Philips uitgeroepen tot Industry Group Leader in Dow Jones Sustainability Index


Philips behaalt een recordscore van 92/100 en ‘Best in Class’-score op sociale en milieu-aspecten

8 september, 2016

Amsterdam Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) maakt vandaag bekend dat de onderneming de status van Industry Group Leader heeft bereikt in de categorie ‘Capital Goods’ in de Dow Jones Sustainability Index (DJSI) van 2016. Philips behaalde een totaalscore van 92 van de 100 punten. Dit resultaat onderstreept het voortdurende streven van Philips naar duurzaamheid als integraal onderdeel van zijn bedrijfsvoering. Dit is het vierde opeenvolgende jaar dat Philips is opgenomen in de categorie ‘Industrial Conglomerates’ – waar de industriegroep ‘Capital Goods’ deel van uitmaakt – en de eerste keer dat Philips is uitgeroepen tot Industry Group Leader in deze categorie [1].

 

In zijn jaarlijkse evaluatie erkent de DJSI de sterke prestaties van het ‘Green Operations’-programma van Philips, met name de reductie van de CO2-voetafdruk met 40% tussen 2007 en 2015, de verkoop van Groene Producten, en de investeringen in werknemers. De hoogste scores werden behaald in de categorieën ‘klimaatstrategie’, ‘eco-efficiëntie van de bedrijfsactiviteiten’ en ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen en filantropie’ (100 van de 100 punten). De volledige uitslag van Philips in de DJSI Annual Review 2016 is te vinden op de DJSI-website; klik hier om de resultaten te bekijken.

 

“Wij zijn verheugd dat we de eerste plaats binnen onze sector hebben bereikt,” aldus Frans van Houten, CEO van Koninklijke Philips N.V. “Bij Philips speelt duurzaamheid een centrale rol vanwege de positieve effecten voor de samenleving en omdat we het zien als een van de drijvende krachten om te groeien. Daarom is duurzaamheid een integraal onderdeel van onze bedrijfsstrategie. Ons nieuwe programma, ‘Healthy People, Sustainable Planet’ [2], weerspiegelt onze inzet voor de universeel aanvaarde VN-doelstellingen voor duurzame ontwikkeling, en dan met name de doelstellingen betreffende gezond leven en het bevorderen van welzijn voor iedereen, ongeacht leeftijd, en het stimuleren van duurzame consumptie- en productiepatronen.”

 

In 2015 bedroeg de omzet uit Groene Producten meer dan de helft van de totale omzet, waarmee Philips zijn duurzaamheidsdoel in het kader van EcoVision 2015 heeft overtroffen. Philips heeft ook concrete stappen gezet om meer ‘groene waarde’ te scheppen door de principes van de circulaire economie [3] in zijn bedrijfsvoering door te voeren.

 

[1]  In 2013 is de indeling van Philips gewijzigd van de categorie ‘Personal and Household Goods’ naar de categorie ‘Industrial Conglomerates’ in verband met de destijds doorgevoerde portfoliowijzigingen. In 2011 en 2012 is Philips als nummer één geëindigd in de categorie ‘Personal and Household Goods’.

[2]  Het ‘Healthy People, Sustainable Planet’-programma van Philips omvat prestatie-indicatoren (KPI’s) met betrekking tot het verbeteren van de levens van mensen, omzet uit groene en circulaire producten, duurzame bedrijfsvoering, duurzaamheid bij leveranciers, en gezondheid en veiligheid. Philips streeft er tevens naar om in 2020 een CO2-neutrale bedrijfsvoering te hebben gerealiseerd. Voor meer informatie over het ‘Healthy People, Sustainable Planet’-programma kunt u terecht op onze website: https://www.philips.com/a-w/about/sustainability.html.

[3]  De circulaire economie bevordert innovaties op het gebied van hergebruik van materialen, componenten en producten, maar ook met betrekking tot bedrijfsmodellen (zoals oplossingen en diensten). In een circulaire economie is het dankzij effectiever materiaalgebruik mogelijk om meer waarde te creëren, zowel door kostenbesparingen als door de ontwikkeling van nieuwe markten of de uitbreiding van bestaande markten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Steve Klink

Philips Group Communications

Tel: +316 10888824

E-mail: steve.klink@philips.com

Over Koninklijke Pjilips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. Met wereldwijd circa 69.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2015 een omzet van 16,8 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.