Nieuwscentrum

Philips en Vodafone bundelen krachten voor connected verlichting en Smart City diensten

maart 14, 2016

Frankfurt, Duitsland – Philips Lighting, een onderneming van Koninklijke Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) en wereldwijde marktleider in verlichting, maakt vandaag de samenwerking met Vodafone bekend op het gebied van Internet of Things en connectiviteit. Met dit partnership stellen de twee bedrijven stadsbesturen overal ter wereld in staat connected straatverlichtingssystemen te implementeren. De systemen, die draadloos met elkaar verbonden zijn, zullen wereldwijd aanzienlijke energiebesparingen opleveren en onderhoud efficiënter en makkelijker maken.


Het Philips CityTouch straatverlichtingssysteem zal gebruiken maken van het toonaangevende machine-to-machine (M2M) netwerk van Vodafone, dat individuele lichtpunten met elkaar verbindt. Iedere connected straatlantaarn bevat een Vodafone M2M SIM. Stadsbesturen kunnen de verlichting monitoren en managen door middel van het gebruiksvriendelijke en zeer flexibele CityTouch systeem van Philips. Ingenieurs kunnen de verlichting op afstand bedienen, fouten identificeren en controleren.


Het gezamenlijke aanbod van Philips en Vodafone stelt stadsbesturen in staat om een infrastructuur te creëren die eenvoudig schaalbaar is. Tegelijkertijd zullen andere Smart City applicaties in de toekomst eenvoudig ondersteund kunnen worden.


Volgens Vodafone M2M directeur, Erik Brenneis speelt verlichting een zeer belangrijke rol in een connected stad, oftewel Smart City. “Onze overeenkomst met Philips maakt toonaangevende stadsverlichting, ondersteund door de innovaties, netwerken en technologie van Vodafone, overal ter wereld mogelijk.’


Bill Bien, SVP, hoofd strategie & marketing bij Philips Lighting, vult aan: ‘slechts 12% van alle straatverlichting wereldwijd is LED-verlichting; minder dan 2% is connected. We staan aan het begin van een nieuw tijdperk, waarbij energiebesparende connected straatverlichting de ruggengraat vormt van vele Smart Cities. Robuuste en betrouwbare connectiviteit is een onmisbare schakel bij de koppeling van straatverlichting met sensoren, apparaten en managementsystemen. Samen kunnen we verlichting naar een hoger niveau tillen en steden helpen bij het realiseren van energiebesparingen en het verbeteren van de leefbaarheid en veiligheid.’


Over Philips CityTouch


Philips CityTouch is een end-to-end managementsysteem voor straatverlichting dat connected apparaten integreert. Het specialiseert in diensten die de verlichting in steden transformeert. Straatverlichting wordt in toenemende mate slim en connected door de toevoeging van Philips CityTouch armaturen of de Philips CityTouch connector node aan bestaande straatarmaturen. Deze connectiviteit biedt een aantal voordelen:

  • Het levert tot 30% extra energiebesparing op, bovenop de besparing van 40% die ontstaat door het gebruik van LED-verlichting. Connected verlichting kan desgewenst gedimd of juist feller gemaakt worden, op ieder willekeurig tijdstip en locatie.
  • Door beschikbare real-time informatie worden onderhoudskosten verminderd. Er is altijd een actuele status beschikbaar van elk verlichtingspunt. Deze informatie wordt doorgestuurd naar de operator die de juiste mensen naar de juiste plekken kan sturen. Het is niet langer meer nodig om rond te rijden om de storingen op te zoeken.
  • De setup van het netwerk en de bedrijfsinstellingen zijn geautomatiseerd. Op het moment dat de CityTouch armatuur of een connector node is geïnstalleerd, worden locatiedata en operationele informatie direct overgenomen door het Vodafone netwerk.


Noot voor de redactie, niet voor publicatie.

Voor meer informatie graag contact opnemen met:

Renée de Bruin
+31 6-11348365
Philips Lighting Nederland
www.lighting.philips.nl

.

Over Philips Lighting

Philips Lighting, onderdeel van Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA), is wereldleider op het vlak van verlichtingsproducten, -systemen en -diensten. Ons inzicht in de manier waarop licht de mens positief beïnvloedt, gekoppeld aan onze verregaande technologische knowhow, stelt ons in staat om digitale verlichtingsinnovaties aan te reiken die een nieuwe toegevoegde waarde bieden, verrijkende gebruikerservaringen mogelijk maken en bijdragen tot een beter leven. Wij zijn actief op zowel de professionele markt als de consumentenmarkt en verkopen meer energie-efficiënte LED-verlichting dan eender welke andere onderneming. Als koploper in connected verlichtingssystemen en -diensten benutten we het Internet der dingen om licht een nieuwe dimensie te verlenen die verder reikt dan verlichting alleen, en zowel woningen, gebouwen als stedelijke ruimtes ingrijpend te veranderen. In 2015 bedroeg onze omzet 7,4 miljard EUR en stelden we wereldwijd 33.000 mensen tewerk. Meer informatie over Philips is te vinden op www.philips.com/newscenter.

.

Over Vodafone

Vodafone is één van ’s werelds grootste telecommunicatie bedrijven en levert een scala aan diensten inclusief stem, berichten, data en vaste communicatie. Vodafone heeft mobiele activiteiten in 26 landen, partners met mobile netwerken in meer dan 57 en vaste breedband activiteiten in 17 markten. Vanaf 31 december 2015 heeft Vodafone 461 miljoen mobiele klanten en 13 miljoen vaste breedband klanten. Voor meer informatie graag www.vodafone.com bezoeken.

.

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.