Nieuwscentrum

Philips presenteert op HIMSS 2016 software, oplossingen en diensten op het gebied van ‘connected health’ om de grootste uitdagingen in de zorg-IT aan te pakken

februari 25, 2016

  • Door via organisatiebrede klinische informatica en geavanceerde patiëntbewaking gegevens te verzamelen, ontstaan concreet bruikbare inzichten voor betere gepersonaliseerde en op specifieke patiëntgroepen gerichte gezondheidsbegeleiding.
  • Geïntegreerde oplossingen en diensten leggen de verbinding tussen gegevens uit het ziekenhuis en de thuisomgeving van patiënten om zorgresultaten te verbeteren door tijdige beschikbaarheid van patiëntspecifieke informatie.
  • Philips-bestuursleden gaan met leidinggevenden van vooraanstaande zorgorganisaties in gesprek over de opkomst van technologieën en innovaties op het gebied van ‘connected health’ als motor achter ontwikkelingen in de zorg-IT.


AmsterdamKoninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) zal aanwezig zijn op HIMSS 2016, het jaarcongres en beursevenement van de Healthcare Information & Management Systems Society (HIMSS), dat dit jaar van 29 februari t/m 4 maart plaatsvindt in Las Vegas (VS). Philips zet zich in om zorgorganisaties te helpen met oplossingen voor hun grootste problemen met betrekking tot zorg-IT, en presenteert daarom digitale oplossingen en diensten op het gebied van ‘connected health’ die zijn gericht op verbetering en optimalisatie van zorgcoördinatie, van de omgang met chronische aandoeningen, en van gepersonaliseerde en op specifieke patiëntgroepen gerichte gezondheidsbegeleiding.


“De zorgwereld maakt momenteel een van de meest veeleisende periodes in haar geschiedenis door. Dat heeft te maken met bevolkingsgroei, vergrijzing, het toenemend aantal chronisch zieken en wereldwijde bezuinigingen op de zorg, maar ook met de overgang naar een meer op waarde gebaseerd zorgmodel”, aldus Jeroen Tas, CEO van Philips-onderdeel Connected Care & Health Informatics. “Deze uitdagingen vragen om geïntegreerde IT-oplossingen die hoogwaardige gegevens integreren, verzamelen, combineren en aanleveren om zo met behulp van concreet bruikbare inzichten zorgresultaten te verbeteren, kosten te besparen en de zorg toegankelijker te maken.”


Interoperabiliteit van software en oplossingen voor integrale zorg
Op het congres zal Philips geavanceerde technologieën en oplossingen op het gebied van ‘connected health’ tonen die een antwoord vormen op de kwesties die patiënten, zorgbestuurders en specialisten in zorg-IT en klinische informatica het meest bezighouden. Op de stand van Philips (nr. 3416) wordt een beeld gegeven van de geïntegreerde softwarediensten en -oplossingen waarmee zorgverleners snelle, onderbouwde beslissingen kunnen nemen en die IT-professionals helpen bij het beheer van de enorme hoeveelheden patiëntengegevens die in het systeem worden ingevoerd.


Philips laat zien hoe met voorspellende algoritmen voor de gezondheid van specifieke patiëntgroepen aan de hand van gedegen populatiegegevens en diepgaande klinische expertise patronen zichtbaar worden gemaakt en risico’s kunnen worden voorzien voordat de zorgvraag ontstaat. Verder is er aandacht voor de oplossingen van Philips op het gebied van zorgcoördinatie en telezorg, waarmee zorgteams continu contact kunnen houden met patiënten thuis om te voorkomen dat mensen opnieuw in het ziekenhuis moeten worden opgenomen, waar hoge kosten mee gemoeid zijn. Bezoekers aan de Philips-stand kunnen ook kennismaken met de ‘connected’ digitale gezondheidstools die het dagelijks leven van chronisch zieke patiënten gaan verbeteren. Deze oplossingen zijn er bijvoorbeeld op gericht om het leven minder complex te maken, door naadloos iemands gezondheidstoestand te controleren en door proactief ondersteuning te bieden, zodat mensen langer gezond blijven.


Aandachtsgebieden zijn onder meer organisatiebrede klinische informatica, waartoe bijvoorbeeld het bekroonde IntelliSpace Portal behoort. Dit systeem kreeg de hoogste waardering in de categorie Enterprise Advanced Visualization van de KLAS Awards 2015/2016. De informatica-oplossingen en toepassingen voor geavanceerde analyse van Philips zorgen ervoor dat gegevens eenvoudig toegankelijk en contextueel relevant zijn, en dat ze bijdragen aan het verkrijgen van concreet bruikbare inzichten, zodat uiteindelijk de zorgverlening erop vooruitgaat. Centraal staan onder meer geïntegreerde oplossingen en diensten op het vlak van:


  • precisiediagnostiek;
  • veiligheid van patiënten en personeel;
  • intelligent, universeel gegevensbeheer;
  • medische beeldvorming en visualisatie;
  • informatica voor acute zorg.


Philips introduceert tijdens HIMSS 2016 ook zijn nieuwe oplossing voor gegevensbeheer. Dit systeem, ontwikkeld in samenwerking met Hitachi Data Systems, kenmerkt zich door een hoge mate van schaalbaarheid en hoge prestaties. Een andere dienst die zijn debuut maakt, is de nieuwe, snelle gegevenshersteldienst op cloud-basis voor zorggegevens die is ontwikkeld in samenwerking met Amazon Web Services. Met deze nieuwe dienst is het mogelijk om een compleet gegevensarchief van een zorgorganisatie binnen enkele dagen in plaats van maanden naar de cloud te kopiëren.


Op de Philips-stand is verder aandacht voor geïntegreerde ‘connected health’-oplossingen voor individuele patiënten en specifieke patiëntgroepen. Deze zijn ontworpen om het dagelijks leven van chronisch zieken en mensen die aan hun gezondheid en welzijn willen werken, te verbeteren, en bieden daarnaast zorgteams een mogelijkheid om contact met patiënten te houden. Centraal staan onder meer:


  • Health Cloud Services, die werken via Philips’ digitale HealthSuite-platform, een open, beveiligd cloud-platform voor oplossingen die klinische en andere gegevens vanuit diverse apparaten en bronnen kunnen verzamelen, combineren, opslaan en analyseren;
  • telezorg en zorgcoördinatie;
  • thuiszorg en voorspellende analysefunctionaliteit;
  • slaap- en ademtherapie;
  • consumentgerichte gezondheids- en welzijnsoplossingen.


Presentaties van opiniemakers en leidinggevenden van Philips
In het Forum-gedeelte van de Philips-stand zullen gedurende het congres meerdere HealthTech Talks worden gehouden, waarbij opiniemakers presentaties houden over ‘connected health’ en open discussies plaatsvinden met klanten en vooraanstaande opinieleiders. Het volledige programma, met onder meer bijdragen van auteur en tv-persoonlijkheid Leeza Gibbons – die zich ook inzet op gezondheidsgebied – en Philips-klanten als Westchester Medical Center (WMCHealth), Banner Health, Partners Healthcare en UCHealth, is hier te vinden.


Ook organiseert Philips exclusief voor genodigden de HealthSuite LIVE!-sessies, waarin wordt getoond hoe Philips samen met zorgorganisaties werkt aan innovaties om de grootste uitdagingen op het gebied van zorg-IT te helpen oplossen.


Daarnaast zal Philips prominent aanwezig zijn op het exclusieve Executive Leadership Forum HX360™ dat ook op HIMSS16 gehouden wordt. Hierin komen de volgende opkomende technologieën en nieuwe bedrijfsmodellen, en hoe die de zorg zullen transformeren, aan de orde.


  • Healthcare Beyond the Bedside: A People-Focused Approach to Innovation: Op maandag 29 februari om 13:30 lokale tijd zal Carla Kriwet, CEO van de afdeling Patient Care & Monitoring Solutions bij Philips, een HX360-sessie houden over hoe Philips samen met zijn onderzoekspartners bezig is om de zorg op de IC-afdeling te verbeteren met behulp van cloud-technologie.
  • Fireside Chat with Frans van Houten: Op dinsdag 1 maart om 11:00 lokale tijd zal Frans van Houten, CEO van Koninklijke Philips N.V., deelnemen aan een zogenaamde ‘Fireside Chat’ met de bekende technologieverslaggever David Kirkpatrick van Techonomy. Ook zal hij aanwezig zijn op een rondetafelgesprek met prominenten uit de industrie die alleen voor genodigden toegankelijk is.
  • Innovation & the Future of Diabetes Care: Op dinsdag 1 maart om 14:00 lokale tijd zal Jeroen Tas, CEO van de afdeling Connected Care & Health Informatics bij Philips, het gaan hebben over baanbrekende innovaties en de toekomst van de omgang met diabetes.


Zowel op HIMSS16 zelf als op de interactieve platforms die aan het congres zijn verbonden, zullen leidinggevenden van Philips ook deelnemen aan een aantal discussies over belangrijke kwesties waar professionals en leidinggevenden in de zorg-IT mee te maken hebben.


  • Volume-Based to Value-Based Care at a Pioneer ACO: Op donderdag 3 maart om 14:30 lokale tijd zal Manu Varma, Head of Marketing & Strategy van de afdeling Hospital to Home bij Philips, deelnemen aan een paneldiscussie met Julie Reisetter, Chief Nursing Officer bij Banner Health.
  • Het Connected Health Experience-paviljoen is de plek waar iedereen heen moet gaan die is geïnteresseerd in ‘connected’ patiënten, telezorg, patiëntbewaking op afstand en gezondheidsbevorderende games. Hier komen onder meer de volgende onderwerpen aan de orde:
  • Interoperability Showcase (stand #11954): Op deze stand zal een demonstratie worden gehouden van baanbrekende technologieën en standaardconforme interoperabele systemen die het concept van ‘connected health’ en telezorg zullen bevorderen. De volgende sprekers zullen een showcase verzorgen:
    • Francois Andry, Senior Director van de Philips-afdeling Enterprise Architecture, over interoperabiliteit met het digitale HealthSuite-platform van Philips (dinsdag 1 maart, 14:30 lokale tijd);
    • Andrew Arthur, M.S., Senior Director van de afdeling Engineering bij Philips, over interoperabiliteit voor naadloze beschikbaarheid van gegevens (woensdag 2 maart, 10.30 lokale tijd).


Ga naar www.philips.com/himss voor meer informatie over de aanwezigheid van Philips op HIMSS16, en volg @PhilipsLiveFrom op Twitter voor nieuws over #HIMSS16 gedurende het congres.  

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Saskia Maas
Philips Health Systems Benelux
Tel: +31 (0)653408194
Email: Saskia.maas@philips.com

.

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHI) is een veelzijdige onderneming die actief is op het gebied van gezondheidszorg en welzijn. De onderneming is gericht op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van zinvolle innovaties op het terrein van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming boekte in 2014 een omzet van 21,4 miljard euro, heeft wereldwijd circa 104.000 medewerkers in dienst, en beschikt over verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen. De onderneming neemt een leidende positie in op het terrein van de cardiologie, spoedeisende zorg en zorg op afstand, energiezuinige verlichting en nieuwe verlichtingstoepassingen, en op het gebied van scheerapparaten en mondverzorgingsproducten. Meer nieuws over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum 

.

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.