Hare Majesteit de Koningin brengt werkbezoek aan Philips

25 oktober, 2016

Best, Nederland - Hare Majesteit Koningin Máxima heeft dinsdagmiddag 25 oktober een werkbezoek gebracht aan het Innovatie- en Productiecentrum van Koninklijke Philips N.V. in Best. Philips is de winnaar van de Koning Willem 1 prijs 2016 in de categorie Grootbedrijf; een prijs die ondernemingen beloont voor goed ondernemerschap. Koningin Máxima is erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting.

 

HM Koningin Máxima stapt bij Philips in een nagebootste hybride operatiekamer, daarin kunnen artsen zowel operaties als radiologische ingrepen uitvoeren.

HM Koningin Máxima stapt bij Philips in een nagebootste hybride operatiekamer, daarin kunnen artsen zowel operaties als radiologische ingrepen uitvoeren.

 

Tijdens haar bezoek kreeg Koningin Máxima uitleg over innovaties van Philips binnen de gezondheidszorg. Een voorbeeld hiervan is mobiele monitoring met behulp van een smartphone van zwangere vrouwen in afgelegen gebieden. Verloskundigen kunnen data en echobeelden van de zwangerschap delen met specialisten bij grotere ziekenhuizen, die op afstand meekijken om complicaties te voorkomen. 

 

Ook nam Koningin Máxima een kijkje in een hybride operatiekamer: daarin kunnen zowel operaties als minimaal invasieve ingrepen – zoals het vervangen van een defecte hartklep met behulp van catheters - worden uitgevoerd. In een fabriekshal sprak zij met medewerkers over de digitale röntgenapparatuur die zij voor beeldgestuurde operaties produceren. Het bezoek werd afgesloten met een informeel samenzijn met een aantal medewerkers van Philips in Best. 

 

Frans van Houten, CEO Royal Philips: “De Koning Willem I-prijs is een geweldige erkenning voor de innovatiekracht en het ondernemerschap van Philips. Elke dag werken wij aan innovaties die wereldwijd het leven van miljoenen mensen verbeteren. Deze prijs kwam voor ons op een zeer bijzonder moment vanwege onze toespitsing dit jaar op technologieën voor een goede gezondheid en de viering van onze 125ste verjaardag.” 

 

 

Mededeling voor redacties (niet voor publicatie)

Beeldmateriaal is te verkrijgen via de beeldbanken van Hollandse Hoogte en ANP Foto. 

Voor aanvullende persinformatie kunt u contact opnemen met:

Over het werkbezoek aan Best:

Yvette van Braam Morris

Tel.: + 31 631639958

E-mail: Yvette.van.Braam.Morris@Philips.com

 

Over Philips:

Marianne Nouwens

Philips Benelux

Tel.: +31 6 11 58 10 04

E-mail: Marianne.Nouwens@Philips.com

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Met wereldwijd circa 70.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2015 een omzet van 16,8 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum

Over de Koning Willem I Stichting

De Koning Willem I Stichting is in 1958 in het leven geroepen door De Nederlandsche Bank N.V. en een aantal, aan het bedrijfsleven gelieerde, organisaties. Sinds 1958 kent de Stichting prijzen en plaquettes voor onderscheidend ondernemerschap toe. De Koning Willem I Stichting heeft als doelstelling de nationale economie van nieuwe impulsen te voorzien en daarmee het aanzien van het Nederlandse bedrijfsleven te vergroten. Voor meer informatie zie www.kw1prijs.nl.

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.