7 maart 2017

Philips voor tweede jaar op rij ’s werelds grootste octrooiaanvrager bij het Europees Octrooibureau

  • Philips heeft in 2016 2.568 octrooiaanvragen* ingediend bij het Europees Octrooibureau
  • Onderneming handhaaft koppositie op drie strategische octrooiaanvraaggebieden: ‘medische technologie’, ‘elektrische machines, apparatuur, energie’ en ‘meting’

 

AmsterdamKoninklijke Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA), een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie, heeft vandaag bekend gemaakt dat het voor het tweede jaar op rij ’s werelds grootste octrooiaanvrager was bij het Europees Octrooibureau (EOB). Volgens de ranglijst van octrooiaanvragers voor 2016 die het EOB vandaag heeft uitgebracht, heeft Philips in 2016 2.568 octrooiaanvragen* ingediend bij het EOB.

 

Daarnaast staat Philips op drie toonaangevende technologie gebieden ook bovenaan de lijst van aanvragers: ‘medische technologie’, ‘elektrische machines, apparatuur, energie’ en ‘meting’. Het EOB heeft voor geen enkele technologie gebied meer aanvragen ontvangen dan voor medische technologie. 

 

Philips was opnieuw ook veruit de grootste Nederlandse aanvrager van octrooien bij het EOB: een derde van alle octrooiaanvragen van Nederlandse ondernemingen. Philips blijft dus een belangrijke partij in het Nederlandse innovatielandschap.

 

Ons volledige portfolio van intellectuele eigendommen (IE) omvat op dit moment 79.000 octrooien, 49.000 handelsmerken, 86.000 modelrechten en 4.400 domeinnamen. 

 

“We zijn er trots op dat we onze positie als wereldwijd grootste aanvrager van octrooien bij het EOB hebben kunnen handhaven”, aldus Brian Hinman, Chief Intellectual Property Officer bij Philips. “Deze prestatie laat zien dat Philips volop inzet op innovatie en een sterke IE-portfolio nastreeft om zijn positie op dat gebied te beschermen. Intellectueel eigendom is een strategisch waardescheppend bedrijfsmiddel voor Philips en is nauw verbonden met onze missie om het leven van mensen te verbeteren door middel van innovatie. Hoewel we meer belang hechten aan de kwaliteit van onze IE portfolio dan aan het aantal octrooien, zijn we er toch heel blij mee dat we nog steeds bovenaan staan bij het EOB.”

 

“De resultaten van 2016 bevestigen de aantrekkelijkheid van Europa als een toonaangevende internationale markt voor innovatie”, aldus Benoît Battistelli, bestuursvoorzitter van het EOB. “Philips behoort al jaren tot de meest actieve aanvragers bij het EOB en het is een hele prestatie dat de onderneming nu opnieuw de meeste aanvragen bij het EOB heeft ingediend. De prominente rol van Philips en andere Europese ondernemingen in onze ‘top tien’ getuigt van de dynamiek van Europese uitvinders en innovatoren.”

 

Het volledige persbericht van het Europees Octrooibureau en de bijbehorende materialen zijn beschikbaar op www.epo.org. Meer informatie over Philips Intellectual Property & Standards is te vinden op www.ip.philips.com.  

 

* Dit aantal is inclusief de octrooiaanvragen van Philips Lighting (waarvoor Philips meerderheidsaandeelhouder was in 2016) en Lumileds (een volledige dochteronderneming van Philips in 2016).

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Met wereldwijd circa 71.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2016 een omzet van 17,4 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum.  

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Yvette van Braam Morris

Philips Group Communications

Tel.: +31 6 31 639 958

Media assets

Deel op social media

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.