Nieuwscentrum

Philips introduceert eerste LED-reeks voor directe vervanging van op CFL gebaseerde downlights met 60% energiebesparing

maart 7, 2016


  • Gericht op de Europese markt van 150 miljoen geïnstalleerde CFLni-lampen
  • Eerste 'click-to-fit'-compatibele vervanging waarbij het EM- of HF-VSA niet vervangen hoeft te worden
  • 3x langere levensduur dan CFL, bovendien milieuvriendelijker


Frankfurt, Duitsland – Philips Lighting, een onderneming van Koninklijke Philips (NYSE: PHG, AEX: PHI) en wereldwijd marktleider in verlichting, maakt de introductie bekend van de eerste LED-retrofitreeks voor de compacte fluorescentielampen (CFLni) die algemeen gebruikt worden in downlights. De Philips CorePro LED PLC bouwt voort op de zeer succesvolle Philips MASTER LEDtube InstantFit en maakt gebruik van dezelfde click-to-fit-technologie voor het vervangen van CFLni-lampen die werken op de bestaande elektromagnetische (EM) en hoogfrequente (HF) VSA's. De nieuwe lamp is gericht op het vervangen van de 150 miljoen CFLni-lampen die overal in Europa te vinden zijn, en levert een energiebesparing van 60% ten opzichte van conventionele PL-C-lampen.
 
De Philips CorePro LED PLC-reeks is het allereerste LED retrofitalternatief voor compacte fluorescentielampen in downligtingtoepassingen dat geleverd wordt in een volledige retrofit vormfactor en verkrijgbaar is in zowel EM- als HF-VSA compatibele uitvoeringen. Aangezien CFLni-lampen overal worden gebruikt voor algemene verlichtingstoepassingen in kantoren, gangen, trappenhuizen, receptie- en vergaderruimten, heeft Philips Lighting nieuwe inhoud gegeven aan een van 's werelds meest gebruikte lampen voor downlights. De nieuwe lampen zijn eenvoudig via plug & play aan te brengen in bestaande lamphouders, zonder dat het nodig is wijzigingen aan te brengen aan de bestaande verlichtingsarmaturen. Philips CorePro LED PLC levert energiebesparingen tot 60% en heeft een levensduur die driemaal langer is dan die van conventionele PL-C fluorescentielampen. Installatie- en onderhoudskosten blijven ook tot een minimum beperkt dankzij de eenvoudige plug & play-installatie en de robuuste, splintervrije kunststof behuizing. De gemiddelde terugverdientijd is minder dan twee jaar.
 
“Naar schatting zijn er alleen al in Europa bijna 150 miljoen conventionele PL-C fluorescentielampen geïnstalleerd, dus er wordt al lang gewacht op een retrofit-LED voor directe vervanging van deze algemeen gebruikte lamp. De voordelen van LEDtubes zijn nu na een eenvoudige lampvervanging ook beschikbaar voor LED PLC-lampen”, zegt Rowena Lee van Philips Lighting.

Opmerkingen voor redacties:

Productvoordelen Philips CorePro LED PLC
  • De Philips CorePro LED PLC heeft een driemaal langere levensduur dan de CFL's (30.000 uur), dat resulteert in significante besparingen op onderhoudskosten. De gemiddelde terugverdientijd is minder dan twee jaar.
  • De Philips CorePro LED PLC maakt een snelle en gemakkelijke opwaardering van de verlichting mogelijk, zonder dat het nodig is wijzigingen aan te brengen aan de bestaande armaturen.
  • Verbeterde lichtkwaliteit met onmiddellijke verlichting en volledige uitsluiting van het knipperen dat samenhangt met conventionele fluorescentielampen.
  • De lampen kunnen gedraaid worden om optimale verlichtingsniveaus te verzekeren en de mogelijkheid te bieden het licht zo effectief mogelijk te verdelen, afhankelijk van de bestaande armaturen.
  • Het licht dat wordt uitgestraald door de LED-lampen bevat geen UV- of infraroodcomponenten en daardoor bestaat er geen risico dat textiel of andere materialen in de loop van de tijd verbleken of verkleuren.
  • De Philips CorePro LED PLC is verkrijgbaar in de lengtes van conventionele compacte fluorescentielampen van 18 en 26 watt en met een twee- of vierpins lampvoet. Daardoor is hij geschikt voor gebruik in verlichtingstoepassingen met conventioneel of elektronisch VSA en voldoet hij aan alle Europese richtlijnen.
  • De Philips CorePro LED PLC is nu via Europese distributeurs verkrijgbaar in de kleurtemperaturen warmwit (3000 K) en natuurlijk wit (4000 K).


Philips Lighting presenteert op de Light+Building 2016, 's werelds grootste handelsbeurs voor verlichting in Frankfurt, Duitsland, werkelijk baanbrekende verlichtingsinnovaties. Breng een bezoek aan onze stand in de Frankfurter Messe, Hall 0: Forum.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

Renée de Bruin
Philips Lighting
Tel: +31611348365
Email: renee.de.bruin@philips.com .

Over Philips Lighting

Philips Lighting, onderdeel van Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA), is wereldleider op het vlak van verlichtingsproducten, -systemen en -diensten. Ons inzicht in de manier waarop licht de mens positief beïnvloedt, gekoppeld aan onze verregaande technologische knowhow, stelt ons in staat om digitale verlichtingsinnovaties aan te reiken die een nieuwe toegevoegde waarde bieden, verrijkende gebruikerservaringen mogelijk maken en bijdragen tot een beter leven. Wij zijn actief op zowel de professionele markt als de consumentenmarkt en verkopen meer energie-efficiënte LED-verlichting dan eender welke andere onderneming. Als koploper in connected verlichtingssystemen en -diensten benutten we het Internet der dingen om licht een nieuwe dimensie te verlenen die verder reikt dan verlichting alleen, en zowel woningen, gebouwen als stedelijke ruimtes ingrijpend te veranderen. In 2015 bedroeg onze omzet 7,4 miljard EUR en stelden we wereldwijd 33.000 mensen tewerk. Meer informatie over Philips is te vinden op www.philips.com/newscenter.  .

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.