe gevallen.”

 

Evaluatie van hersenaandoeningen in de loop der tijd

De nieuwste via Intellispace Portal aangeboden klinische innovatie die nu in de Verenigde Staten op de markt mag worden gebracht, is Longitudinal Brain Imaging (LoBI), een toepassing voor de analyse van hersenbeelden ter ondersteuning van de evaluatie van neurologische aandoeningen in de loop der tijd. LoBI helpt medisch personeel om de ontwikkeling van de ziekte in de gaten te houden bij patiënten met neurodegeneratieve aandoeningen zoals een beroerte, de ziekte van Alzheimer en multiple sclerose (MS).

 

Bedrijfseigen qEASL-technologie voor oncologie

De module voor multimodale tumortracering (Multi-Modality Tumor Tracking) is uitgerust met de qEASL-functie[1], die een nieuwe methode biedt voor optimale metingen van tumorvolume aan de hand van MRI- en CT-scans. Deze functionaliteit is gericht op verbetering van de huidige standaard voor nacontroles bij kankerbehandelingen, en geeft een visuele indicatie van hoe de cellen reageren op de behandeling.De Lung Nodule Assessment-functie is nu ook beschikbaar in de Verenigde Staten. Deze tool voor diagnostische beeldvorming voorziet in kwantitatieve en kwalitatieve informatie over longnodules in één CT-onderzoek, of door middel van meerdere thoraxonderzoeken in de loop der tijd.

 

1qEASL staat voor ‘quantitative European Association for the Study of the Liver’

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Met wereldwijd circa 70.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2016 een omzet van 17,4 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum.

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Bauke van der Loo

Philips Benelux

Tel.: +31 6 1159 7793

Media assets

Deel op social media

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.