Nieuwscentrum

Gemeente Aalborg wint eerste prijs in de 2016 City.People.Light-award
 
 

Herontwikkeling stadscentrum Emmen bekroond met derde prijs

4 november, 2016

Seoul, Korea – De gemeente Aalborg, Denemarken, heeft de 14de City.People.Light-award gewonnen voor haar innovatieve stedelijke renovatieproject “House of Music Area”. Ook AF Lighting, de onderneming die het project ontwierp en uitvoerde, werd bekroond tijdens de ceremonie op 4 november 2016 in Seoul, Zuid-Korea. Het renovatieproject van het stadscentrum van Emmen werd bekroond met de derde prijs.

 

De “House of Music Area” maakt deel uit van een groter renovatieproject waarbij de waterkant van Aalborg werd omgevormd van een industriegebied naar een levendige universiteitsstad en een bruisend cultureel centrum. Het ontwerp omarmde het plaatselijke erfgoed van de locatie en maakte gebruik van analyses om het gebied aantrekkelijk en uitnodigend te maken voor inwoners, studenten en bezoekers van de stad. “In de nieuwe ruimte is verlichting verweven met het natuurlijke decor van de waterkant, wat zowel overdag als 's nachts een uniek landschap creëert. Het gebied is adaptief en dynamisch. Dat zorgt voor een perfecte omgeving, ongeacht het evenement, de tentoonstelling of het seizoen, aldus C.F. Møller, landschapsarchitect van het project.

 

De internationale City.People.Light-award werd in 2013 in het leven geroepen door Philips Lighting en LUCI, het internationale stedennetwerk voor stedelijke verlichting. In de loop van de jaren zijn meerdere steden bekroond voor hun duurzame stedelijke ontwikkelingsprojecten die licht gebruiken om de omgeving en de levens van burgers te verbeteren. “Verlichting is een cruciaal onderdeel van stadsontwikkeling en de aantrekkelijkheid van steden. Voor het 14de achtereenvolgende jaar van deze award ontvingen we meer dan 30 inzendingen. We hebben de belangstelling voor stadsverfraaiing zien groeien bij ontwerpers en steden. Dat geldt ook voor het belang dat zij hechten aan stedelijke verlichting als onderdeel van hun innovatieve stadsconcepten”, zegt Kim Moonsung, Country Leader bij Philips Lighting in Korea.

 

“De City.People.Light-award draagt ertoe bij dat steden binnen LUCI-verband en daarbuiten vooruitgang boeken in een beter gebruik van licht, en dat leidt tot een betere levenskwaliteit voor hun burgers”, zegt LUCI President Mary-Ann Schreurs, locoburgemeester en wethouder van Innovatie, design, cultuur en duurzaamheid van de gemeente Eindhoven.

 

Andere prijswinnaars van de award zijn Seoul (Zuid-Korea) en Emmen (Nederland)

 

Tweede prijs - Ontwerpproject voor de verlichting van het Gyeongui Line wandelpark, Seoul, Zuid-Korea

Sinds de spoorweg in 2005 ondergronds werd gebracht, was het gebied verwaarloosd en dat leidde tot hoge misdaadcijfers en verontreinigingsniveaus. Het ontwerpproject voor de verlichting van het Gyeongui Line wandelpark bracht nieuw leven in dit gebied door licht te gebruiken om een natuurlijke en comfortabele ruimte te scheppen voor de inwoners. De verlichting werd ontworpen om lichtvervuiling voor omwonenden 's nachts te minimaliseren en tegelijk overdag een veilig wandelpad te maken voor voorbijgangers. Het gebied is nu een populaire plek in de stad waarover meer dan 80% van de inwoners tevreden is.

 

Derde prijs – herontwikkeling stadscentrum Emmen, Emmen, Nederland

De herontwikkeling van het stadscentrum van Emmen begon in 2003 met een voorstel om de economische ontwikkeling te stimuleren, werkgelegenheid te scheppen en de internationale positie van Emmen te verstevigen. Sinds het project begon, is verlichting opgenomen in attracties door de hele stad die nadruk leggen op belangrijke markante locaties zoals het Marktplein en het Raadhuisplein. In het kader van dit project werd de Hondsrugweg, een van de drukste verkeerswegen in Emmen, herontwikkeld met kunstzinnige installaties afgewisseld met functionele verlichting om een unieke rijweg voor woon-werkverkeer te realiseren. 

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

Renée de Bruin

Philips Lighting Communications

Tel: +31 6 11348365

Email: renee.de.bruin@philips.com

 

Nikita Junagade

LUCI Association

Tel: +33 6 46546222

Email: nikita.junagade@luciassociation.org

Over Philips Lighting

Philips Lighting (Euronext Amsterdam: LIGHT) is een wereldwijd toonaangevende aanbieder van verlichtingsproducten, -systemen en -diensten. Onze kennis over de positieve invloed van licht op mensen, gecombineerd met onze uitgebreide technische expertise, stelt ons in staat om nieuwe, digitale verlichtingsinnovaties te ontwikkelen die actief bijdragen aan het verbeteren van levens. We bedienen zowel de professionele-, als de consumentenmarkt en verkopen de meest energiezuinige LED-verlichtingsproducten ter wereld. Philips Lighting loopt voorop bij de ontwikkeling van connected lichtsystemen en -diensten. Gebaseerd op de onbegrensde mogelijkheden van het 'Internet of Things', kijken we verder dan licht alleen om huizen, gebouwen en openbare ruimtes te transformeren. In 2015 werd een omzet van 7,5 miljard euro gerealiseerd. We hebben circa 34.000 medewerkers in dienst, verspreid over meer dan 70 landen. Kijk op www.philips.nl/news voor meer nieuws over Philips Lighting.

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.