Nieuwscentrum

11 mei 2017

I-MPower: krachtige boost voor werkloze jeugd in Amsterdam

Vijf grote bedrijven – Philips, Randstad, Manpower, Alliander, Nuon – en de gemeente Amsterdam hebben vandaag het startsein gegeven voor het bijzondere werkgelegenheidsproject I-MPower. Met dit initiatief willen zij gezamenlijk een bijdrage leveren aan het terugdringen van de jeugdwerkeloosheid in de regio Amsterdam. Dit doen zij met de hulp van jongeren die zelf werkloos zijn. 

 

Twaalf jongeren uit de regio Amsterdam met een achterstand tot de arbeidsmarkt treden vandaag in dienst als jongerencoach bij Nuon, Alliander of Philips. Zij hebben de opdracht om binnen een jaar minimaal 90 werkloze jongeren uit hun omgeving te begeleiden naar een baan of hen te stimuleren om een studie- of leerwerktraject op te pakken. De jongerencoaches maken zelf een plan van aanpak. Hiervoor maken ze gebruik van hun persoonlijke ervaringen en eigen netwerk. Ze worden hierbij ondersteund door Manpower en Randstad en krijgen zelf ook een opleiding aangeboden. 

 

Elkaar inspireren

Het werkgelegenheidsprogramma I-MPower is gebaseerd op de zogenoemde ‘peer-educatie-methodiek’ ofwel het leren van gelijken. “Via I-MPower laten we jongeren werkervaring op doen in de hoop anderen te inspireren. Vanuit hun eigen kracht en met hun eigen verhaal”, aldus Arjan te Wierik, Areamanager Social Projects bij Nuon en projectleider I-MPower. “Met dit programma stimuleren we hun zelfredzaamheid, wat resulteert in persoonlijke groei en uiteindelijk in een beter toekomstperspectief.” 

 

Dat deze methodiek succesvol is, bleek al uit de vorige edities van I-MPower in 2014  en 2015. Toen zijn in totaal 178 jonge werkloze jongeren door andere jongeren succesvol begeleid naar werk en/of school. 

 

Jeugdwerkeloosheid

Met de derde editie van I-MPower zullen wederom minimaal 100 werkloze jongeren geholpen worden op de arbeidsmarkt. Met I-MPower laten de deelnemende bedrijven zien dat ze zich  betrokken voelen bij Amsterdam en leveren ze een concrete bijdrage aan vermindering van de jeugdwerkloosheid. Wethouder Vliegenthart: “Onze actieve en intensieve aanpak van jeugdwerkloosheid in Amsterdam werkt. De jeugdwerkloosheid daalt gestaag. Maar met name onder lager-opgeleide jongeren en jongeren van niet-westerse afkomst blijft de werkloosheid te hoog. Dit soort initiatieven blijven dus heel hard nodig.”

 

Sociaal betrokken

De deelnemende bedrijven geloven in het concept van I-MPower. Het past binnen hun streven een relevante bijdrage te leveren aan onze maatschappij en kansen te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De deelnemende bedrijven bieden al langere tijd verschillende werkgelegenheidsprogramma’s aan. 

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Met wereldwijd circa 70.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2016 een omzet van 17,4 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum.  

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Media assets

Deel op social media

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.