CEO Philips trots op Koning Willem I-prijs als erkenning van innovatiekracht en ondernemerschap

27 mei, 2016

Eindhoven – CEO Frans van Houten heeft de Koning Willem I-prijs 2016 in de categorie Grootbedrijf in ontvangst genomen. De prijs werd gisteravond door Hare Majesteit Koningin Máxima en Prof. Dr. K. Knot, voorzitter Stichting Koning Willem I, uitgereikt in Eindhoven.

Frans van Houten, CEO Royal Philips: “De Koning Willem I-prijs is een geweldige erkenning voor de innovatiekracht en het ondernemerschap van Philips. Elke dag werken wij aan innovaties die wereldwijd het leven van miljoenen mensen verbeteren. Deze prijs komt op een bijzonder moment vanwege de viering van onze 125ste verjaardag en de beursgang van Philips Lighting.”

Het Bestuur van de Koning Willem I Stichting roemt Koninklijke Philips N.V. voor het voortdurend mee-ademen in de vragen en de uitdagingen waaraan de maatschappij behoefte heeft. ‘Zo is Philips mondiale vernieuwer in de gezondheidszorg en de lichtindustrie. De stap om de onderneming op te splitsen in twee sterke zelfstandige takken getuigt van moed en oog voor marktmogelijkheden en lange termijnstrategie.’

Over de Koning Willem I Stichting
De Koning Willem I Stichting is in 1958 in het leven geroepen door De Nederlandsche Bank N.V. en een aantal, aan het bedrijfsleven gelieerde, organisaties. Sinds 1958 kent de Stichting prijzen en plaquettes voor onderscheidend ondernemerschap toe. De Koning Willem I Stichting heeft als doelstelling de nationale economie van nieuwe impulsen te voorzien en daarmee het aanzien van het Nederlandse bedrijfsleven te vergroten. In het bestuur zijn o.a. vertegenwoordigd: De Nederlandsche Bank N.V., Ministerie van Economische Zaken, Ministerie van Infrastructuur en Milieu, VNO-NCW, MKB Nederland, De Maatschappij,
Instituut Nederlandse Kwaliteit, NIVE, TNO, Kamer van Koophandel Nederland, Koninklijk Instituut van Ingenieurs, Nederlandse Vereniging van Banken en De Nederlandse Staatsloterij. Voor meer informatie zie www.kw1prijs.nl.

Voor persinformatie kunt u contact opnemen met:

Yvette van Braam Morris
Philips Benelux
Tel.: +31 6 31 63 99 58
E-mail: Yvette.van.braam.morris@Philips.com

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Philips Lighting is een volledige dochteronderneming van Philips en is wereldwijd marktleider op het gebied van verlichtingsproducten, -systemen en -diensten. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming boekte in 2015 een omzet van 24,2 miljard euro, heeft wereldwijd circa 104.000 medewerkers in dienst, en beschikt over verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.com/newscenter.

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.