20 februari 2017

Philips vestigt op HIMSS 2017 de aandacht op de rol van ‘connected’ technologie, voorspellende analysesoftware en kunstmatige intelligentie in de ontwikkeling van populatiegerichte zorg en precisiegeneeskunde

 • Presentatie van IntelliSpace Enterprise Edition, de eerste beheerde dienst voor alle klinische informatica en gegevensbeheer van een ziekenhuisorganisatie
 • IntelliSpace Enterprise Edition is een beveiligd ecosysteem van geïntegreerde zorg-IT,  oplossingen en -diensten die patiënten, artsen en zorgbestuurders de beschikking geeft over de geavanceerde hulpmiddelen die ze in de zorgomgeving nodig hebben
 • Philips-klanten, -partners en opinieleiders tonen aan hoe ‘connected’ zorgoplossingen concreet toepasbare inzichten bieden voor betere zorgresultaten, meer toegang tot hoogwaardige zorg en lagere kosten 

 

AmsterdamKoninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHIA), internationaal toonaangevend aanbieder van gezondheidstechnologie, is op het jaarcongres van de Healthcare Information and Management Systems Society (HIMSS17) aanwezig met nieuwe en verbeterde oplossingen, uiteenlopend van populatiespecifieke gezondheid en informatica voor acute zorgverlening tot persoonlijke gezondheid. Dit alles is integreerbaar in een uitermate sterk beveiligd ecosysteem op cloud-basis. Bezoekers aan de Philips-stand (nr. 2105) maken kennis met een integraal pakket van onderling samenwerkende intelligente oplossingen die door middel van geavanceerde gegevens en analysefuncties bijdragen aan onderbouwde, op waarde gebaseerde medische besluitvorming, in het ziekenhuis en bij patiënten thuis. Een prominente rol is weggelegd voor Philips HealthSuite. Dit is een ecosysteem met cloud-functionaliteit dat bestaat uit diverse onderling verbonden apparaten, apps en digitale hulpmiddelen waardoor gepersonaliseerde, voortdurende zorg mogelijk wordt gemaakt die het gehele gezondheidsspectrum beslaat, van preventie en gezond leven tot diagnostiek en behandeling en thuiszorg. 

 

“Dankzij onze meer dan 100-jarige ervaring op het gebied van gezondheidstechnologie is Philips als geen ander in staat om de toon te zetten als het gaat om populatiegerichte zorg. Daarbij beantwoorden we aan de centrale problemen waar zorgstelsels mee te maken hebben rondom de noodzaak om kosten te besparen en tegelijk de zorgkwaliteit en patiënttevredenheid te verbeteren”, aldus Carla Kriwet, Chief Business Leader, Connected Care and Health Informatics, Philips. “Door te voorzien in geavanceerde zorginformatica en intelligente oplossingen binnen een beveiligd ecosysteem, waarin we gebruikmaken van algemene connectiviteitsstandaarden, kunnen zorgverleners gegevens op nieuwe manieren benutten – manieren die zich kenmerken door eenvoudige toegankelijkheid, contextuele relevantie en concrete toepasbaarheid in de zorgomgeving.”

 

Oplossingen voor populatiespecifieke en persoonlijke gezondheid die op de stand te zien zijn, omvatten de nieuwste mogelijkheden op het gebied van populatiespecifieke zorganalyses, preventie en begeleiding van chronische aandoeningen, voorspellende analyses, telezorg, thuismonitoring en slaap- en beademingszorg. 

 

 • Met de overname van Wellcentive heeft Philips uitgebreide expertise in huis gehaald in het samenvoegen en analyseren van patiëntgegevens met het oog op betere zorgresultaten, zowel binnen als buiten het ziekenhuis. Philips Wellcentive analyseert elke maand 1,5 miljard datapunten om daarmee tot concreet toepasbare inzichten te komen. Het bedrijf bedient 35 miljoen Amerikaanse patiënten en beheert 120.000 patiëntpopulaties in 50 staten. 
 • Philips verbetert zijn persoonlijke gezondheidsprogramma’s met de introductie van Jovia Coach, een app voor smartphones die technologie combineert met menselijke coaching voor mensen met een risico op het ontstaan van diabetes type 2. Het programma ondersteunt deelnemers om over te stappen naar gewoonten ten aanzien van voeding, leefstijl en lichaamsbeweging die kunnen helpen diabetes type 2 te voorkomen.
 • Geavanceerde telezorg- en eICU-oplossingen zorgen voor veranderingen in de intensieve zorg om meer levens te kunnen redden en kosten te besparen. Philips’ eICU-programma omvat een functie voor gecentraliseerd beddenbeheer waarmee het casusvolume met 44 procent is verhoogd en de contributiemarges met zo’n 665 procent, oftewel USD 52,7 miljoen, zijn verbeterd.
 • Onze oplossingen voor doorlopende zorg en thuismonitoring helpen patiënten om thuis gezonder te leven en 24 uur per dag met zorgverleners in contact te blijven. Philips Lifeline is het meest gebruikte medische alarmtoestel in de VS en is sinds de introductie al door meer dan 7,5 miljoen mensen gebruikt. Momenteel worden met Lifeline elk jaar meer dan 900.000 patiënten thuis gemonitord. Daarnaast wordt ook CareSage, de Philips-technologie voor voorspellende analyses ter preventie van valincidenten, steeds vaker gebruikt: deze oplossing ondersteunt elke maand inmiddels zo’n 6500 oudere patiënten. 

 

De Philips-oplossingen voor zorginformatica bieden concreet toepasbare inzichten ter ondersteuning van de klinische besluitvorming en verbeterde diagnostiek. Het aanbod omvat adaptieve intelligentie, geïntegreerde zorginformatica, analysefuncties voor de intensieve zorg, geautomatiseerde scoretoekenning voor vroegtijdige waarschuwingen, stralingsdosisbeheer en precisie-oplossingen voor de oncologie, waaronder genomica. 

 

 • Tijdens de HIMSS wordt ook de IntelliSpace Enterprise Edition gepresenteerd, een unieke beheerde dienst van Philips voor de zorginformatica van de gehele ziekenhuisorganisatie. Dit platform integreert het Philips IntelliSpace-portfolio tot een schaalbare oplossing voor klinische informatica en gegevensbeheer. Afnemers van IntelliSpace betalen alleen voor het gebruik van de oplossing en profiteren van de inbegrepen risicodeling. IntelliSpace helpt ziekenhuizen de zorgkwaliteit verder te verhogen en te voldoen aan de veranderende budgettaire eisen en de uitdagingen rondom het beheer, de interoperabiliteit, beveiliging en waardemaximalisatie van gezondheidsgegevens en IT-platforms. 
 • Philips IntelliVue Guardian Software is bedoeld om artsen te helpen bij het vroegtijdig herkennen van subtiele tekenen van verslechtering van de gezondheidstoestand van patiënten op algemene verblijfsafdelingen. Inmiddels heeft de Food and Drug Administration (FDA), de Amerikaanse toezichthouder, goedkeuring verleend voor het gebruik van deze oplossing met de Philips Wearable Biosensor, een draadloos, zelfklevend medisch hulpmiddel voor eenmalig gebruik dat onopvallend op de borst wordt gedragen en automatisch en continu belangrijke vitale functies meet, waaronder de ademhaling, en hulpverleners waarschuwt wanneer interventie nodig is. 
 • Philips IntelliSpace Genomics is een beveiligde zorg-IT-oplossing die genomicagegevens combineert met de volledige context van een patiënt om artsen meer mogelijkheden te bieden in de vorm van precisiediagnostiek en therapie-opties in diverse ziekenhuizen. De oplossing maakt deel uit van Philips HealthSuite en levert actuele, concreet toepasbare diagnostische informatie – waaronder onbewerkte sequentiebepalingen, actuele in-silico genomicadatabanken, klinische gegevens en kennisbanken, meerjarige patiëntendossiers, medische beelden en pathologiegegevens – aan artsen en specialisten voor therapieplanning in de zorgomgeving.
 • Philips Illumeo is een onlangs geïntroduceerde beeldvormings- en informaticatechnologie met adaptieve intelligentie* waarmee radiologen op een nieuwe manier medische beelden kunnen interpreteren en delen. De intelligente software is de eerste die functies voor contextbewustzijn combineert met geavanceerde gegevensanalysefuncties om het werk van de radioloog aan te vullen.

 

Discussies over populatiespecifieke zorg en belangrijke uitdagingen voor de sector

Op de Philips-stand zijn Philips-partners en opinieleiders gastheer van meer dan 20 discussies, waarbij wordt ingegaan op recente trends op het gebied van populatiespecifieke zorg, zorgcoördinatie, persoonlijke gezondheid, zorginformatica en cloud-technologie. Daarbij komen onder meer de volgende thema’s aan de orde: Big Data and Predictive Analytics Improving Patient Safety, met dr. Kevin C. Dellsperger, Chief Medical Officer, Augusta University Health; Artificial Intelligence Revolutionizing Healthcare, met dr. Eliot Siegel, hoogleraar diagnostische radiologie, University of Maryland Medical Center; Treating High Cost Patients with Predictive Analytics, met dr. Joseph C. Kvedar, Vice President, Connected Health, Partners HealthCare. Het volledige programma is te vinden op www.philips.com/himss

 

Buiten de beurszaal zal Philips prominent aanwezig zijn op het HX360™-forum, dat tegelijk met HIMSS17 zal plaatsvinden. Een selectie uit de keynotes en paneldiscussies:  
 

 • What If You Gave A Healthcare Innovation Party, and No One Came?, met dr. Roy Smythe, Chief Medical Officer van het Philips-onderdeel Health Informatics, maandag 20 februari om 11.45 uur (lokale tijd).
 • The Journey to Continuous health: A Perspective on Population Health Management, met Tom Zajac, CEO van het Philips-onderdeel Population Health, dinsdag 21 februari om 10.45 uur (lokale tijd). 
 • Views from the Top: Improving Patient Outcomes and Health Economics through Connected Health Innovations. Jeroen Tas, Chief Innovation/Strategy Officer van Philips gaat met dr. Kevin C. Dellsperger van Augusta University Health (AUH) in gesprek over de wijze waarop AUH zorgtrajecten moderniseert met behulp van draagbare biosensoren, dinsdag 21 februari om 11.30 uur (lokale tijd). 

 

Meer informatie over Philips’ aanwezigheid op het congres van de Healthcare Information and Management Systems Society (HIMSS) dit jaar, waaronder de deelname van Philips in de Interoperability Showcase, Connected Health Experience en het Medical Device Security Symposium is te vinden op www.philips/himss. Volg ook @PhilipsLiveFrom voor #HIMSS17-updates tijdens het congres.

 

* Adaptieve intelligentie is een nieuw concept waarin domeinspecifieke modellen en kennis (bijv. op het gebied van radiologie) en kunstmatige intelligentie worden gecombineerd om te komen tot een adaptieve en contextspecifieke ervaring, waarbij met de gebruiker wordt meegedacht en zijn/haar werk wordt aangevuld. De huidige uitvoering van Philips Illumeo vormt de eerste stap op het gebied van Adaptieve Intelligentie.

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Met wereldwijd circa 71.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2016 een omzet van 16,4 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Saskia van Wezel - Maas

Saskia van Wezel - Maas

Sr. Communicatiemanager / woordvoerder Health Systems

You are about to visit a Philips global content page

Continue
Kathy O'Reilly

Kathy O'Reilly

Philips Global Press Office

Tel.: +1 978-221-8919

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Media assets

Medical-grade, connected biosensor continuously measures clinically relevant vital signs.

Through its Data Analytics Engine, Illumeo automatically provides the radiologist with the most relevant case-related information in one single view.

IntelliSpace Portal offers Longitudinal Brain Imaging (LoBI1), an application that has been optimized for the interpretation of brain MRI scan and aims to facilitate the longitudinal evaluation of neurological disorders helping clinicians to monitor disease progression. 

1 Pending 510(k), not available for sale in the United States.

Jovia Coach aims to help users take small steps to better their health and accompanies them wherever they go.

Deel op social media

(Meer) gerelateerd nieuws

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.