Nieuwscentrum

5 januari 2017

Philips aanwezig op CES 2017 met innovaties op cloud-basis die voorop lopen op het gebied van digitale gezondheidszorg


Het geavanceerde aanbod van ‘connected’ producten van Philips betrekt consumenten meer bij hun leefstijlgewoonten en stelt hen in staat gezonder te leven, waardoor de snel opkomende markt voor consumentenwelzijn en de professionele zorgmarkt steeds verder naar elkaar toegroeien

Las Vegas (VS)Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) presenteert op CES 2017 (stand 44021, 5-8 januari) innovatieve producten en oplossingen op het gebied van ‘connected health’ die consumenten in staat stellen hun gezondheid steeds meer in eigen hand te nemen. Deze nieuwe, onderling verbonden digitale gezondheidsproducten en -diensten maken gebruik van de expertise van Philips in de markten voor consumentenwelzijn en professionele zorg en van de geavanceerde analyse- en verwerkingsmogelijkheden van Philips’ veilige cloud-platform HealthSuite. Hiermee laat Philips opnieuw blijken zich in te zetten voor zinvolle innovaties voor elke levensfase – van de geboorte tot gezond ouder worden, en voor een gezond leven in het algemeen.

 

“De werelden van persoonlijke en professionele gezondheidszorg groeien steeds verder naar elkaar toe. Traditionele zorgmodellen worden daarbij steeds opnieuw uitgedaagd, en ‘connected’ digitale technologie vormt op dit moment de sleutel waarmee consumenten mogelijkheden kunnen ontsluiten om actief aan hun eigen gezondheid en die van hun naasten te werken”, aldus Pieter Nota, CEO Personal Health Businesses en Chief Marketing Officer bij Koninklijke Philips. “Op terreinen als mondhygiëne, zorg voor moeder & kind, slaap- en ademhalingsaandoeningen, hartgezondheid en thuismonitoring laat Philips op CES 2017 zijn ecosysteem van onderling verbonden producten en diensten zien, waarmee we nogmaals aantonen waarom we voorop lopen in de wereld van digitale gezondheidszorg.” 

 

De nieuwe producten en diensten van Philips voor consumentenwelzijn worden mogelijk gemaakt door Philips’ HealthSuite-cloud, waarmee consumenten hun gezondheidsgegevens kunnen combineren en deze slimmer en zinvoller kunnen gebruiken om een gezondere leefstijl mogelijk te maken, de behandeling van hun aandoeningen kunnen bijhouden, en rechtstreeks gegevens kunnen delen met hun zorgverleners. 

 

Op CES 2017 worden onder meer de volgende belangrijke productinnovaties getoond. 

 

 • Philips Avent uGrow1 – Dit digitale platform is ontworpen om nieuwe ouders te helpen de gezonde ontwikkeling van hun baby te volgen en te faciliteren. De uGrow-app maakt draadloos verbinding met de Philips Avent Smart Baby Monitor en Smart Ear Thermometer, en brengt handmatig ingevoerde gegevens – zoals eet- en slaappatronen – bij elkaar. Door in te zien dat iedere baby uniek is, creëert het uGrow-ecosysteem een sterk gepersonaliseerde ondersteunende omgeving rond baby’s en hun ouders, waarbij de interactieve app speciale artikelen aanbiedt die zijn gebaseerd op inzichten van experts op het gebied van borstvoeding, slaap en ontwikkelingspsychologie. De bedoeling is dat nieuwe Philips-apparaten met uGrow worden geïntegreerd, waaronder de ‘connected’ Smart Baby Bottle Sleeve (die de zorgt voor de juiste melktemperatuur en bijhoudt hoeveel de baby drinkt), een ‘connected’ luchtzuiveraar om de luchtkwaliteit te controleren, en het verlichtingssysteem Hue voor een ontspannen en rustgevende omgeving. Het invoeren van gegevens en tracking-informatie in uGrow zal binnenkort nog eenvoudiger worden met de toevoeging van het stemactivatiesysteem Amazon Echo. 

  Philips Avent uGrow is genomineerd voor de CES 2017 Innovation Award in de productcategorie ‘Tech For A Better World’.

 • Philips DreamStation Go: draagbare CPAP-technologie – Compact, lichtgewicht en dun genoeg om in de handbagage of een attachékoffer te passen: dankzij Philips’ binnenkort te verschijnen DreamStation Go-systeem hoeven gebruikers onderweg nooit meer hun CPAP-behandeling (Continuous Positive Airway Pressure) te missen. Dankzij een optionele oplaadbare accu is de DreamSation Go ook snoerloos te gebruiken: handig tijdens bijvoorbeeld avontuurlijke wandel-, vis- en kampeervakanties. Het apparaat is zo ontworpen dat het eenvoudig door de beveiligingscontrole op het vliegveld kan. De DreamStation Go staat in de traditie van Philips om CPAP-therapie comfortabeler, onopvallender en gebruiksvriendelijker te maken, en beschikt over micro-flexibele slangen, een handige gebruikersinterface en een modern, stijlvol design. Net als de overige CPAP-oplossingen van Philips maakt het systeem draadloos verbinding met de mobiele Philips DreamMapper-app, die gebruikers regelmatig voorziet van voortgangs- en doelstellingsrapportages, tips en waarschuwingen om hen te helpen de behandeling vol te houden. Als wereldwijd toonaangevende aanbieder van oplossingen voor slaaptherapie heeft Philips een lange geschiedenis van innovatie op het gebied van zowel hulpmiddelen als IT-oplossingen die patiënten helpen om beter te slapen en uiteindelijk een gezonder leven te leiden.

 • Het Philips Heart Health-programma – Een op een app gebaseerd programma dat is gericht op het verminderen van leefstijlgerelateerde risicofactoren voor hart- en vaatziektes. bij volwassenen. Het voorziet gebruikers op basis van hun gezondheidsprofiel en medische richtlijnen van een gepersonaliseerd plan dat hen helpt om fysiek actiever te worden, gezond te gaan eten, beter te slapen, stressfactoren te herkennen en een gezond gewicht te bereiken. Gebruikers worden bij hun dagelijkse keuzes geholpen door klinisch gevalideerde metingen die afkomstig zijn van een ecosysteem van onderling gekoppelde medische hulpmiddelen, zoals de Philips Health Watch. Een stapsgewijs coachingprogramma op basis van inzichten uit de psychologie assisteert gebruikers om hun gedrag en hun leefstijl te veranderen, en helpt hen om gemotiveerd te blijven en hun streven naar een gezond hart vol te houden. 
   
 • Digitaal platform voor mondzorg – Met de introductie van de nieuwe Philips Sonicare FlexCare Platinum Connected-tandenborstel en het Philips Sonicare Breath Care-systeem biedt Philips via één platform unieke onderling verbonden technologieën en diensten aan om mensen te inspireren en te stimuleren hun mondhygiëne beter te verzorgen. De Philips Sonicare FlexCare Platinum Connected-tandenborstel maakt gebruik van unieke slimme sensoren in de tandenborstel en gepersonaliseerde coaching om de poetstechniek te helpen verbeteren, terwijl het Philips Sonicare Breath Care-systeem – met nieuwe ‘connected’ functionaliteit om de adem te analyseren – de kwaliteit van de adem meet en bijhoudt, en gebruikers aam een frissere adem en betere mondzorggewoonten helpt. Beide producten werken naadloos samen met de Philips Sonicare-app, zodat gebruikers de gegevens en de hulp krijgen die ze nodig hebben om hun mondhygiëne proactief te beheren en te verbeteren. De Philips Sonicare-app is nu een ‘virtual hub’ voor persoonlijke mondzorg, en stelt gebruikers in staat om dagelijks de kwaliteit van hun adem en hun poetsgedrag te controleren en de resultaten hiervan met hun gebitsverzorgers te delen, en geeft hen de beschikking over gepersonaliseerde adviezen. 

  De Philips Sonicare Flexcare Platinum Connected-tandenborstel is genomineerd voor een CES 2017 Innovation Award in de productcategorie ‘Fitness, Sports and Biotech’.

 

Daarnaast zijn Daimler en Philips een strategische samenwerking aangegaan in het ‘Mercedes-Benz Fit & Healthy’-project om automobilisten van essentiële informatie over hun gezondheid te voorzien – in de auto en daarbuiten. De Philips Health Watch stelt automobilisten in staat om hun belangrijkste gezondheidsindicatoren (zoals hun hartslag) in de gaten te houden. Deze op gezondheid en veiligheid gerichte functie voor in de auto2 brengt voortdurende gezondheidsmonitoring op een hoger plan, zodat mensen hun gegevens kunnen bekijken en hun rijgedrag zo nodig kunnen aanpassen – door bijvoorbeeld even te pauzeren wanneer spanning wordt waargenomen. Dit zou de auto kunnen transformeren in de ultieme mobiliteit- en welzijnsoplossing. Als toonaangevende aanbieder op het gebied van gezondheidsmonitoring begrijpt Philips de kracht van informatie om leefstijlgewoonten te verbeteren en gezonder te leven. De Philips-programma’s voor persoonlijke gezondheid zijn gebaseerd op een mix van technologie, expertise en medische nauwkeurigheid, zodat gebruikers de informatie krijgen die ze nodig hebben om hun gezondheid in de gaten te houden – waar ze ook zijn.

 

Naast de innovaties in de productdomeinen die hierboven zijn uitgelicht, presenteert Philips ook nog andere innovaties op CES 2017, waaronder nieuwe ‘connected’ keukenapparatuur en geavanceerde oplossingen voor thuismonitoring die mensen in staat stellen om onafhankelijk thuis te blijven wonen.

 

Philips op CES 2017

Philips is op CES 2017 aanwezig in stand # 44021 in het Sand Convention Center in Las Vegas. Volg de conversatie @PhilipsLiveFrom en de hashtag #CES2017 voor live updates tijdens het evenement, of bezoek onze andere ‘social media’-kanalen op YouTube en LinkedIn.

 

1 De uGrow-app is in EU-landen geregistreerd als medisch hulpmiddel conform EU-richtlijn 93/42/EEG, en in de VS bij de Food & Drug Administration (FDA) als ‘Medical Device Data System’ conform regulering 22CFR880.6310.

2 Onderzoeksproject; niet in de handel verkrijgbaar.

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Met wereldwijd circa 70.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2015 een omzet van 16,8 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum.

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Elena Calamo Specchia

Elena Calamo Specchia

Philips Global Press Office

Tel: +31 6 25004735

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Media assets

Philips Avent uGrow digital parenting platform 

Philips DreamStation Go portable CPAP technology 

Philips DreamStation Go portable CPAP technology 

Philips DreamStation Go portable CPAP technology 

Philips Heart Health program 

Philips digital oral care management platform 

Factsheet for CES – Philips Avent uGrow digital parenting platform 

Factsheet for CES – Philips Sonicare FlexCare Platinum Connected 

Factsheet for CES – Philips Sonicare Breath care

Deel op social media

 • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/press/2017/20170105-philips-aanwezig-op-CES-2017-met-innovaties-op-cloud-basis-die-voorop-lopen-op-het-gebied-van-digitale-gezondheidszorg.html Link gekopieerd

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.