Nieuwscentrum

Philips toont drie lichtinstallaties tijdens GLOW 2016

11 november 2016

Eindhoven, Nederland - Philips Lighting (Euronext Amsterdam beursticker: LIGHT), wereldwijd marktleider in verlichting en mede-founder van GLOW, toont dit jaar drie lichtinstallaties op het lichtfestival GLOW. GLOW start in Eindhoven op zaterdag 12 november aanstaande. In samenwerking met kunstenaars en ontwerpers laat Philips Lighting drie bijzondere lichtinstallaties zien op verschillende locaties in de stad.

 

Step into the light

De grootste installatie ‘Step into the light’ van ontwerper Michel Suk vraagt de bezoeker om letterlijk in het midden van het licht te stappen. De lichtbundels van de Philips armaturen, die gemonteerd zijn op een vier meter hoge cirkelvormige opstelling, zorgen voor een indrukkwekkende beleving. Onder de cirkel ontstaat namelijk een nieuw gezichtspunt. De lichtstralen lijken oneindig door te lopen; of is het een optische illusie? De installatie wordt - in combinatie met een geluidscompositie - op het Philips Lichtplein tentoongesteld. 

Step into the light

Private Light

De overgang van het grote lichtspektakel ‘Step into the Light’ en het ‘subtiele licht’ in het project ‘Private Light’, van lichtkunstenaar Titia Ex, benadrukt het contrast tussen de verschillende lichtkunstwerken. Dit lichtobject laat de geschiedenis van de oude gloeilampenfabriek en haar omgeving zien. Het kunstwerk haalt de fabriek letterlijk uit zijn schaduw en zorgt voor een persoonlijke en intieme beleving in de stad. De installatie is te zien in de directe omgeving van het Philips Museum. 

Private Light

Lightfall

‘Lightfall’ is de laatste in een reeks verlichtingsinstallaties gemaakt door: Paul Thursfield, hoofd Service Design en Simon Rycroft, Senior Strategic Designer van Philips Lighting. De installaties zijn ontworpen als onderdeel van hun onderzoek naar nieuwe lichtervaringen. De installatie is te bewonderen bij de Kazerne en vormt een cascade van licht en geluid. Het paviljoen is opgebouwd uit een cirkelvormig gordijn van Philips Color Kinetics LED-verlichting dat vaak wordt gebruikt in commerciële projecten voor winkelcentra en bezienswaardigheden in een stad. 

Lightfall afbeelding

"LED-technologie stelt ons in staat om totaal anders te kijken naar de manier waarop we bouwen en interactie hebben met architecturale verlichting. We tonen tijdens GLOW 2016 de vernieuwende mogelijkheden van licht en creëren nieuwe belevingen. Het lichtfestival biedt Philips Lighting een podium om te experimenteren met nieuwe producten en innovaties. Zo is bijvoorbeeld een paar edities geleden het idee voor ons succesvolle lichtproduct Hue ontstaan. Al 125 jaar is Eindhoven het hart van verlichting en lichtkunst mede dankzij de aanwezigheid van Philips Lighting. Het is geweldig dat GLOW voor de 11de keer plaatsvindt in deze stad en we kijken er naar uit,'' aldus Frank van der Vloed, directeur Philips Lighting Benelux en bestuurslid van de stichting GLOW.

 

Over GLOW 2016

Openingstijden:

- zaterdag 12 november: 18:30 uur tot 24:00 uur; 

- zondag 13 t/m donderdag 17 november: 18:30 uur tot 23:00 uur; 

- vrijdag 18 en zaterdag 19 november: 18:30 uur tot 24:00 uur.

De toegang is gratis en meer informatie is te vinden op de website. 

‘Step into the light’ van ontwerper Michel Suk

‘Step into the light’ - Michel Suk

‘Private Light’ van lichtkunstenaar Titia Ex

‘Private Light’ - Titia Ex

‘Lightfall’ van Paul Thursfield

‘Lightfall’ - Paul Thursfield en Simon Rycroft

‘Step into the light’ van ontwerper Michel Suk

‘Step into the light’ - Michel Suk

‘Private Light’ van lichtkunstenaar Titia Ex

‘Private Light’ - Titia Ex

‘Lightfall’ van Paul Thursfield

‘Lightfall’ - Paul Thursfield en Simon Rycroft

Voor meer informatie, neem contact op met:

Renée de Bruin

Philips Lighting Nederland

+31 6-11348365

renee.de.bruin@philips.com

www.lighting.philips.nl

Over Philips Lighting

Philips Lighting (Euronext Amsterdam: LIGHT) is een wereldwijd toonaangevende aanbieder van verlichtingsproducten, -systemen en -diensten. Onze kennis over de positieve invloed van licht op mensen, gecombineerd met onze uitgebreide technische expertise, stelt ons in staat om nieuwe, digitale verlichtingsinnovaties te ontwikkelen die actief bijdragen aan het verbeteren van levens. We bedienen zowel de professionele-, als de consumentenmarkt en verkopen de meest energiezuinige LED-verlichtingsproducten ter wereld. Philips Lighting loopt voorop bij de ontwikkeling van connected lichtsystemen en -diensten. Gebaseerd op de onbegrensde mogelijkheden van het 'Internet of Things', kijken we verder dan licht alleen om huizen, gebouwen en openbare ruimtes te transformeren. In 2015 werd een omzet van 7,5 miljard euro gerealiseerd. We hebben circa 34.000 medewerkers in dienst, verspreid over meer dan 70 landen. Kijk op www.philips.nl/news voor meer nieuws over Philips Lighting.

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.